دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۳
ضرورت ورود سازمان تعزیرات به معضل گران‌فروشی کاغذ

غلامرضا شجاع با اشاره به افزایش قیمت کاغذ در هفته‌های اخیر گفت: در هفته‌های اخیر به دنبال احتكار و گران‌فروشي برخی از واحدهای بزرگ و واركنندگان بي‌شناسنامه و كم‌سابقه کاغذ و مقوا خواستار ورود سازمان تعزیرات حکومتی به معضل گران‌فروشي و برخورد با اخلال‌گران بازار هستیم.

غلامرضا شجاع؛ نماینده مصرف‌کنندگان کاغذ در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عنوان کرد: كشور چين به علت الودگي هوا دو كارخانه توليد كاغذ خود را در  اوايل سال ٢٠١٧ تعطيل كرد ولي بزرگترين كارخانه توليد كاغذ آن یعنی شركت چنمينگ سالي حدود ٢٠ ميليون تن انواع توليدات سلولزي دارد و حدود ٧ ميليون تن کاغذ تحریر تولید می‌کند.
 
وی افزود: از سوی دیگر  قيمت هر تن كاغذ درجه یک و دو چين و اندونزي بين ٩٥٠ تا ١٠٣٠ دلار است. به این رقم ٢٠ درصد به عنوان هزينه‌های مختلف و ١٥ درصد سود اضافه می‌شود كه در اين زمان حساس كشور و كمبود ارز و مشكلات تحريم، سود خيلي زيادی است. ولي متاسفانه سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان اين ١٥ درصد را تعيين و تاييد مي‌کند.
 
شجاع با اشاره به برخی حساب و کتاب‌های غیرمنطقی در تعیین نرخ ارز توضیح داد: از طرف دیگر اغلب كاغذها با دلار ٣٨٠٠ توماني به كشور وارد شده‌اند و اگر هم فردي در يك دوره با دلار ٤٠٠٠ توماني كاغذ به كشور وارد كرده است، ٤٠٠ تومان مابه التفاوت آن را از دولت پس مي‌گيرد و او موظف است كه قيمت نهايي را بر اساس ارز ٣٨٠٠ تومان محاسبه كند.
 
وی با بیان اینکه برخی از فروشندگان کاغذ و گلاسه در ارایه نرخ بی‌انصافی می‌کنند، گفت: این موضوع در كارگروه پايش و تنظيم بازار كاغذ كه در وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح شده و قرار است سازمان حمايت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، تمام موارد واردات كاغذ را بررسي كند و در صورت نیاز از سازمان تعزیرات بخواهد به موضوع ورود پیدا کند.
 
شجاع یادآور شد: ‌البته من مخالف دخالت سازمان تعزيرات به این موضوع بودم ولي به دنبال احتكار و گران‌فروشي برخی از واحدهای بزرگ و واركنندگان بي‌شناسنامه و كم‌سابقه کاغذ و مقوا در هفته‌های اخیر، مجبوریم خواستار ورود سازمان تعزیرات حکومتی به معضل گران‌فروشي و برخورد با اخلال‌گران بازار شویم.

نماینده مصرف‌کنندگان کاغذ با بیان اینکه خيلي از كاغذها كه هنوز در انبارها موجود است قبلا وارد کشور شده‌اند، یادآور شد: قيمت این کاغذها حتی كمتر هم تمام شده است اما متاسفانه به قیمت روز و حتی بالاتر از نرخی که باید باشد به فروش می‌رسد که در این زمینه به عنوان نماينده مصرف‌كنندگان حتما به این موضوع ورود مي‌كنيم و تكليفمان را انجام مي‌دهيم.
 
وی یادآور شد: معتقدم هر تاجری که از ارز دولتي استفاده مي‌كند بايد فروش كاغذ را در اختيار تشكل‌هاي رسمي مطبوعات، نشر و چاپ بگذارد تا آن‌ها نیز بتوانند این کالاها را در اختیار اعضا و مصرف‌کنندگان واقعی و اصلی قرار دهند.

شجاع همچنین از معاون اقتصادي و بازرگاني وزارت صنعت معدن و تجارت با توجه به نهايي شدن بسته حمايت توليد كاغذ داخلي خواستار ارسال آن به دولت و مجلس و تصويب بسته‌اي شد كه بيش از يك سال توسط سنديكاي توليدكنندگان كاغذ و ديگر دست‌اندركاران كاغذ بررسي و كارشناسي شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط