چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰
الهام‌بخش‌ترین شهرهای ادبی جهان

نشریه نشنال به معرفی هشت شهر برتر ادبی جهان همراه با جاذبه‌های گردشگری هرکدام از آن‌ها پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از نشنال - اگر به دنیای ادبیات و کتاب علاقه‌مندید و می‌خواهید بدانید شاعران و نویسندگان مطرح جهان در کدام کافه‌ها رفت‌و آمد داشتند و یا در کدام هتل‌ها اقامت می‌گزیدند، مکان‌های مختلفی در برخی شهرهای جهان وجود دارد که می‌توانند عطش شما را به دانستن این موارد و مکان‌های دیدنی ادبی سیراب کنند. در این مطلب جاذبه‌های گردشگری ادبی هشت شهر برتر ادبی جهان را معرفی می‌کنیم.
 
پاریس، فرانسه

موزه ویکتور هوگو
 
فرانسه کشوری است که بیشترین تعداد برندگان نوبل ادبیات را دارد و پاریس، پایتخت آن زادگاه شماری از نویسندگان مطرح جهان بوده است. خانه ویکتور هوگو که حالا یکی از موزه‌های شهر پاریس است از مهم‌ترین مکان‌هایی است که می‌توانید سری به آن بزنید تا از نزدیک با بخش‌های از زندگی این نویسنده شهیر فرانسوی آشنا شوید. کافه پروکوپ نیز از قدیم‌ترین کافه‌های پاریسی است که زمانی پاتوق روسو، دیدرو و ولتر بوده و گفته می‌شود میز مخصوص ولتر در طبقه دوم این کافه قرار دارد؛ میزی که ولتر عادت داشته بر روی آن روزی 10 فنجان اسپرسو بنوشد.

محله پاریسی سنت ژرمن دپره که برای تاریخ ادبیاتش شهرت دارد از دیگر جاهایی است که دیدنش خالی از لطف نیست. نوشیدن قهوه و تماشای مردم در کافه دو فلور، مکانی که ژان پل سارتر، سیمون دوبوار و ژاک پرور اغلب در آن رفت‌و ‌آمد داشتند از دیگر مکان‌هایی است که بازدیدش ضروری می‌نماید. بار همینگوی در هتل ریتز پاریس که گفته شده همینگوی از مشتریان این هتل بوده همان جایی نیز است که یک روزنامه‌نگار خبر آزادی پاریس را در پایان جنگ جهانی دوم در سال 1994 اعلام کرد.
 
ادینبورگ، اسکاتلند

بنای یادبود اسکات
 
این شهر که لقب اولین شهر ادبی جهان را از سوی یونسکو گرفته، به واقع پناه‌گاهی برای عاشقان کتاب است. شیفتگان هری پاتر می‌توانند در بازدید از این شهر سری به کافه «خانه فیل» جایی که رولینگ اولین صفحات رمانش را نگاشت بزنند و دوستداران اروین ولش، نویسنده شهیر اسکاتلندی نیز می‌توانند با یک تور از منطقه لیت دیدن کنند؛ مکانی که شاهکار «رگ‌یابی» نوشته ولش در آنجا خلق شد.
 بدشانسی است اگر بنای شگفت‌انگیز اسکات را که به یاد سر والتر اسکات، نویسنده و شاعر شهیر اسکاتلندی ساخته شده از دست بدهید. این عمارت بزرگترین بنای یادبود یک شخصیت ادبی در جهان به شمار می‌رود.
موزه نویسندگان شهر ادینبورگ، نیز مرجعی کامل از تمام نویسندگان، شاعران و هنرمندان این منطقه به دست می‌دهد.
 
بارسلون، اسپانیا

بارسلونا

شهری دوزبانه که برای فستیوال‌های ادبی‌اش شهرت دارد. این شهر منشاء حماسه‌های بی‌شماری از قبیل «سایه باد» نوشته زافون و «درود بر کاتالونیا» نوشته جورج اورول بوده است.

اگر به این شهر سفر می‌کنید تاق‌نمای قرون وسطایی کتاب‌خانه ملی کاتالونیا را که حدود 3 میلیون کتاب را در خود جای داده از دست ندهید. اگر در ماه آوریل در بارسلون اقامت دارید می‌توانید از فستیوال رمانتیک سنت جوردی لذت ببرید؛ جایی که کاتالان‌ها گل‌ها را با رمان‌ها رد‌وبدل می‌کنند و خیابان ها پر می‌شود از دکه‌هایی که کتاب و گل می‌فروشند. می‌توانید هم اتاقی در هتل کانتینانتال این شهر اجاره کنید و در مکانی که اورول بخش‌هایی از رمان کاتالونیا را نوشته اقامتی غوطه‌ور در تاریخ را تجربه کنید.
 
هنگ کنگ، چین

هتل پنینسولا
 
هنگ کنگ بیشترین شمار کتابفروشی‌های جهان را دارد. کتاب‌خانه کتاب‌های کم‌یاب «لاک‌من» در راس آن‌ها قرار دارد که  قفسه‌های آن مملو است از اولین نسخه‌های کتاب‌های داخلی و خارجی کم‌یاب. هتل پنینسولا که با لقب بانوی بزرگ‌ شرق شناخته می‌شود میزبان شخصیت‌های ادبی معروفی چون آرتور سی. کلارک و نوئل کاوارد بوده است.
موزه میراث ملی هنگ کنگ ارزش آن را دارد تا با بازدید از آن درباره جین یونگ، یکی از معروف‌ترین رمان‌نویسان چینی معاصر و همین طور یکی از بنیانگذاران روزنامه مینگ پائو در هنگ کنگ بیشتر بدانید.
 
قاهره، مصر

اهرام مصر

شهر محل تولد نجیب محفوظ، نخستین نویسنده مصری برنده نوبل ادبیات که اولین رمانش «شوخی سرنوشت» را درباره مصر باستان به نگارش درآورد. با بازدید از موزه مصر درباره ریشه‌های کلمات مکتوب با قدیم‌ترین پاپیروس‌های مصر باستان اطلاعاتی کسب می‌کنید. با رفتن به هتل ماریوت قاهره می‌توانید ردپای آگاتا کریستی را در مصر دنبال کنید. کریستی به مدت سه ماه در این هتل اقامت داشت.
اگر بودجه شما به اقامت در این هتل کفاف نمی‌دهد و سر و صدای همسایگان ناراحتتان نمی‌کند، خوابگاه مترو میامی در منطقه گاردن سیتی به شما امکان اقامت در آپارتمانی را می‌دهد که الهام‌بخش علاء الاسونی، نویسنده شهیر مصری در نگارش رمان تحسین‌شده «عمارت یعقوبیان» بوده است.
طرفداران جیمز باند در مصر هم می‌توانند به درب الاحمر بروند؛ مکانی که در دهمین کتاب از مجموعه یان فلیمینگ، کاراکتر اصلی در اطراف مسجد 200 ساله ابن طولون قدم می‌زده است.
با این‌همه دیدن مصر بدون رفتن به سوی اهرام‌های تاریخی بزرگ ممکن نیست. در این میان اهرام جیزه مصر یادآور صفحات آغازین رمان محبوب آگاتا کریستی با عنوان «مرگ بر روی نیل» است.
 
تالین، استونی

تالین

 پایتخت کشور استونی، شهری که در سال 2011 پایتخت فرهنگی اروپا از سوی یونسکو معرفی شد. با خیابان‌های کم‌عرض پیچ‌ در پیچ و جذابیت قرون وسطایی آن، از جذابیت رمانتیکی برخوردار است؛ به خصوص که از میان کشورهای منطقه بالتیک قرار است این شهر یکی از نقاط اصلی توجه نمایشگاه کتاب لندن در سال جاری شود و به نظر می‌رسد به‌خوبی دارد جای خود را در میان شهرهای ادبی جهان باز می‌کند
قبل از اینکه این شهر را ترک کنید حتما از کتابخانه رایگان فرودگاه بین‌المللی تالین دیدن کنید.
 
دوبلین، ایرلند

کتابخانه کالج ترینیتی

سه نویسنده از چهار نویسنده ایرلندی که جایزه نوبل ادبیات را بردند اهل دوبلین هستند؛ شهری با جذابیت‌های ادبی بی‌نظیر که حتی با گشتی کوتاه در خیابان‌های پایتخت ایرلند می‌توان به نشانه‌های آن پی برد.
با رفتن به کالج ترینیتی این شانس را پیدا می‌کنید تا از کتاب کیلز، مهم‌ترین نسخه خطی قرون وسطایی جهان دیدن کنید. در موزه نویسندگان دوبلین واقع در میدان پارنال شمالی ایالت دوبلین، میراث ادبی نویسندگان این کشور از جمله آثاری از جیمز جویس، اسکار وایلد و ییتس گرد آمده‌اند.
 
سن پترزبورگ، روسیه
گاردهاوس
 
 دومین شهر بزرگ روسیه و پایتخت فرهنگی آن که تاریخش با بزرگ‌ترین شاعران و نویسندگان روسیه گره خورده است. موزه آپارتمان داستایوفسکی مکانی است که این نویسنده بزرگ ادبیات روسیه آخرین سال‌های زندگی‌اش را در آن جا گذراند. و گاردهاوس تنها عمارتی در میدان اصلی شهر است که از زمان نویسنده تا الان به جای مانده است. اگر «لولیتا» از کتاب‌های مورد علاقه شما است، موزه ناباکوف درست در جایی بنا شده که این نویسنده در آن مکان متولد شده و طرح‌ها، نسخه‌های دست‌نویس و کلکسیون پروانه‌های خشک او به نمایش درآمده است. کافه ادبی پترزبورگ جایی است که پوشکین آخرین وعده غذایش را میل کرد و روکو فورته آستوریا نیز یکی از بهترین هتل‌ها در سن پترزبورگ است که میخائیل بولگاکف از میهمانان پیشین آن بوده است. 
 

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد پارسا ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
    خبرهاتون خیلی زیبا و خواندنی هستم روزی چندبار چک می کنم تا خبرهاتون رو بخونم فقط اگه بعد چند روز بخوایم یک خبر قدیمی رو پیدا کنیم چیکار باید بکنید؟؟؟ میشه توضیح بدید
  • ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
    سپاس. می تونید به صفحه هر بخش مراجمه کنید و خبر را پیدا کنید. اگر تاریخ خبر خیلی قدیمی بود از طریق جستجو یا مراجمعه به آرشیو می تونید پیدا کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها