كتابها در 11 حوزه يادگيری، توسط 30 گروه داوری ارزيابی خواهند شد و در مجموع 90 داور مسئوليت كار داوری آثار جشنواره را بر عهده دارند .
در اين جلسه، ناصری با اشاره به اين كه برگزاری جشنواره كار نمادين ما است و در واقع، هدف اصلی معرفی فهرستی از كتابهای مناسب و برگزيده كمك آموزشی به جامعه است، خاطر نشان كرد: نزدیک به 400 اثر ، از بين 783 ناشری که برای شركت در جشنواره آثار خود را ارسال کردند، نزدیک به 400 اثر انتخاب شد.
ناصری با اشاره به اين كه از 2700 كتابی که به این جشنواره ارسال شده است، نیمی از آنها به عنوان كتابهای درجه يك (خيلي خوب) و درجه دو (قابل قبول) به چرخه داوری وارد میشوند؛ گفت: اين كتابها در 11 حوزه يادگيری هستند كه توسط 30 گروه داوری ارزيابی خواهند شد.
مديركل دفتر انتشارات و تكنولوژی آموزشی با تأكيد بر اولويت داشتن كتابهای تأليفی برای داوری و شركت در جشنواره تصريح كرد: با توجه به سه نفری بودن هريك از گروههای داوری، در مجموع 90 داور مسئوليت كار داوری آثار جشنواره را بر عهده دارند.
ناصری با اشاره به اين كه گروههای داوری در انتخاب و ارزيابی خود به بخش تأليف بيشتر از ترجمه توجه میكنند، متذكر شد؛ البته اگر در گروهی، كتابهای ترجمه دارای شاخصهای برتر ارزيابی بود، میتوانند جزو كتابهای انتخابی باشد.
وی با تأكيد بر اين كه كتابهای همه دورههای تحصيلی در جشنواره شركت داده میشود، اهداف اصلی جشنواره را معرفی كتابهای الگو برای ناشران، تقدير از مؤلفان و ناشران كتابهای خوب و ترويج خواندن به شكل غير مستقيم عنوان كرد.
ناصری خاطر نشان كرد: هر گروهی میتواند يك اثر برگزيده معرفی كند، البته برای برخی گروهها به خاطر پراكندگی موضوع و يا اهميت آن يك سهم بيشتر نيز در نظر گرفته شده است.
در راستای این جشنواره داوران علاوه بر اثر برگزيده، يك كتاب تقديری هم معرفی میكنند. در ادامه اين جلسه توجيهی، فريبا كيا، معاون دفتر انتشارات و تكنولوژی آموزشی نيز، در سخنانی با اشاره با اینکه مهلت ارسال آثار تا 30 آبان ماه بوده است؛ افزود: ده كتاب اول انتخاب شده از سوی داوران، به جشنواره راه پيدا میكند. همچنين اگر گروه داوری هيچ كتابی را حائز شرايط انتخاب ندانست میتوانيم جوايز را بين گروههای ديگر تقسيم كنيم.
برگزیدگان حمایت میشوند
كيا در پايان خاطر نشان كرد: كتابهای برگزيده و قابل تقدير جشنواره در نمايشگاهی در معرض ديد علاقهمندان قرار میگيرد؛ ضمن اينكه اين آثار از سوی انتشارات مدرسه خريداری میشود تا تشويقی برای ناشران و مؤلفان باشد همچنين نكته حاضر اهميت ، بخش نرم افزار جشنواره و تدوين بيانيه ويژه است تا ناشران به نقاط ضعف و قوت كتابهای خود پیببرند.
گفتنی است، پانزدهمین دوره جشنواره كتابهای آموزشی-تربيتي رشد، به معرفی و تشويق آثار برتر و نويسندگان و مولفان برتر كتابهای كمك درسی و كمكآموزشی اختصاص دارد که به صورت عمومی برگزار میشود و شامل همه کتابها در مقاطع مختلف تحصیلی برای معلمان و دانشآموزان است. مراسم اختتاميه و پايان این مراسم عصر روز دوشنبه 11 دی ماه درمدرسه تاريخی دارالفنون برگزارخواهد شد. علاقهمندان جهت شرکت در این مراسم میتوانند از ساعت 15 الی 17 به این مکان مراجعه کنند.
نظر شما