نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با ایبنا:
نمایشگاه کتاب نشاندهنده زنده بودن فرهنگ کشور است
محمدرضا بادامچی درباره همکاری مجلس در حمایت از قوانین مورد بررسی درباره فرهنگ و کتاب گفت: تا کنون کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی همکاریهای زیادی با کمیسیون فرهنگی درباره تصویب قوانینی که به اعتلای فرهنگ به ویژه کتاب و کتابخوانی انجامیده، داشته است.
وی ادامه داد: استقبال قشر جوان از نمایشگاه سیویکم تحسینبرانگیز است؛ همچنین همکاری شهرداری با شورای سیاستگذاری نمایشگاهها در این نمایشگاه به وضوح قابل رویت است و مشکلات رفتوآمد عموم مردم نسبت به دورههای گذشته تاحدودی مرتفع شده است.
بادامچی گفت: امیدواریم در دورههای بعدی فضای بیشتری دراختیار ناشران و بهویژه مردم قرار گیرد. به عقیده من چنین رویدادهای فرهنگی ارزش این را دارد هزینه زیادی صرف آن کرد بنابراین باید تسهیلات بیشتری هم به این نمایشگاه اختصاص داد تا علاقهمندی مردم به کتاب بیشتر شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اخیرا فعالیتی در حوزه کتاب و اعتلای فرهنگ کتابخوانی داشته است یا خیر، گفت: لازم به ذکر است که همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر عهده کمیسیون فرهنگی مجلس است اما کمیسیون اجتماعی هم تاکنون همکاریهای ثمربخشی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره افزایش فرهنگ کتابخوانی داشته است.
بادامچی ادامه داد: در تصمیماتی که در صحن مجلس شورای اسلامی جهت اعتلای فرهنگ کتابخوانی مطرح میشود، کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در کنار کمیسیون فرهنگی به حمایت از این تصمیمات میپردازد و تاکنون جلسات بحث و گفتوگو زیادی با مسئولان کتابخانههایی که سالیان سال به مدیریت کتابخانهها میپردازند، داشتیم و درخصوص نمایشگاههای گوناگون هم از نظر بودجهای و زیرساختی در کنار کمیسیون فرهنگی هستیم.
وی درباره ضرورت وجودی چنین رویدادهای فرهنگی گفت: با توجه به اینکه چنین رویدادهای فرهنگی اثر مستقیم بر روی فرهنگ یک جامعه دارند، هم باعث اعتلای فرهنگی جامعه میشوند و هم از آسیبهای اجتماعی جلوگیری میکنند. درواقع اگر فرهنگ سازمانمند و آسیبناپذیر باشد شرایط اجتماعی مردم را در یک بستری امن قرار میدهد.
بادامچی تاکید کرد: این نمایشگاهها نشان میدهد در کشور ما فرهنگ و کتاب زنده است. با توجه به اینکه در ایام نمایشگاه کتاب قرار داریم نهتنها داخل نمایشگاه بلکه در سطح شهر شور و شوق عموم مردم را میتوان دید.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش مجلس و نمایندگان آن در برگزاری رویدادهای فرهنگی گفت: فعالیت یک نماینده مجلس توام با کتاب است و اگر هر فردی اشراف کافی بر فعالیتی که انجام میدهد داشته باشد لذت کافی میبرد این هدف با دوستی با کتاب اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: این موضوع به قدری مهم است که یک کمیسیون تخصصی در مجلس برای فرهنگ و کتاب اختصاص داده شده است. اگر تمام تصمیمات دولتمردان و نمایندگان با اطلاعات کافی گرفته شود طبیعتا مشکلات کمتری خواهیم داشت. داشتن اطلاعات کافی ملزم به کتاب و کتابخوانی است.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره کتابهای مورد علاقه خویش افزود: علاقه من بیشتر به کتابهای تاریخی و سیاسی است. با توجه به اینکه کتابخانه مجلس شورای اسلامی جزو شاخصترین کتابخانهها در کشور است از اینکه فرصت کافی برای مراجعه به این مکان را ندارم افسوس میخورم. به عقیده من همه نمایندگان مجلس باید حداقل هفتهای یک بار به کتابخانه مجلس رجوع کنند.
وی ضمن ابراز رضایتمندی از نحوه برگزاری نمایشگاه سیویکم گفت: پیشنهاد میکنم در دورههای بعدی علاوه بر جانمایی مکانهایی برای برپایی غرفهها، مکانهایی هم برای مطالعه در نظر گرفته شود. داشتن اتاقهای مطالعه در نمایشگاه کتاب میتواند به حضور بیشتر دانشگاهیان در نمایشگاه بیانجامد.
سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام برپاست.
نظر شما