بنیانگذار موزه چاپ ایران گفت: با وجود اینکه مکانی در باغ کتاب تهران برای موزه چاپ در نظر گرفته شده است اما بعد از پنج سال بلاتکلیفی هنوز زمان انتقال ماشینآلات به این مکان مشخص نشده و دستگاهها در انباری کتابخانه ملی خاک میخورند.
وی افزود: اکنون دستگاهها و ماشینآلات چاپخانههای شهرداری، مجلس شورای اسلامی و همشهری در انباری ساختمان قدیمی کتابخانه ملی نگهداری میشود و امیدوارم به زودی زمینهای فراهم شود که ماشینآلات به باغ کتاب منتقل شود.
دمیرچی با بیان اینکه اساسنامه هیات امنای موزه چاپ تهیه و تنظیم شده است، عنوان کرد: با شروع فعالیت موزه، اقدامات لازم برای اداره هیات امنایی این محل آغاز میشود تا صنعت چاپ ایران به عنوان یک صنعت مادر در کشور صاحب موزه شود.
وی با اشاره به تاریخچه تشکیل موزه چاپ، توضیح داد: این موزه ابتدا در ساختمان کتابخانه مجلس راهاندازی شد ولی بهدلیل کمبود فضا قرار شد، در مکان دیگری با فضای مناسبتر دوباره برپا شود و در تفاهمنامهای میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی این موزه به ساختمان قدیم کتابخانه ملی ایران منتقل شد و همچنان در آنجا قرار دارد.
دمیرچی درباره بخشهای مختلف این موزه گفت: موزه چاپ دارای هفت بخش «پیشینه کتابت در ایران»، «آغاز چاپ در ایران»، «ماشینهای چاپ»، «چاپخانه»، «چاپ عکس»، «صحافی و کتابسازی» و «عصر دیجیتال» بود که هر یک از این بخش ها می توانست امروز برای دانشجویان و علاقه مندان این حوزه منبع خوب و مناسبی باشد.
وی با بیان اینکه در طول 50 سال گذشته همواره تلاش کردم تجهیزات و ماشینآلات چاپ قدیمی را جمعآوری کنم، عنوان کرد: اغلب دستگاهها و ماشین آلاتی که در موزه صنعت چاپ قرار دارد را با هزینه شخصی و تعداد زیادی از آنها نیز اهدایی از سوی چاپخانهداران و پیشکسوتان این صنعت در شهرهای مختلف کشور است.
نظرات