یکشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۲
ارائه خدمات آموزشی رایگان در سایه امن کتابخانه‌ها

اولین دوره کارگاه‌های آموزش مهارت‌های زندگی ویژه اعضای کتابخانه‌های عمومی در مرحله اول خود به صورت آزمایشی در ۱۰ کتابخانه عمومی شهر تهران، در ۲ گروه سنی کودکان و بزرگسالان به صورت رایگان برگزار شد

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، این نهاد در جهت ارائه خدمات نوین در کتابخانه‌ها، اقدام به برگزاری مجموعه کارگاه‌های آموزشی مهارت‌های زندگی ویژه اعضای کتابخانه‌های عمومی کرده است که این کارگاه‌ها در مرحله اول خود به صورت آزمایشی از مهرماه تا دی ماه سال جاری در ۱۰ کتابخانه عمومی شهر تهران، با تدریس گروهی از استادان حوزه روان‌شناسی در ۲ گروه سنی کودکان و بزرگسالان به صورت رایگان برگزار شد. ویژگی‌ این کارگاه‌ها کتاب محور بودن آموزش‌های ارائه شده در آنها است..
 
این کارگاه‌های آموزشی در گروه بزرگسالان (ویژه اعضای متأهل) در ۵ کتابخانه شقایق، محقق حلی، شهید آیت، دانشمند و معراج در شهر تهران برگزار شد و استادان روان‌شناسی در ۱۰ جلسه به صورت هفتگی، سرفصل‌هایی چون گوش دادن، حل تعارض، حل مساله مشترک، ارتباط با خانواده همسر، شناسایی تله های عاطفی زندگی مثبت به اعضای بزرگسال این کتابخانه‌ها ارائه دادند.
 
ایجاد تغییر در نگرش زوجین نسبت به مسائل زندگی
مژگان حمیدپور، مسئول کتابخانه شقایق درباره برگزاری این کارگاه‌ها گفت: از آنجا که ما در کتابخانه شقایق، سابقه برگزاری کلاس‌های مهارت زندگی با محوریت معرفی کتاب را داشته‌ایم، می‌توانم بگویم که این کارگاه‌ها مکمل بسیار مناسبی برای مطالب ارائه شده به اعضای کتابخانه ما بود. به طوری که یافتن مشکلات روابط در زندگی مشترک، حل آنها و دست یافتن به نگرشی نو در رفتار و به طور کلی در زندگی، دست‌آورد این کارگاه بوده که همه اعضای حاضر به آن اذعان دارند.
 
رایگان بودن شرکت در این کارگاه‌ها برای اعضا، امتیاز ویژه‌ این دوره آمورزشی است که حمیدپور در این باره عنوان کرد: ضرورت آموزش‌های مهارت زندگی مشترک برای متأهلین امروز برای همه مردم مشخص است، اما همه مردم نمی‌توانند از پس هزینه‌های کلاس‌های مشاور روان‌شناسی برآیند. بر این اساس رایگان بودن این کلاس‌ها فرصت مناسبی برای اعضای متأهل کتابخانه شقایق بود که فارغ از هزینه‌های سنگین مشاوره، بتوانند به مهارت‌های ارائه شده در این کارگاه‌ها مجهز شوند.
 
استقبال از ادامه یافتن کارگاه‌ها در سایر مقاطع سنی
همچنین در کارگاه های آموزشی گروه کودکان که در ۳ گروه سنی (۷ ساله‌ها، ۸ تا ۱۰ ساله‌ها و ۱۰ تا ۱۲ ساله‌ها) طی ۱۰ جلسه به صورت هفتگی و در ۵ کتابخانه ولیعصر(عج)، علامه دهخدا، پیروزی، بسیج و شهدا، برگزار شد، مباحثی چون خودآگاهی، همدلی، ارتباط موثر، مهارت‌های ارتباطی، کنترل استرس، مدیریت هیجان‌های منفی، تفکر خلاق، تفکر انتقادی، حل مسئله، تصمیم‌گیری برای اعضای کودک این کتابخانه‌ها ارائه شد.

با پایان یافتن مرحله اول این دوره، جلسه‌ای کارشناسی با حضور کتابداران، مجریان، مدرسان و مدیران نهاد برای بررسی ضعف‌ها، قوت‌ها و همچنین پیشنهادهای مطرح شده درباره این طرح، تشکیل شد؛ بر اساس مصوبه‌های این جلسه، بنا شد مجری این طرح، ادامه و اجرای این برنامه را در سه ماه آینده برای کتابخانه‌های عمومی شهر تهران ارائه کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها