کتاب «مبانی فقهی حقوق شهروندی با رویکردی بر حقوق سیاسی و اجتماعی» در سرای کتاب موسسه خانه کتاب معرفی و بررسی میشود.
لایحه پیشنهادی حقوق شهروندی دولت یازدهم، مجموعهای ازحقوق و امتیازاتی است که برای شهروندان کشورمان در نظر گرفته شده است و احتیاج به بررسی و کنکاش بیشتری دارد تا مغایر با شرع و حقوق اسلامی و عدالت و عرف نباشد. با بررسیهای به عمل آمده در این پایان نامه، حقوق شهروندی در قانون اساسی به لحاظ محتوایی تفاوت معناداری با حقوق بشر در اسناد بینالمللی نداشته و همگرایی حداکثری بین قانون اساسی با اسناد بینالمللی وجود دارد.
با توجه به اینکه مهمترین خاستگاه حقوق شهروندی در اندیشه اسلامی قرآن کریم است و بر عدالت وکرامت انسانی تاکید دارد در مواردی میتوان به لایحه پیشنهادی دولت یازدهم خرده گرفت. به عنوان مثال در بند یک ماده یک، فقط اتباع ایران را بهرهمند از حقوق شهروندی دانسته است که این محرومسازی غیر اتباع از حقوق شهروندی نه با اصول مذهبی و نه با اصول حقوق بشری سازگار است که تبعیض بر اساس تابعیت را نفی میکند.
«مبانی فقهی حقوق شهروندی با رویکردی بر حقوق سیاسی و اجتماعی» دوشنبه 26 شهریور ساعت 17 تا 19 در سرای کتاب موسسه خانه کتاب به نشانی خیابان انقلاب، بین فلسطین و برادران مظفر جنوبی، پلاک 1080، طبقه منهای دو برگزار میشود.
نظر شما