سه‌شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۳
رشد 32 درصدی مشارکت در جشنواره کتابخوانی رضوی

مهدی رمضانی؛‌ معاون توسعه کتابخانه و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در نشست خبری هشتمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی ضمن ارائه گزازش این رویداد فرهنگی گفت: بیش از 400 دستگاه و نهاد ‌در برگزاری این جشنواره مشارکت داشتند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) نشست خبری هشتمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با حضور مهدی رمضانی؛‌ معاون توسعه کتابخانه و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، ناصری؛ مدیر روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور پیش از ظهر امروز سه‌شنبه (6 شهریور‌ماه) برگزار شد.   
 
رمضانی ضمن گرامی‌داشت ایام درباره جریان برگزاری این دوره از جشنواره گفت: هشتمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در مراحل پایانی قرار دارد و  امروز همزمان در پنج استان کشور آئین اختامیه در حال برگزاری است. روز گذشته نیز پنج استان آیین اختتامیه را برگزار کردند و پیش‌بینی می‌شود تا بعد از عید‌غدیر خم نیز در دیگر استان‌ها ادامه پیدا کند.
 
وی با اشاره به گزارش آمار این دوره از جشنواره ادامه داد: نهاد کتابخانه‌های عمومی سه دوره از جشنواره کتابحوانی رضوی را برگزار کرده و پیش از این بنیاد فرهنگی امام رضا(ع) متولی برگزاری این رویداد فرهنگی بود.      
 
رمضانی افزود: ششمین دوره این جشنواره بیش از 238 هزار نفر مشارکت داشتند این مشارکت در دوره هفتم به 648 هزار  و 228  رسید. هشتمین دوره با رشد 32 درصدی شاهد مشارکت 858 هزار و 695 نفر هستیم.
 
به گفته معاون توسعه کتابخانه و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، این میزان مشارکت می‌تواند منشا تحول و برای رفع دغدغه‌های مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتابخوانی باشد.
 
وی  بیان کرد: از بین بیش از 700 عنوان کتاب 70 عنوان انتخاب شد و بعد از مراحل کارشناسی که کاملا قابل ارائه و دفاع است نهایی شد. «مهمان خراسان»، «مژده گل»، «کاش تورا می‌دیدم»، «مسافر هشتم» «مهر ولایت در آسمان ایران» و «ماه هشتم» و «به سپیدی یک رویا» برای دو گروه سنی کودک و بزرگسال انتخاب شدند.
 
رمضانی ادامه داد: به دلیل کمبود منبع درباره امام رضا(ع) موفق به انتخاب کتاب نشدیم. بنابراین از نویسنده‌ها دعوت می‌کنیم تا در این زمینه به تولید کتاب اقدام کنند. نهاد کتابخانه‌های عمومی نیز از این نویسنده‌ها حمایت می‌کند.   
 
وی درباره جریان طراحی پرسش‌ این دوره از جشنواره گفت: تلاش شد تا سوالات به گونه‌ای طراحی شود تا از نظر تخصصی و فنی عمومی جامعه نیز توان پاسخگویی داشته باشند. به‌عبارت دیگر کف و سقف مشارکت‌کننده در نظر گرفته شده است. هشت سری سوال طراحی شد و در جریان طراحی پرسش‌ها به بار علمی نیز توجه کردیم.  

معاون توسعه کتابخانه و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بیان کرد: برای بهره‌مندی نابینایان منابع جشنواره، 200 نسخه کتاب بریل تولید و در بخش نابینایان کتابخانه‌های عمومی ارائه شد.‌ نسخه‌های صوتی کتاب‌ها نیز در سایت جشنوراه بارگذاری شد که مجوز برای تولید کتاب‌های بریل و صوتی از سوی ناشران دریافت شده بود.

وی افزود: دو نسخه از کتاب‌های جشنواره در سه هزار و 500 کتابخانه‌ مشارکتی و نهادی توزیع شد.  
 
رمضانی با اشاره به لزوم تامین بودجه برای تحقق توسعه کتاب و کتابخوانی بیان کرد: تلاش کردیم با توجه به تنگنا‌های اقتصادی با تاکید بر صرفه‌جویی از ظرفیت‌های مختلف استفاده کنیم. بیش از 400 دستگاه و  مدیران کل کتابخانه‌های عمومی استانی در برگزاری جشنواره مشارکت داشتند.

وی درباره داوری هشتمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی بیان کر: در بخش مکتوب  530 هزار و 686  اثر دریافت شده است.  در این بخش 145 هزار و 254 اثر نقاشی‌ از  127 هزار و 527 نوجوان و 257 هزار و 905 از گروه سنی بزرگسال به دبیر‌خانه ارسال شد. در این بخش  14هزار و 217 خانواده مشارکت داشتند.
 
به گفته رمضانی، در بخش اینترنتی نیز چهار هزار و 261 نقاشی  و 9 هزار و 844 اثر در بخش پویش مجازی بررسی شده است. 407 هزار و 61 نوجوان و 266 هزار و 843 بزرگسال و همچنین 8 هزار و 651 خانواده در این بخش اثر ارسال کردند.
 
این مقام مسئول در نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: در مجموع 149 هزار و 415 اثر نقاشی به دبیر‌خانه ارسال شده است. در بخش پویش مجازی نیز، مجموع آثار، 9 هزار و 844 اثر است. میزان مشارکت نوجوانان نیز 174 هزار و 855 نفر و در گروه سنی بزرگسال نیز مشارکت 524 هزار و 748 نفر به ثبت رسیده است. آمار 22 هزار و 868  نیز برای مشارکت خانواده‌ها ثبت شده است.     
به گفته وی در مجموع، 858 هزار و 695 نفر، شامل 22 هزار و 868 خانواده مشارکت داشتند. 
 
رمضانی با بیان این مطلب که نهاد کتابخانه‌های عمومی کتاب را هسته اصلی فرهنگ جامعه می‌داند بیان کرد: در این دوره همانند دوره‌های قبل، تقدیر‌ در سه سطح ملی،  استانی و کتابخانه‌ای است. آیین اختتامیه در سطح ملی و تقدیر از 80 برگزیده و هشت خانواده، 17 شهریور در مجتمع  سرچشمه برگزار می‌شود. تصمیم داریم  اختتامیه دوره بعد در مشهد برگزار شود. 12 جایزه کتابخانه‌ای نیز بعد از اهداء جوایز برگزیدگان ملی و استانی به هر کتابخانه برگزیده اهداء می‌شود. 
 
وی  افزود: جوایز استانی 527 جایزه است. با توجه به افزایش تعداد مشارکت‌‌کننده‌ها بخش ویژه برای شهرستان‌ها افزوده شد. هزار و 500 جایزه به برگزیدگان اهدا می‌شود و در هر استان 17 جایزه در نظر گرفته شده است. 
 
معاون توسعه کتابخانه و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان این مطلب که همه آمار این رویداد واقعی است گفت: اگر پایه برگزاری این رویداد به سمت الکترونیکی شدن حرکت کند علاوه بر کاهش هزینه‌ها می‌توان به تکرار جشنواره‌ها و مسابقات مشابه در موضوعات مختلف مانند سبک زندگی، دین یا انقلاب نیز فکر کرد. نهاد کتابخانه‌های عمومی آمادگی دارد تا بسترایجاد شده برای  جشنواره کتابخوانی رضوی را در اختیار دیگر نهاد‌ها و دستگاهای علاقه‌مند به حوزه کتاب و کتابخوانی قرار دهد. نهاد، وظیفه خود می‌داند که به دیگر دستگاه‌ها برای ترویج کتاب‌ و کتابخوانی کمک کند.      
 
به گفته وی، به هر میزان که نهاد‌های مرتبط با کتاب‌ و کتابخوانی حرکت رو به جلو داشته‌اند مردم نیز همراهی کرده‌اند.
 
رمضانی ادامه داد: بخش بین‌الملل و تاکید بر خانواده محور بودن جشنواره از رویکرد‌‌های ویژه این رویداد فرهنگی است.  
 
وی همچنین درباره برنامه‌های هفته کتاب نهاد گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای هفته کتابِ سال جاری برنامه‌های قابل توجهی را پیش‌بینی کرده است. موضوع کتابخانه با هدف ترویج کتابخوانی باید تبلیغ و ترویج شود. با تدبیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی برتبدیل شدن کتابخانه به مرکز فرهنگی و اجتماعی، این موضوع در دستور کار دبیر کل نهاد قرار گرفته است.     
 
به گفته وی، چهار‌مین دوره دوسالانه کارتون کتاب از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی برگزار می‌شود.  شنبه هفته جاری نیز همزمان با هفته دولت کتابخانه مرکزی بجنورد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح می‌شود.  سرانه کتابخانه‌های عمومی خراسان شمالی سال جاری  با توجه به اعتبارات تخصیص یافته که بخشی از آن مربوط به سفر مقام معظم رهبری استف امسال سرانه کتابخانه‌های این استان محروم به استاندارد نهاد می‌رسد.     
 
ناصری در ادامه این نشست با اشاره به بهره‌گیری از چهره‌های فرهنگی برای تبلیغ  جشنواره گفت: هم‌افزایی با دستگاه‌ها و رسانه‌ها و همچنین تولید 40 دقیقه پویانمایی در دبیر‌خانه جشنواره در این دوره انجام شده است. در این دوره همچنین تلاش‌های منسجم‌تری برای تولید مستند‌سازی فعالیت کتابداران و متولیان برگزاری جشنواره انجام و در عرصه رسانه نیز 280 عنوان، گفت‌و‌گو و خبر با محوریت جشنواره تولید و منتشر شد.
 
این عضو بدنه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: استفاده از ظرفیت فضای مجازی با محوریت پیام‌ رسان‌های داخلی در این دوره مورد توجه قرار گرفت. برای تبلیغات محیطی نیز در پوستر طراحی گرافیکی اینفوگرافیکی دفاتر معرفی جشنواره 49 عنوان تولید و منتشر شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها