شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۴
نامه منتشر نشده‌­‌ای از نیما درباره نوول‌نويسي

ویژه‌­نامه نوروزی ماهنامه نسیم بیداری با انتشار نامه‌­ای منتشرنشده از نیما یوشیج در پرونده ویژه «خواندنی­ها» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ویژه‌­نامه نوروزی ماهنامه «نسیم بیداری» با انتشار نامه‌­ای منتشرنشده از نیما یوشیج در پرونده ویژه «خواندنی­‌ها» منتشر شد. این نامه را نیما یوشیج به خواهرش نکیتا درباره «نوول نویسی» نوشته است و برای نخستین بار در کنار نامه­‌ها، روایت‌­ها و قصه­‌های کمتر شنیده شده از تاریخ معاصر ایران آورده شده است.

شماره 89 و 90 این ماهنامه با سه پرونده «بازی عروس دامادی؛ پرونده‌­ای در نقد و بررسی پدیده کودک همسری»، «یک بام و چند هوا؛ نهادهای موازی در ایران؛ ضرورت جدایی یا لزوم ادغام؟» و «خواندنی­ها؛ قصه‌­ها، روایت­‌ها و نامه‌­هایی از ایران معاصر» در 196 صفحه منتشر و توزیع شد.

در این شماره گفت‌وگوهایی اختصاصی با آیت­‌الله یوسف صانعی، مولوی احمدنذیر سلامی، معصومه ابتکار، احمد خرم، غلامرضا حیدری، سمیه طهماسبی، تقی آزاد ارمکی، فیض‌­الله عر‌ب­سرخی، مراد ثقفی و ...  و یادداشت‌هایی از رحیم ابوالحسنی، جلال خوش­‌چهره، مهرداد خدیر و ... می‌­خوانید.

در بخشی از نامه نیما یوشیج به خواهر خود که در تاریخ 4 تیرماه 1312 می‌خوانیم: «نکیتای عزیزم! 
در این ساعت آخرین فرصت خود را با کمال عجله دارم به مصرف گشت و سیاحت در شمیران «ییلاق طهرانی‌ها» می‌گذراندم. سه چهار روز بعد حتما به طرف یوش خواهم رفت و باید تهیه اسباب مسافرت به آن نقطه قشنگ دنیا را فراهم آورد. به این واسطه وقت من خیلی کم و قیمتی است. چنانکه در هر قسم کار تحریری و فکر در آن خصوصی کناره کرده‌ام. ولی چون لازم بود که در خصوص نوول‌نویسی برای شما قدری صحبت کنم این کاغذ را بهانه قرار می‌دهم. کتابچه‌هایی را که خانم با این کاغذ با خودشان برای شما به شاهرود خواهند آورد در زبان فارسی عجالتا بهترین محک و نمونه به جهت مشق این قبیل چیزنویسی‌های صنعتی است. باقی براین این کتابچه‌ها جدا جدا به اسم افسانه توسط یکی از کتابخانه‌های معروف طهران چاپ می‌شده است در حقیقت اختلاطی از افسانه و حکایت و نوول است. جز اینکه بدون استثناء به همه اسم افسانه داده است و چنان که می‌بینید مجموعه آن‌ها اسم دیگر. شما البته از میان آنها ترجمه‌ها را در نظر خواهید گرفت نه چیزهایی را که اثر طبع سرشار همشهری‌ها هستند. ولی بعضی موضوعات به قلم همان همشهری‌ها من جمله به قلم سعید نفیسی در میان آنها خواهید یافت که مستثنیو قابل خواندن‌اند و از حیث صنعت جانشین بعضی از آثار اروپایی. بلکه از مقداری از آثار اروپائی که مربوط به قرن 19 و 18 الی به پائین‌تر است بهتر. یعنی جدیدتر.»

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها