شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۹
مستندسازی خاطرات رزمندگان و زندگینامه شهدای کهگیلویه و بویراحمد با چاپ 22 کتاب

به گفته مسئول واحد ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد، این بنیاد در سال جاری 22 عنوان کتاب با هدف مستندسازی خاطرات رزمندگان و زندگینامه شهدای این استان، چاپ کرده است.

سیدعلینقی کرامت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کهگیلویه و بویراحمد، گفت: در طول هشت سال دفاع مقدس زنان و مردان بسیاری از همه چیز خود گذشتند تا از آرمان‌های انقلاب، استقلال و کیان کشور دفاع کنند و اکنون وظیفه ماست که با ثبت و ضبط خاطره آن انسان‌های بزرگ از آرمان‌ها، ارزش‌ها و دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی پاسداری و دفاع کنیم.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای تاسیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در این استان تاکنون 93 عنوان کتاب در حوزه ادبیات پایداری چاپ شده است، عنوان کرد: در سال جاری 22 عنوان کتاب چاپ شده و 8 کتاب نیز در دست چاپ است.

مسئول واحد ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: چاپ این کتاب‌ها که در حوزه‌های مختلف پژوهشی، شعر، داستان و نمایشنامه صورت گرفته، گامی مهم جهت تبیین و نهادینه شدن فرهنگ ایثار و از خودگذشتی در جامعه است.

«آوای رود» با موضوع بررسی مضامین ادبیات پایداری در اشعار عباس باقری، «بازتاب اسطوره در شعر مقاومت»، «از پرنده تا پرواز»، «واژه‌های ماندگار»، «چابک سوار عشق» و... از جمله کتاب‌های چاپ شده در حوزه پژوهشی هستند که کرامت از آنها نام برد و گفت: «احساس مرا پنجره‌ها می‌فهمند»، «از ستاره‌ها»، «باران بر حاشیه‌های پنجره»، «گل واژه‌های زخم»، «تشک افتو» و... نیز در حوزه شعر دفاع مقدس به چاپ رسیده‌اند.
 

مسئول واحد ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: در حوزه خاطره نویسی، کتابی با نام فرشتگان خاکی، پیرامون شخصیت شهدای شهر دیشموک، توسط وحید برومند گردآوری و به همت بنیاد چاپ شد. شاهدان عینی (پیرامون زندگی شهید حمید برفی) و زبان زخم‌های خاکریز(خاطرات سیدرضا شریعتی) و... از دیگر کتاب‌های چاپ شده در حوزه خاطره‌نویسی و زندگینامه شهداست که توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به چاپ رسیده است.
 

این مسئول فرهنگی به چاپ کتاب «با چشمان بسته گریه کن» به نویسندگی محمد رحیمی، «پلاک و خواب عقربه‌ها» به نویسندگی محمود خرم‌آزادی، «سوی دیگر چشمان رسول» از اکبر آئین، «آنچه پدر می‌دانست و نگفت» از عباسعلی روشنک، «پ مثل پدر» از محسن کیانی و... در حوزه نمایشنامه نویسی اشاره کرد و افزود: در سال جاری تاکنون شش جلسه نقد و بررسی با حضور کارشناسان حوزه ادبیات، نگارش و داستان برگزار شده است.

وی تصریح کرد: تجلی عاشورا در دفاع مقدس، زبان زخم‌های خاکریز، ماه چهارمه و... ازجمله کتاب‌های بودند که در این جلسات مورد نقد و بررسی قرار گرفتند.
 

مسئول واحد ادبیات و انتشارات حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان، گفت: کهگیلویه و بویراحمد در دوران دفاع مقدس به نسبت جمعیت بیشترین میزان حضور را در جبهه‌ها داشت؛ اما آنگونه که باید به این  دلاوری و رشادتها پرداخته نشده است.

کرامت با تاکید بر ضرورت تبیین هر چه بیشتر ارزش‌های ناب دوران دفاع مقدس در جامعه، افزود: ثبت و ضبط  آن همه ایثار، ادای دینی هر چند کوچک به این قهرمان همیشه جاودان است. ثبت این دلاوری‌ها باعث می‌شود تا نوجوانان و جوانان نسل سوم و چهارم که دوران دفاع مقدس را ندیده‌اند، با  زوایای مختلف آن دوران مقدس آشنا شوند و از آن اسوه‌های صبر و اسقامت، مسئولیت پذیری و ایثار الگو بگیرند.
 

کرامت در ادامه به نقش زنان کهگیلویه و بویراحمد در دفاع مقدس پرداخت و گفت: 11 هزار و 200 نسخه اطلاعات شامل عکس، فیلم، نقاشی، شعر، داستان، خاطره و دل نوشته در مورد نقش زنان استان در دوران دفاع مقدس گردآوری، ثبت و در سایت بنیاد حفظ آثار کشور بارگذاری شده است.
 

مسئول واحد ادبیات و انتشارات حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: کتاب «نوعروسان جنگ» با موضوع مصاحبه با همسران شهدای این استان نیز در سال 97 تدوین و چاپ شد.

وی گفت: کهگیلویه و بویراحمد در دوران هشت سال دفاع مقدس یک هزار و 880 شهید، 317 آزاده و بیش از 9 هزار جانباز تقدیم نظام و انقلاب کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها