سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۴
حیدری‌نیا: قصه‌خوانی به برنامه‌های درسی دانش‌آموزان اضافه شود

زینب حیدری‌نیا، برگزیده بخش فیلم سومین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی، گفت: فعالیت باشگاه‌های کتابخوانی در مدارس موجب مطالعه نقادانه کتاب‌ها و افزایش قدرت نمایشنامه‌نویسی و قصه‌نویسی در کودکان و نوجوانان می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سومین دوره جام باشگاه‌های کتاب و کتابخوانی کودک و نوجوان ۱۴ اسفندماه امسال و طی مراسمی در باغ کتاب تهران، با معرفی برگزیدگان در چهار بخش به کار خود پایان داد. ایبنا در گفت‌وگوهایی با تعدادی از منتخبین این دوره، دلایل انتخاب آنها را از زبان خودشان جویا شده است.

در دومین شماره از این گفت‌وگوها، به سراغ زینب حیدری‌نیا از باشگاه کتابخوانی ایراندخت در اهواز رفتیم که با فیلم گروهی «می‌خواهیم بریم پارک» مقام دوم بخش فیلم سومین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان را از آن خود کرد. وی درباره ویژگی‌های این اثر به خبرنگار ایبنا می‌گوید: کار گروهی، باورپذیر بودن نقش‌ها، بازی طبیعی دانش‌آموزان، نمایشنامه مفید و خلاصه و استفاده بهینه از امکاناتی که در همه جا وجود دارد و همه این عوامل موجب شد که این فیلم خیلی طبیعی و واقعی به نظر بیاید.

وی ادامه داد: موضوع کتاب فیلم «می‌خواهیم بریم پارک» بیشترین رای را آورد چون موضوع آن، واقعی و نزدیک به زندگی روزمره دانش‌آموزان بود؛ با توجه به ویژگی‌های زندگی آپارتمانی و کم شدن تعداد فرزندان در خانواده، بچه‌ها حوصله‌شان در خانه سر رفته و برای سرگرم شدن دچار مشکل می‌شوند. در این فیلم برشی از کتاب را به صورت نمایش درآوردیم و از سایر بچه‌ها خواستیم برای اینکه بفهمند شخصیت اصلی برای سرگرم کردن خودش چکار کرده است، به کتاب اصلی مراجعه کنند.

وی بیان کرد: ارتباط با نویسندگان، افزایش مهارت خواندن و فهمیدن، درک موضوع، مشارکت در کار گروهی، مهارت تصمیم‌‌گیری و احترام به نظرات دیگران از دیگر کارکردهای جام باشگاه‌های کتابخوانی است.

این معلم مقطع ابتدایی اهمیت باشگاه‌های کتابخوانی را در داوطلبانه بودن فعالیت در آن‌ها دانست و توضیح داد: تسهیل‌گران کتابخوانی بدون هیچ چشمداشتی کار باشگاه‌های کتابخوانی را دنبال می‌کنند و انتظار برنده شدن ندارند چرا که مهمتر از برگزیده شدن، نفس کار کتابخوانی است که با استمرار باشگاه‌ها تحقق پیدا می‌کند.


حیدری‌نیا اضافه کرد: برای جذب بچه‌ها به کتابخوانی در مدارس، باید سعی کنیم از کتاب‌های غیردرسی مرتبط با کتاب درسی استفاده کنیم؛ شیوه‌ای که به‌شخصه در کلاس‌های درسی اجرا می‌کنم. به طور مثال برای درس علوم، دانش‌آموزان را با دایره‌المعارف آشنا و انگیزه خرید کتاب را برای آنها ایجاد کردم.

مربی باشگاه کتابخوانی ایراندخت گفت: برای تقویت باشگاه‌های کتابخوانی در مدارس گنجاندن قصه و قصه‌خوانی در برنامه‌های درسی، تاسیس کتابخانه، تربیت و پرورش تسهیل‌گر کتابخوانی برای حضور پیوسته و هفتگی در مدارس از عوامل تاثیرگذار در این زمینه است.

وی معتقد است: معلمان می‌توانند به عنوان بازوهای توانمند برای باشگاه‌های کتابخوانی نقش‌آفرینی کنند و برای رسیدن به این مرحله با برنامه‌ریزی منسجم، مطالعه و شرکت در دوره‌های تسهیل‌گری در ساعات غیردرسی دانش‌آموزان را ترغیب و تشویق به فعالیت در باشگاه‌ها کنند.

وی بیان کرد: هر چقدر دانش‌آموزان بیشتر مطالعه داشته باشند، ذهن‌شان گویاتر و تفکر نقادی آنان بیشتر پرورش می‌یابد که هر سخنی را نپذیرند و فریب نخورند.

حیدری‌نیا گفت: سال آینده قوی‌تر و خلاقانه‌تر در چهارمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی حضور خواهیم داشت و در صدد هستم برای استمرار و تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی در دیگر مدارس اهواز دوره تسهیل‌گری را برگزار کنیم.

یادآوری می‌شود، اعضای باشگاه کتابخوانی ایراندخت دبستان شمس یک، متشکل از محیا دالوند، ساینا صدیر، پارمیس عباسی، پارمیدا عباسی، مائده تکیه و آیلین شیخی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط