صمد طاهری از سال 1356 به دانشگاه هنرهای دراماتیک راه پیدا میکند و همین راه را برای انتشار آثارش در مجلات معتبر ایران باز میکند. او میگوید: «از سال 1358 با حمایت افرادی همچون ناصر زراعتی، صفدر تقیزاده و هوشنگ گلشیری داستانهایم در چند مجله چاپ شد اما اولین کتابم سنگ و سپر نام داشت».
طاهری «سنگ و سپر» را در برگیرنده 17 داستان که از 1358 تا 1369 نگاشته شده است، دانست و گفت: در سال 1380 جدیترین کتاب من با عنوان «شکار شبانه» در شیراز منتشر شد و در سال 1391 هم توسط یکی از ناشران تهران بازنشر شد.
این نویسنده به نکته جالبی اشاره کرد و «شکار شبانه» را از «زخم شیر» که همین هفته پیش به خاطر آن در جایزه جلال آل احمد تقدیر شد، بهتر میداند؛ «شکار شبانه نه به عقیدۀ خودم بلکه به زعم اغلب منتقدین یک اثر جدی در حوزه داستان کوتاه بود اما به خاطر ضعف توزیع به خوبی در کشور دیده نشد».
او که برای «شکار شبانه» برنده جشن فرهنگ فارس در سال 1380 نیز شده است، از توزیع چاپ دوم کتاب که در تهران هم انجام شده است، راضی نیست.
نویسنده «زخم شیر» که نامزد کسب جایزه «احمد محمود» هم شده است، البته پایین بودن سرانه مطالعه در کشور و عدم رغبت به خوانش داستان کوتاه را نیز در عدم توزیع مناسب کتابها، مؤثر میداند و میگوید: «کم کتاب خواندن، تیراژها را به دویست، سیصد نسخه رسانده است اما با این وجود با برنامهریزی و شناخت بازار نشر میتوان آثار خوب را به دست مخاطبانش رساند».
«جیرجیرکها و مجسمهها»، «بازگشت»، «شکارچی»، «بچه مردم»، «ترانههای آبی»، «شکار شبانه»، «عکس»، «پنجشنبههای بارانی»، «کابوس»، «ماه در تربیع دوم بود»، «چوب سیگار» و «سکوت» داستانهای مجموعه «شکار شبانه» است که صمد طاهری قصد دارد چاپ سوم آن را به ناشر دیگری بسپارد.
طاهری که در حاشیه دیدار صابر سهرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و تقدیر از او، با خبرنگار ایبنا سخن میگفت، البته از نشر نیماژ به خاطر چاپ و توزیع «زخم شیر» راضی است و میگوید: «این انتشارات پیشنهاد چاپ رمان کوتاهم را نیز که دو سال است روی آن کار میکنم، داده که در حال بررسی جوانب کار هستم و در صورت اقناع کننده بودن پیشنهادشان با همین نشر کار میکنم».
نظرات