سه‌شنبه ۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۲
نمایشگاه‌های علوم تخصصی؛ بازوی کمک نمایشگاه کتاب تهران

احد جاودانی درباره اثرات برپای نمایشگاه‌های کتاب‌های علوم تخصصی گفت: برپایی نمایشگاه‌های کتاب‌های علوم تخصصی کمک زیادی به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌کند افرادی که به علت مشکلات متفاوت نمی‌توانند کتاب‌های تخصصی و ویژه رشته تحصیلی خود را در نمایشگاه کتاب تهران بیابند؛ می‌توانند به راحتی در نمایشگاه‌های تخصصی به آن‌ها دسترسی پیدا کنند.

احد جاودانی؛ مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در خلال سومین نمایشگاه تخصصی کتاب‌های پزشکی درباره برپایی نمایشگاه‌های تخصصی در دیگر حوزه‌های علوم گفت: برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی اهمیت زیادی برای اهالی دانش دارد و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در تلاش است تا بتواند در سایر حوزه‌های مختلف دانش تخصصی مانند فنی‌مهندسی، علوم انسانی و حتی سایر حوزه‌ها مانند هنر و کشاورزی نمایشگاه اینچنینی برگزار کند.
 
وی افزود:  در نمایشگاه‌های تخصصی آثار جدید و به روز، با کیفیت ارزنده‌تری عرضه می‌شود. همچنین علاقه‌مندان و متخصصان در این حوزه‌ها می‌توانند به چیزی که نیاز دارند دسترسی پیدا کنند. می‌توان  گفت این امر یک فعالیت حرفه‌ای در صنعت نشر و کتاب به حساب می‌آید که نتایج ثمربخشی به همراه دارد.
 
جاودانی گفت: برگزاری نمایشگاه‌های علوم تخصصی محصول تعامل بین اداره فرهنگ و ارشاد استان تهران با دیگر وزارتخانه‌ها مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا وزارت صنعت، معدن و تجارت است. بی شک بدون همکاری وزارتخانه‌های مربوط، برگزاری آن امکان‌پذیر نخواهد بود.
 
این مقام مسئول با اشاره به تشکل‌های موجود در حوزه‌های تخصصی دانش گفت: چون در حوزه‌های تخصصی تشکل‌های فعالی وجود ندارد که به تنهایی خودشان ورود پیدا کنند و در این زمینه پیشرو باشند، به همین دلیل ساختار کار در کشور ما به‌گونه‌ای است که حتمن باید وزارتخانه‌ها در این امر دخیل باشند. اگر بتوانیم ابن تعامل را با دستگاه‌های دیگر و زیرمجموعه‌های وزارتخانه‌ها برقرار کنیم می‌توانیم شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
 
وی درباره تاثیراتی که نمایشگاه‌ها تخصصی کتاب بر نمایشگاه بین‌المللی کتاب می‌گذارد گفت:  قطعا برپایی چنین نمایشگاه‌هایی برای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌تواند بسیار موثر باشد و به برگزاری بهتر این نمایشگاه کمک کند. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درحقیقت یک نمایشگاه عمومی است که کتاب‌ها در رشته‌ها و برای سنین مختلف عرضه می‌شوند. اما این اتفاق فقط سالی یک بار است. برگزاری یک نمایشگاه باعث می‌شود افراد در انتخاب و حتی یافتن کتاب مورد نظر خود با سردرگمی و مشکل مواجه شوند و ازدحام جمعیت در برخی بخش‌ها باعث می‌شود که افراد سراغ حوزه‌های دیگر نروند.
 
به گفته جاودانی شاید هم آن زمان فرصتی فراهم نشود که افراد بتوانند چند کتاب در چند حوزه فراهم کند و برپای نمایشگاه‌های علوم تخصصی می‌تواند پیش زمینه خوبی برای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد.
 
وی با اشاره به حضور نمایندگان ناشران بین‌المللی کتاب‌های پزشکی گفت: خوشبختانه نمایندگان ناشران خارجی در سومین‌ نمایشگاه تخصصی کتاب‌های تخصصی  حضور دارند و دو نماینده اصلی الزویر و مگ گروهیل در این نمایشگاه هم به عرضه کتاب‌های این دو ناشر می‌پردازند.
 
جاودانی گفت: با توجه  به اینکه ایران از قوانین رایت پیروی نمی‌کند، بنابراین کتاب‌های افست هم در این نمایشگاه عرضه می‌شود. لازم به ذکر است که این کتاب‌ها کتاب‌هایی هستند که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام وصول گرفته‌اند. یکی از قوانینی که  در این نمایشگاه جدیت بسیاری دارد این است که کتاب‌هایی که در نمایشگاه عرضه می‌شود حتمن باید کتاب‌های ناشران باشد و هیچ غرفه‌ای نمی‌تواند کتاب‌های ناشران دیگر را بفروشند درواقع فروشندگان کتاب جایگاهی ندارند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها