شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۴
بعد بین‌المللی نمایشگاه کتاب امسال تقویت شده است

قائم‌مقام سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نشست خبری چهارمین روز نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به بعد بین‌المللی نمایشگاه گفـت: تقویت بعد تخصصی و بین‌المللی، همچنین حضور چهره‌های سرشناس فرهنگی کشورهای مختلف از ویژگی‌های سی و یکمین تجربه نمایشگاه کتاب تهران است که موجب تقویت این بخش نسبت به دوره‌های پیشین است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ‌امیرمسعود شهرام‌نیا؛ قائم‌مقام سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نشست خبری ظهر امروز (شنبه 15 اردیبهشت) در جمع اهالی نشر، با بیان اینکه در نمایشگاه امسال تلاش کردیم نسبت به دوره‌های قبل قدم‌های مثبت بیشتری برداریم، گفت: در سه حوزه کلی تلاش کردیم اقدامات مختلفی را دنبال کنیم که از میان آن‌ها  بحث واسپاری فعالیت‌‌های نمایشگاه به اصحاب نشر یکی از این موارد به شمار می‌آید که با موفقیت بسیار خوبی در دو سال گذشته همراه بوده است.
 
وی افزود: یکی دیگر از فعالیت‌های ما پررنگ‌تر کردن بعد بین‌المللی نمایشگاه کتاب تهران بود که در این زمینه شاهد هستیم جایگاه بین‌المللی این نمایشگاه در عرصه‌های خارجی بار دیگر جایگاه خود را به دست آورده است و امسال شاهد حضور میهمان ویژه، کشور میهمان، شهر میهمان و بورسیه نمایشگاه هستیم.
 
شهرام‌نیا با اشاره به برخی از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این حوزه، گفت: امسال میهمانان ویژه‌ای شامل وزیر فرهنگ صربستان به همراه دو معاون و مشاور و رئیس کتابخانه ملی این کشور به همراه جمعی از ناشران و نویسندگان در نمایشگاه حضور داشتند، علاوه بر آن‌ها نیز هیات 18 نفره‌ای از تونس با حضور معاون وزیر فرهنگ این کشور، هیاتی 32 نفره از صربستان، نمایندگان حوزه نشر مجارستان، معاون نمایشگاه فرانکفورت، رئیس مرکز ملی صادرات و واردات پکن، رئیس نمایشگاه شانگهای، عمان و قطر و رئیس نمایشگاه تورین ایتالیا نیز از میهمانان نمایشگاه در این روزها بودند.
 
ایران؛ میهمان ویژه نمایشگاه تورین
وی همچنین به رایزنی با رئیس نمایشگاه تورین اشاره کرد و گفت: در تبادلات انجام شده، قرار است که ایران میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تورین در ایتالیا باشد زیرا این نمایشگاه جمع زیادی از مخاطبان دارد که می‌تواند بازار خوب ارزشمندی برای ناشران ایرانی باشد.
 
قائم‌مقام سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه تقویت بعد تخصصی نمایشگاه از دیگر ویژگی‌های سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به شمار می‌آید، تاکید کرد: جایگاه فروشگاهی این نمایشگاه در اقتصاد نشر به حدی برای ناشران در تامین حوزه‌های مختلف اقتصادی اهمیت دارد که نمی‌توانیم بخش فروشگاهی را به یکباره تعطیل کنیم زیرا به فعالان این حوزه آسیب زیادی وارد می‌شود.
 
تلاش برای ایجاد موج کتاب‌خوانی
وی تاکید کرد: در این زمینه تلاش می‌کنیم که از این بخش محافظت کنیم تا صنعت نشر کشور در نمایشگاه تنفس تازه کنند و به موازات آن بعد از نمایشگاه، با فروشی که به دست آورده‌اند دیگر فعالیت‌های مرتبط با صنعت نشر خود را دنبال کنند.
 
شهرام‌نیا همچنین به حضور چهره‌های فرهیخته، ادبی، دانشگاهی، سیاسی، اقتصادی در نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و گفت: در تلاشیم با دعوت از اقشار مختلف جامعه در نمایشگاه کتاب تهران، موجی در حوزه کتابخوانی کشور ایجاد کنیم، اگرچه تا رسیدن به فاکتورهای یک نمایشگاه تخصصی فاصله داریم.
 
سودجویان و تخلفات نمایشگاهی
وی در بخش دیگر صحبت‌های خود به تخلفاتی که در سه روز نخست نمایشگاه کتاب تهران رخ داده است، اشاره کرد و گفت: تخلفات این حوزه در دو بخش موضوعات مالی و بن‌کارت‌ها و تخلفات داخل غرفه ناشران است که در بخش نخست یعنی بن کتاب همیشه عده‌ای افراد سودجو هستند که به دنبال نقد کردن بن‌ها هستند و همیشه تخلفاتی در این زمینه انجام می‌شود.
 
قائم‌مقام سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ادامه داد: امسال برای جلوگیری از این موضوع، از چهار ماه پیش جلسات مستمری با بانک و بخش IT و کارشناسان بانکی داستیم و تدابیری اتخاذ کردیم که در حوزه بن‌های دانشجویی تخلفات به حداقل برسد، به این صورت که مبالغ بن‌کارت‌ در ثبت‌نام آنلاین با کد ملی و کد دانشجویی کمتر شود که این امکان با کارت ملی هوشمند فراهم شد و حدود 40 درصد بن‌کارت‌های دانشجویی به این شیوه صادر شد.
 
بن‌های الکترونیکی در دست دانشجویان
شهرام‌نیا با اشاره به فعال‌سازی سیستم NFC توضیح داد: با فعال‌سازی این سیستم از سال گذشته، بیش از 15 درصد تراکنش‌ یارانه‌های دانشجویی به این شیوه انجام شد و در ادامه کد ملی و کد دانشجویی با کارت‌ها تطبیق داشته شد تا میزان تخلفات کاهش پیدا کند.
 
وی با اشاره به تخلفات داخل غرفه‌ها نیز گفت: در این بخش ما مشکلاتی شامل فروش کتاب‌های ناشر غیر در غرفه ناشران هستیم که طبق آیین‌نامه این کار تخلف محسوب می‌شود، زیرا نمایشگاه کتاب جای موسسات و پخش و توزیع کتاب نیست و فقط ناشران می‌توانند کتاب‌های خود را عرضه کنند و به همین دلیل هیات رسیدگی به تخلفات به صورت جدی با چنین نمونه‌هایی برخورد می‌کند.
 
با قاچاقچیان کتاب مقابله می‌کنیم
وی از بحث قاچاق  کتاب به عنوان یکی از مهم‌ترین تخلفات نمایشگاه کتاب تهران نام برد و یادآور شد: فروش کتاب‌های قاچاق، فروش کتب جعلی، فروش کتاب‌های بدون مجوز از جمله موضوعاتی که در هیات رسیدگی به تخلفات با آن برخورد جدی می‌شود و در روزهای گذشته برخوردهایی با متخلفان شده است.
 
قائم‌مقام سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در بخش دیگر این‌ نشست، درباره آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه، توضیح داد: در این زمینه نمی‌توانیم آمار و ارقام بدهیم اما در سرشماری مبادی ورودی و خروجی نمایشگاه و بررسی این آمار متوجه شدیم که در روز نخست نسبت به سال گذشته، 30 درصد رشد داشتیم و در روز دوم 15 درصد رشد داشتیم و در روز سوم شاهد رشد پنج تا 10 درصدی بودیم و به طور متوسط در سه روز نخست 10 تا 12 درصد رشد بازدیدکنندگان داشتیم.
 
حضور پررنگ مقامات در نمایشگاه کتاب
شهرام‌نیا در بخش دیگر این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره دعوت از مقام معظم رهبری برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران گفت: ما نیز مانند شما مشتاق و چشم‌انتظار حضور مقام معظم رهبری هستیم اما تاکنون به صورت رسمی به ما اعلام نشده است که ایشان قصد دارند به نمایشگاه بیایند و قطعا طبق روال همیشگی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ایشان دعوت کرده‌اند.
 
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره عدم حضور رئیس‌جمهور و معاونان وی در نمایشگاه کتاب نیز گفت: در روز افتتاحیه قرار بود میزبان رئیس‌جمهور باشیم اما به دلیل مشکل ناگهانی حضور وی لغو شد و اگرچه قرار بود مهندس جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور به نمایشگاه بیاید اما به دستور مقام‌معظم رهبری به مراسم دیگری رفت، اما دیگر اعضای هیات دولت مانند وزیر آموزش و پرورش روز گذشته به نمایشگاه آمد، همچنین جمعی از اعضای شورای شهر و دیگر مقامات حضور پررنگی در سه روز نخست نمایشگاه داشتند.
 
شهرام‌نیا همچنین درباره حضور کمیته خرید کتاب در نمایشگاه کتاب تهران، توضیح داد: در ابتدا قرار بود کمیته در نمایشگاه حضور نداشته باشد، اما به دلیل تنوع بسیار خوبی که کتاب‌ها در نمایشگاه دارند، طبق آیین‌نامه سال گذشته قرار است از ناشران به تناسب متراژ کتاب خریداری شود و تلاش بر این است که از ناشران کوچک کتاب خریداری شود تا حمایت بیشتری از آن‌ها انجام شود.
 
فروش در بخش ناشران خارجی برمبنای نرخ ارز
وی در بخش دیگر صحبت‌های خود درباره شرایط محاسبه متراژ ناشران خارجی به دنبال گرانی نرخ ارز، توضیح داد: بحران ارز فقط مختص حوزه نشر نیست و اهالی صنایع و حوزه‌های دیگر را نیز در بر می‌گیرد، در این میان نرخ رسمی فروش کتاب خارجی طبق نرخ دولتی است و در مکاتبه با بانک مرکزی درخواست تخصیص ارز داشتیم که هنوز پاسخی داده نشده است.
 
قائم‌مقام سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یادآور شد: در این زمینه به ناشران اعلام کرده‌ایم که تا زمان قطعی شدن این موضوع قیمت کتاب را بر مبنای ارزی که می‌توانند تهیه کنند، به مردم بدهند و تخفیف‌ها در نظر گرفته شود، البته این موضوع فقط برای کتاب‌های چاپ سال 2017 و  2018 است و کتاب‌های ماقبل این دو سال به قیمت سابق محاسبه می‌شود.
 
سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت ماه از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها