یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۷
​غربت زدایی از علوم انسانی الزامی است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز باید از علوم انسانی غربت زدایی شود و اگر ما به دنبال تغییر بزرگ هستیم فقط با مطالعه و کتاب می‌توان چنین تغییری را ایجاد کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدار با مسئولان برگزاری سومین دوره جشنواره نشان دهخدا با بیان این مطلب افزود: اگر به دنبال حل مسائل اجتماعی هستیم این مهم فقط از طریق نظریه‌پردازی در حوزه علوم انسانی رخ می‌دهد.

وی در ادامه گفت: متاسفانه امروزه کمتر کسی وقت خود را صرف نوشتن به‌ویژه در حوزه علوم انسانی می‌کند، در حالی که ما به نظریه‌هایی در این حیطه عملی به شدت نیازمندیم.

ربیعی با اشاره به اینکه باید حوزه علوم انسانی را بیش از این ارج بنهیم، افزود: ضرورت دارد رشته‌های علوم انسانی را در سیاست‌گذاری‌ها و سیاست‌سازی‌ها و زندگی روزمره اجتماعی بیشتر دخیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما امروز فقدان اندیشه و نظریه را در مشکلات اصلی جامعه می‌توانیم مشاهده کنیم، گفت: علت آن عدم تولید نظریه، فقر مطالعه، ذوق نوشتن، نظریه‌پردازی و همچنین شوق خواندن نظریه و شور تبدیل آن به نظریه اجتماعی است و به همین سبب در بروز آسیب‌های اجتماعی با مشکلات متعددی روبرو هستیم.

ربیعی در ادامه با اشاره به این موضوع که پژوهش‌های اجتماعی باید کاربردی شوند و نباید به خاطر کمیت از کیفیت پژوهش غفلت کرد افزود: جامعه‌ای که می‌خواهد رشد کند باید زمینه بزرگی را برای افراد فراهم سازد؛ در غیر این صورت جامعه زمینه‌های افول خود را مهیا می‌کند.

وی برگزاری جشنواره نشان دهخدا را نوعی تشویق اجتماعی برای فعالان عرصه اندیشه عنوان کرد و گفت: این جشنواره قدردانی معنوی برای فرهیختگانی است که جان خود را برای ارتقای علم و دانش نثار کرده‌اند.

جشنواره دهخدا به منظور بررسی آثار اعضای هئیت‌های علمی دانشگاه‌های سراسر کشور در حوزه علوم انسانی توسط انتشارات علمی و فرهنگی و با مشارکت وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علوم، تحقیقات و فن آوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تأمین اجتماعی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها