دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۳
خانه‌کتاب آماده همکاری با انجمن نابینایان ایران است

نیکنام حسینی‌پور، سرپرست موسسه خانه‌کتاب، در آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی کتاب نابینایی و کم‌بینایی ضمن تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی با هدف رفع مشکلات نابینایان و کم‌بینایان گفت‌: پیشنهاد می‌شود تا این جشنواره برای رونق بیشتر دوسالانه برگزار شود.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی کتاب نابینایان و کم‌بینایان با حضور نیکنام حسین‌پور، سرپرست موسسه خانه‌کتاب و علی‌اکبر جمالی، رئیس انجمن نابینایان ایران، افشین داورپناه؛ معاون فرهنگی موسسه خانه‌کتاب و منصور شادکام، دبیر اجرایی نخستین جشنواره ملی کتاب نابینایی و کم‌بینایی بعدازظهر امروز دوشنبه (7 اسفندماه) در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

حسینی‌پور با اشاره به جایگاه موسسه خانه‌کتاب در برگزاری رویدادهای فرهنگی کشور گفت: موسسه خانه‌کتاب یکی از موسسات مرجع در برگزاری جشنواره‌های تخصصی حوزه کتاب و مراجع داوری به حساب می‌آید. به‌عنوان مثال جشنواره ملی کتاب نابینایان و کم‌بینایان با توجه به ظرفیت موسسه خانه کتاب در برگزاری کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به ثمر نشست.
 
به گفته سرپرست موسسه خانه‌کتاب طی سالجاری 6 جشنواره در حوزه کتاب به‌همت موسسه خانه‌کتاب داوری شده است بنابراین اعلام می‌کنیم که این نهاد آمادگی کامل برای همکاری با نهادهای فرهنگی دارد.
 
حسینی‌پور با اشاره به همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان بهزیستی ادامه داد: تفاهم‌نامه مشترک سازمان بهزیستی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه تقویت فرهنگ کتابخوانی به‌عنوان مثال زنگ مطالعه در مهدهای کودک می‌توان با هدف تقویت بازبینی شود.
 
این عضو مجموعه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به مطالبات نابینایان و کم‌بینایان افزود: باید با همکاری نهادهای مرتبط مانند شهرداری فضاهای فرهنگی برای معلولان آماده‌سازی شود و به‌نظر می‌رسد برگزاری جشنواره‌ها از جمله جشنواره ملی کتاب نابینایان و کم‌بینایان در تحقق مطالبات معلولان موثر است.
 
سرپرست موسسه خانه‌کتاب با اشاره به بانک اطلاعات کتاب در این موسسه گفت: موسسه خانه‌کتاب از بانک اطلاعاتی قابل توجهی برخوردار است براساس آمار 185 عنوان کتاب درباره نابینایان و کم‌بینایان در این بانک اطلاعاتی به ثبت رسیده که به‌نظر می‌رسد نیازمند تحلیل از زوایای مختلف مانند چرایی این میزان انتشار و آسیب‌شناسی است.
 
حسینی‌پور درباره تجهیز کتابخانه‌ها به‌عنوان یکی از دغدغه‌های نابینایان و کم‌بینایان افزود: سیاست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به تجهیز کتابخانه‌ها برای بهره‌مندی نابینایان و کم‌بینایان است. علاوه بر این خرید کتاب‌های گویا و الکترونیک نیز امسال در دستور کار قرار گرفته است.
 
وی ادامه داد: خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نیز از ظرفیت قابل‌توجهی برای انعکاس دغدغه‌های نابینایان، کم‌بینایان و همه معلولان برخوردار است و تاکید داریم که رفع دغدغه‌ها نیازمند فرهنگ‌سازی است. پیشنهاد می‌شود برای رونق جشنواره ملی کتاب نابینایی و کم‌بینایی با نظر شورای سیاستگذاری این رویداد فرهنگی دوسالانه برگزار شود. موسسه خانه‌کتاب نیز از همه ظرفیت‌های خود برای این جشنواره استفاده خواهد کرد.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها