رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: قرار بود در مدت دو سال نواقص برطرف شود و سالنهای دیگر هم ساخته شود، اما متاسفانه اقدامی نشد و به صورت واقعبینانه اگرچه مصلا محل درجه یک برای برگزاری نمایشگاه نیست اما بهترین محل بود.
وی ادامه داد: این موضوع فاصله بین کتاب و کتابخوانی را طولانی میکند و عملا بخشی از چرخه تولید و عرضه کتاب که بیشترین نقش را در بخش اقتصادی دارد زیرا ضربهپذیر میشود و شرایط حساستری پیدا کرده است.
بهشتی با بیان اینکه در این عرصه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کمک مهمی به ناشران کمک میکند، گفت: در گفتوگو با ناشران شاهد این موضوع هستیم که آنها از فروش خود راضی هستند و این موضوع نشان میدهد که ناشران وضعیت اضطراری پیدا کردهاند و فقط فروش برای آنها اهمیت دارد.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: به نظرم نمایشگاه کتاب نقش اضطراری برای حوزه نشر ایفا میکند و اصولا برپایی رویداد بزرگ ملی مثل نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، میدان وسیعی برای کسانی که در حوزه کتاب فعالیت دارند، ایجاد میکند.
وی با اشاره به اثرات نمایشگاه کتاب، گفت: نمایشگاه کتاب ما در طول سی و یک دوره برگزاری نوروز کتاب و محلی برای دید و بازدید اهالی کتاب و مردم و کتاب شده است و حال و هوای بهاری دارد، زیرا از قبل برگزاری نمایشگاه عدهای از ناشران خود را برای حضور در آن آماده میکنند و پس از آن وضعیت نشر و کتابخوانی مرور میشود و به همین دلیل نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بعد اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی تاثیرات زیادی بر جامعه ما دارد.
بهشتی در بخش دیگر صحبتهای خود درباره جابجایی مکان برگزاری نمایشگاه کتاب، تهران در سالهای اخیر، عنوان کرد: طی دو سال قبل این نمایشگاه در مجموعه شهرآفتاب برگزار شد و اگر به عنوان اتفاق شهری به آن نگاه کنیم؛ برگزاری نمایشگاه در خارج از شهر به نفع شهر است، چون در هر جایی که نمایشگاه برگزار شود، چه در مصلای امام خمینی (ره) و محل دائمی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مشکلات ترافیکی برای مردم ایجاد میکند.
رئیس کمیته ملی ایکوم، افزود: تجربه در همه کشورهای دنیا است که محل برگزاری نمایشگاهها در مکانی باشد که فشار را از روی شهر بردارد و شهرآفتاب اگر تکمیل شده بود، میتوانست کمک خوبی به شهر داشته باشد و چه خوب بود که افتتاح این مجموعه با نمایشگاه کتاب تهران که یکی از شریفترین و موجهترین رویداد فرهنگی کشور است، اتفاق افتاد.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری یادآور شد: بعد از اینکه نمایشگاه به پایان رسید، قرار بود در مدت دو سال نواقص برطرف شود و سالنهای دیگر هم ساخته شود، اما متاسفانه اقدامی نشد و برگزاری نمایشگاه برای سومین سال در این مکان عملی نشد و به صورت واقعبینانه اگرچه مصلا محل درجه یک برای برگزاری نمایشگاه نیست اما بهترین محل بود.
سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت ماه از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.
نظر شما