محله پاریسی سنت ژرمن دپره که برای تاریخ ادبیاتش شهرت دارد از دیگر جاهایی است که دیدنش خالی از لطف نیست. نوشیدن قهوه و تماشای مردم در کافه دو فلور، مکانی که ژان پل سارتر، سیمون دوبوار و ژاک پرور اغلب در آن رفتو آمد داشتند از دیگر مکانهایی است که بازدیدش ضروری مینماید. بار همینگوی در هتل ریتز پاریس که گفته شده همینگوی از مشتریان این هتل بوده همان جایی نیز است که یک روزنامهنگار خبر آزادی پاریس را در پایان جنگ جهانی دوم در سال 1994 اعلام کرد.
بدشانسی است اگر بنای شگفتانگیز اسکات را که به یاد سر والتر اسکات، نویسنده و شاعر شهیر اسکاتلندی ساخته شده از دست بدهید. این عمارت بزرگترین بنای یادبود یک شخصیت ادبی در جهان به شمار میرود.
موزه نویسندگان شهر ادینبورگ، نیز مرجعی کامل از تمام نویسندگان، شاعران و هنرمندان این منطقه به دست میدهد.
شهری دوزبانه که برای فستیوالهای ادبیاش شهرت دارد. این شهر منشاء حماسههای بیشماری از قبیل «سایه باد» نوشته زافون و «درود بر کاتالونیا» نوشته جورج اورول بوده است.
اگر به این شهر سفر میکنید تاقنمای قرون وسطایی کتابخانه ملی کاتالونیا را که حدود 3 میلیون کتاب را در خود جای داده از دست ندهید. اگر در ماه آوریل در بارسلون اقامت دارید میتوانید از فستیوال رمانتیک سنت جوردی لذت ببرید؛ جایی که کاتالانها گلها را با رمانها ردوبدل میکنند و خیابان ها پر میشود از دکههایی که کتاب و گل میفروشند. میتوانید هم اتاقی در هتل کانتینانتال این شهر اجاره کنید و در مکانی که اورول بخشهایی از رمان کاتالونیا را نوشته اقامتی غوطهور در تاریخ را تجربه کنید.
موزه میراث ملی هنگ کنگ ارزش آن را دارد تا با بازدید از آن درباره جین یونگ، یکی از معروفترین رماننویسان چینی معاصر و همین طور یکی از بنیانگذاران روزنامه مینگ پائو در هنگ کنگ بیشتر بدانید.
شهر محل تولد نجیب محفوظ، نخستین نویسنده مصری برنده نوبل ادبیات که اولین رمانش «شوخی سرنوشت» را درباره مصر باستان به نگارش درآورد. با بازدید از موزه مصر درباره ریشههای کلمات مکتوب با قدیمترین پاپیروسهای مصر باستان اطلاعاتی کسب میکنید. با رفتن به هتل ماریوت قاهره میتوانید ردپای آگاتا کریستی را در مصر دنبال کنید. کریستی به مدت سه ماه در این هتل اقامت داشت.
اگر بودجه شما به اقامت در این هتل کفاف نمیدهد و سر و صدای همسایگان ناراحتتان نمیکند، خوابگاه مترو میامی در منطقه گاردن سیتی به شما امکان اقامت در آپارتمانی را میدهد که الهامبخش علاء الاسونی، نویسنده شهیر مصری در نگارش رمان تحسینشده «عمارت یعقوبیان» بوده است.
طرفداران جیمز باند در مصر هم میتوانند به درب الاحمر بروند؛ مکانی که در دهمین کتاب از مجموعه یان فلیمینگ، کاراکتر اصلی در اطراف مسجد 200 ساله ابن طولون قدم میزده است.
با اینهمه دیدن مصر بدون رفتن به سوی اهرامهای تاریخی بزرگ ممکن نیست. در این میان اهرام جیزه مصر یادآور صفحات آغازین رمان محبوب آگاتا کریستی با عنوان «مرگ بر روی نیل» است.
پایتخت کشور استونی، شهری که در سال 2011 پایتخت فرهنگی اروپا از سوی یونسکو معرفی شد. با خیابانهای کمعرض پیچ در پیچ و جذابیت قرون وسطایی آن، از جذابیت رمانتیکی برخوردار است؛ به خصوص که از میان کشورهای منطقه بالتیک قرار است این شهر یکی از نقاط اصلی توجه نمایشگاه کتاب لندن در سال جاری شود و به نظر میرسد بهخوبی دارد جای خود را در میان شهرهای ادبی جهان باز میکند
قبل از اینکه این شهر را ترک کنید حتما از کتابخانه رایگان فرودگاه بینالمللی تالین دیدن کنید.
سه نویسنده از چهار نویسنده ایرلندی که جایزه نوبل ادبیات را بردند اهل دوبلین هستند؛ شهری با جذابیتهای ادبی بینظیر که حتی با گشتی کوتاه در خیابانهای پایتخت ایرلند میتوان به نشانههای آن پی برد.
با رفتن به کالج ترینیتی این شانس را پیدا میکنید تا از کتاب کیلز، مهمترین نسخه خطی قرون وسطایی جهان دیدن کنید. در موزه نویسندگان دوبلین واقع در میدان پارنال شمالی ایالت دوبلین، میراث ادبی نویسندگان این کشور از جمله آثاری از جیمز جویس، اسکار وایلد و ییتس گرد آمدهاند.
نظرات