شاندور شیپوش در بازدید از کتابخانه ملی مطرح کرد:
مجارستان سالانه 100 بورس تحصیلی به دانشجویان ایرانی میدهد
مدیر کل اداره آسیای وزارت امور خارجه و بازرگانی مجارستان ضمن بازدید از سازمان اسناد و کتابخانه ملی با رئیس این سازمان دیدار کرد.
وی افزود: در قدم اول با امضای یک تفاهمنامه میتوانیم تعاملات بیشتری با یکدیگر داشته و مباحث بیشتری را در زمینه حوزه علم و دانش پیگیری کنیم؛ چرا که اینجا منبع انباشتههای دانش بشری است و بهرهگیری از این دانش به بهبود زندگی بشریت کمک میکند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطر نشان کرد: در بسیاری از کشورها سازمان اسناد از کتابخانه ملی آنها جداست؛ اما در جمهوری اسلامی ایران این دو سازمان وابسته به یکدیگر و تحت یک عنوان اداره میشوند.
وی در ادامه گفت: ما اسناد بسیار نفیسی داریم که از قدمت تاریخی بسیاری برخوردار بوده و نشان دهنده فرهنگ ایرانی در گذشته است.
شاندور شیپوش؛ مدیر کل اداره آسیای وزارت امور خارجه و بازرگانی مجارستان نیز ضمن استقبال از امضای تفاهمنامه میان کتابخانه ملی دو کشور گفت: در طول تاریخ ما روابط خوبی با کشور ایران داشته و امیدواریم روابطی که براساس احترام متقابل بنا شده در آینده نیز ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به خواهرخواندگی تهران و بوداپست تصریح کرد: از آن پس روابط دوجانبه دو کشور وارد مرحله جدیدی شده؛ روابط سیاسی ایران و مجارستان بسیار گرم و بر اساس دوستی دوجانبه است. در همین راستا علاقهمندیم در کنار روابط سیاسی و اقتصادی، در زمینه روابط علمی و تحقیقاتی نیز با کشور ایران همکاری کنیم.
او افزود: ما خواستار این هستیم تا پیش از امضای تفاهم نامه اعضای ارشد کتابخانه ملی مجارستان از کتابخانه ملی ایران دیدار کنند.
شاندور شیپوش همچنین اعلام کرد: ما در کتابخانه ملی مجارستان دستنوشتهها و نسخ خطی فارسی داریم و کارشناسان شما میتوانند در معرفی این آثار به ما کمک کنند. همچنین موضوع دیجیتال سازی نیز دغدغه مشترک دو طرف است که علاوه بر همفکری فنی میتوانیم از تجربههای شما استفاده کنیم.
او در ادامه گفت: همکاری در زمینه مرمت نسخههای قدیمی از دیگر خواستههای ماست.
مدیر کل اداره آسیای وزارت امور خارجه و بازرگانی مجارستان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در مجارستان سالانه 100 بورس تحصیلی به دانشجویان ایرانی اعطا میشود؛ در حال حاضر دو هزار دانشجوی ایرانی در مجارستان مشغول به تحصیل اند که بیشتر این دانشجویان در رشتهی پزشکی و همچنین رشتههای اقتصاد و مهندسی تحصیل میکنند. او در ادامه گفت: طی رایزنیهایی به دنبال این هستیم تا این فرصت را بیشتر کرده و علاقهمندان بیشتری را در کشور مجارستان پذیرش کنیم؛ همچنین در صدد این هستیم تا در آینده بورس تحصیلی در رشته کتابداری نیز به دانشجویان ایرانی اعطا کنیم.
بروجردی نیز در پاسخ به صحبتهای شاندور شیپوش تاکید کرد: ما آماده همکاری همه جانبه با کشور مجارستان هستیم.
وی با اشاره به نگهداری حدود چهل هزار نسخه خطی از قرن پنجم هجری تا به امروز در مخازن سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینه مرمت، نگهداری اسناد و منابع خطی و برگزاری نشستهای فکری بین اندیشمندان دو کشور از زمینههای این همکاری است.
بروجردی افزود: برگزاری نمایشگاهی از اسناد دو کشور و معرفی فرهنگ هر یک از کشورها، یکی دیگر از اقدامات موثر مشترک خواهد بود.
در پایان این دیدار ضمن تاکید دو طرف بر امضای تفاهمنامه مشترک، هدایایی از طرف سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به این گروه اهدا شد. هیئت مجارستانی نیز هدایایی را به رسم یادبود به کتابخانه ملی ایران اهدا کردند.
نظر شما