به گزارش خبرنگار
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، کلاوس فون اشتوش (Klaus von Stosch) که با کتاب «چالش اسلام: رویکردهای تقرببخش مسیحی» عنوان برگزیده بیست و پنجیمن جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را از آن خود کرده بود، شامگاه پنجشنبه در کتابخانه مرکزی اصفهان درباره کتاب خود، با دانشجویان مسیحی و مسلمان، به گفتگو نشست و از ضرورت همدلی بین ادیان سخن گفت.
«چالش اسلام: رویکردهای تقرببخش مسیحی» درباره دیدگاه قدرشناسانه مسیحیان از اسلام است و در بخشی از آن به این نکته اشاره شده که چگونه میتوان تفاوتهای بین این دو دین آسمانی را به عنوان یک ارزش دید. به عقیده اشتوش در مواجهه با اسلام بیشتر باید به ایجاد پلی بین مسیحیان و مسلمانان اندیشید. ظهور قرآن و اهمیت آن در الهیات اسلامی و پرداختن به پرسش «آیا قرآن گفتوگوی خدا با مسیحیان نیز میباشد؟» از دیگر موضوعات مطرح شده نویسنده در این کتاب است.
کلاوس فون اشتوش در ابتدای این نشست، گفت: کتاب «چالش اسلام: رویکردهای تقرببخش مسیحی» بیشتر بر شباهتها و اشتراک و همدلی ادیان تاکید دارد. من در کتابم 20 مثال از تفاوتهای دین اسلام و مسیحیت آوردهام اما با این وجود میخواهم ثابت کنم با رویکردی همدلانه به تفاوتها نگاه کنیم.
وی افزود: برای برخی این سوال پیش میآید که چگونه میتوان از تفاوتها قدردانی کرد؟ من به این سوال اینگونه پاسخ میدهم که همانگونه که در عشق تفاوتهایی وجود دارد اما به دلیل احساس عاشقی از این تفاوتها قدردانی میکنیم، در شناخت ادیان نیز میتوان با همین روش از تقاوتها قدردانی کرد.
این نویسنده با بیان اینکه مردم در ادیان مختلف باید یاد بگیرند که چطور قدردان تفاوتها باشند، گفت: قرآن کتاب بسیار دقیقی است و زمانی که خوانده میشود، صدای خدا برای ما منعکس خواهد شد. در اسلام جلسات رسمی با قرائت آیات قرآن شروع میشود اما در مسیحیت هیچگاه با قرائت انجیل مراسمی آغاز نمیشود و این تفاوت بسیار برای من زیبا است؛ شنیدن آیات قرآن به زیبایی شنیدن نوای کلیساست که برای مسیحیان بسیار لذت بخش است.
برگزیده جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی با اشاره به نکاتی در آیین مسلمانان ادامه داد: شاید در باور مسیحیان وضو گرفتن عمل بسیار مشکلی به نظر بیاید که مسلمانان سه بار در روز و در سرما و گرما این کار را انجام میدهند اما حقیقت این است که مسلمانان با این کار احساس سرزندگی میکنند و این احساس را زمانی تجربه کردم که همراه یکی از دوستان مسلمانم در بیابانی که خشک و کم آب به چشمه آبی رسیدیم و بعد از وضو گرفتن همه با هم نماز خواندیم و این احساس برای من بسیار لذت بخش بود.
کلاوس فون اشتوش در پایان گفت: اسلام میتواند ما را قویتر کند و به جامعه مسیحیت نیروی قوت بدهد. دیگر ادیان با مطالعه و گفتوگو درباره هم و قدردانی از تفاوتهایی که در هر دینی وجود دارد، میتوانند به شناخت بهتری از دین اسلام برسند.
نظر شما