حسین استاد ولی، نویسنده و مترجم پیشکسوت حوزه دین در نشست رونمایی از «نهجالبلاغه؛ توضیح و شرح واژگان»، گفت: اگر در این اثر ارزشمند تدبر و مطالعه کنیم و در زندگی به آن عمل نماییم، نتیجه خوبی خواهد داشت. علم و عمل اگر با هم جفت شوند نتیجهبخش خواهد بود، ولی علم بدون عمل بار گرانی است بر دوش.
حسین استاد ولی در این نشست بیان کرد: نهجالبلاغه منتخبی از فرمایشات و برخی خطبههایی امام علی (ع) است. یکی از ویژگیهایی که مرحوم سیدرضی روی آن بیشتر تکیه داشت، بلاغت و فصاحت نهجالبلاغه بود. البته این کتاب دنیاهای مختلفی شامل حکومت، سیاست، زهد، علم و عبادت دارد که یکی از این دنیاها، بلاغت و فصاحت است.
وی افزود: امیرالمومنین (ع) بالاترین مفاهیم توحید، عدل و دیگر اصول دین را با موجزترین عبارات و کلمات بیان کرده است. بهعنوان مثال علی (ع) خدا را اینطور معرفی میکند که توحید و خداشناسی درست آن است که خدا را تصور نکنیم، خدا آن است که او را بپذیریم، ولی او را تصور نکنیم. عدل آن است که خدا را به بیحکمتی و بیعدالتی متهم نکنیم. خدا را در تقسیم روزی و استعدادها به بیعدالتی متهم ندانیم. خداوند عین عدل است.
این مترجم پیشکسوت متون دینی گفت: تنها مطالعه شبی یک صفحه از نهجالبلاغه میتواند کمک کند که بفهمیم امام بزرگواری که همه به او افتخار میکنند چه شخصیتی بوده است. اگر در این اثر ارزشمند، تدبر و مطالعه کنیم و در زندگی به آن عمل نماییم، نتیجه خوبی خواهد داشت. علم و عمل اگر با هم جفت شوند، نتیجهبخش خواهد بود، ولی علم بدون عمل بار گرانی است بر دوش.
خانم قرةالعین نیز در این نشست با اشاره به اینکه در طول تاریخ عالمان و عارفان بسیاری به زوایای وجودی امیر مومنان علی (ع) پرداختهاند، اظهار کرد: با تمام کارها و مطالعاتی که صورت گرفته، ولی بازهم نمیتوان گفت تمام زوایای کتاب ارزشمند نهجالبلاغه شناخته شده است. یکی از بهترین راههای شناخت امام شناخت الفاظ و بیانات ایشان است.
وی با اشاره به روند تحقیق و تالیف این کتاب افزود: این اثر با دو رویکرد موضوعی و ترجمه و شرح واژگان تدوین شده است. در گذشته نیز در شرح واژگان نهجالبلاغه تلاشهای بسیاری صورت گفته ولی این کتاب چندویژگی خاص دارد که آن را از دیگر آثار مشابه متمایز میکند. قرار گرفتن متن و ترجمه در کنار هم، تفکیک واژگان، شرح جامع برای برخی کلمات، معنی اصطلاحی علاوه بر معنوی لغوی و اصطلاحاتی در متن ترجمه در مقایسه با دیگر آثار از جمله ویژگیهای این ترجمه از نهجالبلاغه است.
سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برپاست.
نظر شما