قائممقام نمایشگاه کتاب در نشست هماهنگی با ارگانهای همکار:
افتتاح نمایشگاه کتاب با حضور رئیس جمهوری/ حضور 53 کشور قطعی شده است
امیرمسعود شهرامنیا در نشست هماهنگی برگزاری سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با تاکید بر همکاری مطلوب ارگانها و نهادی مختلف در برگزاری سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از آمادگی 600 ناشر خارجی و 2هزار و 400 ناشر داخلی برای حضور در این رویداد فرهنگی خبر داد.
شهرامنیا با اشاره به زمان افتتاح سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: آئین افتتاحیه بزرگترین رویداد فرهنگی کشور ساعت 10 یازدهم اردیبهشتماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیسجمهور در ضلع جنوبی مصلا برگزار میشود.
وی با تاکید بر اهمیت نمایشگاه کتاب تهران ادامه داد: بعد بینالمللی نمایشگاه کتاب تهران هرساله در حال تقویت است. در این دوره حضور 53 کشور در نمایشگاه کتاب تهران قطعی شده است. صربستان کشور مهمان و تونس بهعنوان شهر مهمان در نمایشگاه حضور دارند. وزرا فرهنگ کشورهای صربستان و تونس و چهرههای فرهنگی این دو کشور نیز در نمایشگاه حضور دارند.
شهرامنیا افزود: دو سال قبل با هدف برگزاری نمایشگاه در مکانی پایدارتر با اتکا به تلاشهای فراوان شهرداری تهران نمایشگاه کتاب در مجموعه شهر آفتاب برگزار شد اما با توجه به برخی مشکلات با حضور وزیر در نشست دیماه جمعبندی شد تا نمایشگاه به مصلا بازگردانده شود. این در حالی است که مشکلات ترافیکی در حوالی مصلا وجود دارد که امیدواریم با توجه به همکاری مسئولان شهری و امنیتی و با تشکیل کارگروه شش گانه نمایشگاه این رویداد فرهنگی در بهترین شکل برگزار شود.
قائممقام سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بیان کرد: پیشبینی میشود نمایشگاه حداقل 4میلیون بازدید کننده داشته باشد. بنکارتهای خرید کتاب نیز از سوی ارشاد برای طلاب، دانشجویان و دانشآموزان توزیع میشود. نزدیک به 3 هزار ناشر شامل 600 ناشر خارجی و 2هزار و 400 ناشر داخلی برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کردند. نمایشگاه امسال در فضایی برابر با 135هزار مترمربع برگزار میشود. با توجه به آماده شدن رواقهای غربی و شرقی ناشران بیشتری زیر سقف جانمایی میشوند ظرفیت پارکینگها نیز افزایش پیدا کرده است.
شهرامنیا ادامه داد: در چند حوزه نیازمند مساعدت ارگانهای مختلف هستیم. تقویت امکانات رفاهی برای بازدیدکنندگان، افزایش سرویسهای بهداشتی سیار و مبلمان شهری، سیستم حملونقل زباله، همچنین تبلیغات شهری از جمله مهمترین نیازهای برگزاری مطلوب نمایشگاه کتاب است.
قائممقام سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ترافیک را بزرگترین چالش برگزاری رویداد نمایشگاه کتاب دانست و افزود: تدابیری برای کنترل ترافیک خیابانهای اطراف مصلا اندیشیده شده است اما نیازمند برنامهریزیهای بیشتری هستیم. ایجاد استراحتگاههای مخصوص بازدیدکنندگان شهرستانی نزدیک ورودیهای قم و کرج ضروری است. تاکید داریم که مردم با توجه به افزایش ساعات حرکت قطارهای مترو با خودروهای شخصی به نمایشگاه نیایند.
شهرامنیا بر حضور نیروی انتظامی در نمایشگاه، آمادهباش بیمارستانهای اطراف مصلا، استقرار اکیپهای امدادی با توجه به سوانح احتمالی تاکید کرد.
این مسئول فرهنگی درباره سیستم برقرسانی مصلا بیان کرد: هنوز سیستم برقرسانی مطمئنی در مصلا وجود ندارد. امیدواریم با همکاری نهادهای مربوط با قطعی برق مواجه نشویم.
در ادامه این نشست صفری با تاکید بر برگزاری نمایشگاه در مصلا گفت: باید برگزاری نمایشگاه در شهرآفتاب را به فراموشی بسپاریم.
مدیر اجرایی سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بیان کرد: استقرار ناشران تا سوم اردیبهشتماه به پایان میرسد.
مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به تشکیل 6 کارگروه برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: همه بخشهای خدمات رفاهی انجام شده و سه شهرداری تهران شامل مناطق 7، 6 و 3 نیز در اجرای این برنامهها همکاری قابلتوجهی داشتند. وی از هماهنگیهای انجام شده با نهادهای حملونقل مترو، اتوبوسرانی، تاکسیرانی برای حملونقل راحت بازدیدکنندگان خبر داد.
نماینده پلیس راهور در این نشست با پیشبینی افزایش 20 تا 30درصدی بازدیدکنندگان سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بر افزایش مشکلات ترافیکی در این دوره تاکید کرد.
وی ادامه داد: تاکید داریم که بار ناشران تا پایان ساعت 8 صبح به نمایشگاه منتقل شود چراکه اگر هریک از 3هزار ناشر با خودروی شخصی به نمایشگاه بیایند مشکل ترافیکی بزرگی خواهیم داشت.
سردار رحیمی، رئیس پلیس تهران در ادامه این نشست با بیان این مطلب که اصرار داشتیم نمایشگاه کتاب در مجموعه شهرآفتاب برگزار شود، بر توجه به نکات امنیتی در جریان برگزاری نمایشگاه تاکید کرد.
نماینده سازمان آتشنشانی بر آمادگی این سازمان برای آموزش غرفهداران خبر داد. نماینده اورژانس نیز از ایجاد مسیر امدادی و استقرار 19 آمبولانس، 11 موتور آمبولانس، 3 دستگاه اتوبوس ویژه و 5 درمانگاه سیار در مصلا خبر دارد.
فرهادی، فرماندار تهران در ادامه این نشست گفت: توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظارت بر رعایت شئونات اسلامی در طول برگزاری نمایشگاه ضروری است. خورشیدی، رئیس مرکز حراست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تاکید بر لزوم توجه به مسائل امنیتی و رعایت شئونات اسلامی بر همکاری این نهاد با نیروی انتظامی و سپاه تاکید کرد.
مقیمی نیز در پایان این نشست با تاکید بر لزوم تلاش برای افزایش رویدادهای فرهنگی در کشور گفت: نخستین موضوع برای برگزاری مطلوب نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پیگیری نهادهای مربوط مانند شورای تامین استان تهران است. نهادهای اطلاعاتی ـ امنیتی و نظامی تهران با استانداری تهران برای برگزاری مطلوب این رویداد فرهنگی همکاری لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: همه نهادها باید برای جلب رضایت بازدیدکنندگان تلاش کنند. ترافیک روان و تسهیل در رفتوآمد مردم باید مورد توجه قرار گیرد.
مقیمی با تاکید بر لزوم نظارت بر رعایت شئونات اسلامی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: باتوجه به برگزاری نمایشگاه در مصلا باید با تبلیغات اسلامی تلاش شود تا شئونات اسلامی در این مکان بیشتر رعایت شود.
نظر شما