حسین استاد ولی، مترجم پیشکسوت قرآن کریم، معتقد است: دین در عین کهنگی، همیشه نو است. بعضی چیزها اول نو هستند و به مرور زمان دچار کهنگی میشوند، ولی بعضی چیزها گذشت زمان شامل حالشان نشده و همیشه نو میمانند. قرآن، احادیث اهلبیت (ع) و مباحث حکمتآمیز را صدها بار هم بخوانید، باز برایتان شادابی میآورد.
نویسنده کتاب «احیای خاطره عاشورا»، افزود: زمانی که ما کودک بودیم، آرزو داشتیم بزرگانی را که عکس آنها را روی جلد کتابها میدیدیم، از نزدیک ببینیم. تصور ما این بود که این افراد با دیگران تفاوت دارند. امروز این حالت برای نوجوانان و جوانان و بسیاری از مردم عادی وجود دارد. بنابراین نمایشگاه کتاب یک عامل بسیار مهم است تا کتاب آنطور که باید ارزشگذاری شود. البته نباید در این میان، فرهنگهای دیگر را وارد فرهنگ کتابخوانی کرد. مثلا با ورود به نمایشگاه کتاب، با سالنی مواجه میشویم که گروهی مشغول اجرای موسیقی هستند. درست است که این هم بخشی از فرهنگ بوده، ولی بهنظر من نباید این حوزهها را با هم مخلوط کرد تا ذهن مردم فقط به سمت کتاب و اهمیت آن برود.
وی درباره نظر عدهای که معتقدند بیشتر کتابهای حوزه دین به نوعی تکرار مکررات بوده و مباحث جدیدی ارائه نمیکنند، گفت: درست است که دین و مباحث آن در هر زمانی باید تجدید معرفی شود، ولی دین یک حقیقت و تقریبا ثابت است که خیلی نمیتوان روی آن مانور داد. دین در عین کهنگی، همیشه نو است. بعضی چیزها اول نو هستند و به مرور زمان دچار کهنگی میشوند، ولی بعضی چیزها گذشت زمان شامل حالشان نمیشود و همیشه نو میمانند. قرآن، احادیث اهلبیت (ع) و مباحث حکمتآمیز را صدها بار هم بخوانید، باز برایتان شادابی میآورد. امیرالمومنین (ع) فرمود که گاهی روحها خسته میشود و باید با سخنان حکمتآمیز آنها را زنده کنید.
استاد ولی، تاکید کرد: مباحث و موضوعات دینی، خستهکننده نبوده و بهنظرم این انتقاد وارد نیست. به افرادی که انتقاد میکنند، باید گفت یک بار از اول تا آخر قرآن یا نهجالبلاغه را بخوانند تا متوجه شوند هیچگاه برایشان خستهکننده نیست.
نظر شما