یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۰
آگاتا کریستی یک نابغه اقتصادی و مدیریتی!

سایت کمپین‌لایو که یکی از معتبرترین رسانه‌های کشور انگلستان در زمینه تحلیل‌های اقتصادی و بازاریابی است در اقدام جالبی رابطه میان رمان‌های جنایی آگاتا کریستی و علم مدیریت را بررسی کرده که خواندن آن خالی از لطف نیست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از کمپین‌لایو - «مرگ بر روی نیل» رمانی جنایی از آگاتا کریستی و مجموعه هرکول پوآرو است که یکی از مهیج‌ترین رمان‌های جنایی قرن بیستم محسوب می‌شود. داستان این رمان در کشور مصر و روی رودخانه نیل روی یک کشتی اتفاق می‌افتد که پوآرو به عنوان مسافر کشتی معمای قتل یک زن ثروتمند را حل می‌کند.

در داستان کلاسیک کریستی، لینت دویل، در حالی به قتل می‌رسد که شوهرش سیمون دویل نیز زخمی شده و در نگاه اول نمی‌تواند قاتل باشد چون در زمان قتل آنجا نبوده است. در زمانی که زن با شلیک گلوله کشته می‌شود شوهرش در آنسوی کشتی نیز با شلیک گلوله دیگری زخمی می‌شود.

این داستان شاید یکی از پیچیده‌ترین معماهای پیش روی پوآرو باشد اما وقتی معما حل می‌شود، بیننده یا خواننده متوجه سادگی معما می‌شود. در اصل یکی از موفقیت‌های آگاتا کریستی شاید همین موضوع ساده بودن معماها پس از روشن شدن ماجرا باشد. با گذشت 42 سال از مرگ کریستی وی هنوز نیز در راس نویسندگان پرفروش تمام طول تاریخ ادبیات جهان است. معماهای کریستی در ابتدا آنقدر پیچیده به نظر می‌رسند که حل کردن آنها امری محال به نظر می‌رسد ولی پس از پایان ماجرا همه چیز روشن می‌شود.

به عقیده بسیاری از کارشناسان روش چیدن اتفاقات و سلسله مراتب مرتبط با قتل در داستان‌های کریستی نوعی مهارت محسوب می‌شود که اصلاً ربطی به نویسندگی ندارد. حل کردن معماهای مطرح شده در داستان‌های کریستی نیاز به مهارت مدیریتی دارد که معمولاً این مهارت را در بازرگانان و مدیران اقتصادی مشاهده می‌کنیم.

به عبارت دیگر رابطه بین یک سلسله مراتب از حوادث و شخصیت‌ها چنان به هم گره خورده است که در ابتدا موضوعی سخت و معمایی حل نشدنی به نظر می‌رسد اما اگر این حوادث را با منطقی خاص کنار یکدیگر بچینیم تبدیل به ماجرای مهیج و ساده می‌شود. بسیاری از منتقدان کریستی را به طراح موزیکالی تشبیه می‌کنند که عناصر آن به طور جداگانه کاملاً مسخره است اما هنگامی که این عناصر با هم ترکیب می‌شوند، تبدیل به نوعی حرکت موزون و جذاب می‌شود که هر بیننده‌ای را جذب می‌کند.

در ماجرای قتل خانم دویل در رمان «مرگ بر روی نیل» شاید در نگاه اول حرکت شوهر مقتول منطقی باشد اما هیچ‌کس تصور این را نمی‌کند که او می‌تواند پس از قتل همسرش به خودش نیز شلیک کرده باشد. وقتی حوادث به طور منطقی کنار یکدیگر چیده شود، حل کردن معما ساده می شود. نگاه مدیریتی به اقتصاد نیز باید از این منطق پیروی کند تا معماهای پیچیده را تبدیل حل کند. به عقیده خبرنگار و تحلیل‌گر سایت کمپین‌لایو بسیاری از مدیران تجاری و اقتصاد می‌توانند مثل رمان‌های کریستی در روبرو شدن با مسائل و مشکلات به جای انتظار پشت درهای قفل شده به جستجوی کلید بروند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها