دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۹
از بین 300لیتوگراف مجوزدار تنها 150لیتوگراف فعال است

یک فعال حوزه لیتوگرافی با اشاره به ورود تکنولوژی‌های جدید در صنعت چاپ گفت: نیمی از لیتوگرافان مجوز دار به دلایل مختلف؛ ازجمله هم‌گام نشدم با تکنولوژی‌های روز، فعال نیستند.

فرهاد عماد؛ مدیر لیتوگرافی عماد در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان اینکه وضعیت لیتوگرافی عملا خوب نیست، عنوان کرد: این موضوع دلایل مختلفی دارد که در مرحله نخست بحران اقتصادی کشور و در مرحله دوم به تغییرات فناوری‌های این حوزه برمی‌گردد که اجتناب‌ناپذیر است،.تعداد زیادی از چاپخانه‌هایی که سفارش کار دارند، در مجموعه خود دستگاه لیتوگرافی گذاشته‌اند و این موضوع موجب شده است که بخش زیادی از کار لیتوگرافان به سمت آن‌ها برود.
 
وی ادامه داد: از سوی دیگر ایراد بزرگ کار را به خود لیتوگرافان می‌دانم، زیرا سال‌ها پیش به این فکر نکردند که چطور باید خودشان را با تغییرات روز و دستگاه‌های مدرن مجهز کنند. این تغییرات در همه کشورها رخ داده و ما نمی‌توانیم جلوی آن‌ را بگیریم اما همراه شدن با تکنولوژی از جمله ضروریاتی است که اغلب نادیده گرفته می‌شود.
 
عماد گفت: بخشی از فعالان لیتوگرافی اصرار دارند هنوز در مسیر گذشته قدم بردارند، درحالی که یک تخصص بسیار قوی و موثر در صنف و خانواده چاپ دارند که اگر روی آن تکیه کنند، امکان ندارد کارشان را از دست بدهند.
 
وی با اشاره به این تخصص توضیح داد:‌ آماده‌سازی کار برای چاپ اهمیت دارد، زیرا یک اپراتور چاپ این موضوع را نمی‌داند و این لیتوگراف است که می‌داند این تصویر قابلیت چاپ را دارد یا خیر و اگر از این مرحله خارج شود در چاپ دچار مشکل می‌شود یا نه.
 
چاپ دیجیتال یک راهکار موثر
عماد در بخش دیگر صحبت‌های خود با بیان اینکه حرکت به سمت دستگاه‌های مدرن یک ضرورت است، گفت: در بخش مونتاژ کتاب، مجله و جعبه نیز لیتوگرافان می‌توانند از تخصص خود استفاده کنند، خود را به‌روز کنند و منبع درآمد خود را جابجا کنند، البته این بدان معنا نیست که نمی‌توان با لیتوگرافی قدیمی کار کرد، بلکه باید گفت کارکردن با دستگاه‌های قدیمی در دنیای امروز دیگر منطقی نیست.
 
وی ادامه داد: لیتوگرافان باید خود را به سیستم‌های جدید مجهز کنند، در واقع تصور من این است با توجه به دستگاه‌های جدید بعد از این دیگر مرحله‌ای در لیتوگرافی نخواهیم داشت، زیرا چاپ و لیتوگرافی یک زمانی دو خط موازی بودند که به هم کمک می‌کردند اما اکنون به جایی رسیده‌اند که همدیگر را قطع می‌کنند.
 
عماد با بیان اینکه چاپ دیجیتال نقطه کنونی صنعت چاپ است، عنوان کرد: در چاپ دیجیتال، لیتوگرافی حذف می‌شود و فقط قسمت آماده‌سازی برای چاپ باقی می‌ماند. چاپ دیجیتال فقط با یک دکمه کار می‌کند، به‌طوری که کاغذ یک سوی دستگاه چیده می‌شود، طرح آماده چاپ به سیستم وارد می‌شود و دستگاه شروع به کار می‌کند.
 
مهار هراس از ورود تکنولوژی
وی همچنین با اشاره به فعالیت حدود 300 لیتوگراف مجوزدار، گفت: از بین همه این فعالان تنها 150لیتوگراف فعال هستند و مابقی به دلایل مختلف فعالیت ندارند، البته باید بگویم در این میان لیتوگراف‌هایی که خود را با تغییرات همراه کردند، موفق بودند.
 
عماد افزود: گاهی همکاران ما از تکنولوژی وحشت دارند. البته حق دارند اما گاهی این وحشت موجب می‌شود که افراد نتوانند در زمان مناسب تصمیم درست بگیرند. این در حالی است که اگر وحشت را از خود دور کنند می‌توانند تصمیم درست بگیرند.
 
وی با بیان اینکه باید با تکنولوژی همگام و همقدم شد، عنوان کرد: افراد می‌توانند به کارهای جدید وارد شوند؛ مثل چاپ دیجیتال و در این میان بدون اینکه کارهای قبلی خود را تعطیل کنند، یک کار جدید را تجربه کنند و در این مسیر می‌توان به صورت گروهی اقدام کرد.
 
وی تاکید کرد: به جای اینکه هر لیتوگراف یک مجموعه چاپ دیجیتال راه‌اندازی کند که موجب پر شدن ظرفیت بازار باشد، تعدادی از آن‌ها به صورت گروهی می‌توانند به سراغ راه‌اندازی یک مجموعه‌ دیجیتال بروند و کار را به شکل بهتری انجام دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها