به عنوان یک متولی در کار کتاب و هنر، وی هدف خود را از راهاندازی این مکان برای امانت دادن کتاب، ایجاد علاقه در بچهها و ساده کردن پروسه کتابخوانی برای آنها عنوان میکند. فقهیمقدم که نزدیک به یک سال است کار امانت دادن کتاب را شروع کرده، میگوید: همیشه دلم میخواست برای کتاب کاری انجام دهم.
در گفتوگویی با خبرنگار ایبنا، این فعال حوزه فرهنگ و هنر درباره کارهایی که در این نگارخانه برای ترغیب مردم به مطالعه انجام میدهد، عنوان کرد: بهخاطر علاقهام به کتاب و دینی که به آگاهیبخشی مردم و بچههای شهرم احساس میکردم، بعد از راهاندازی نگارخانهای کوچک در شهر دهدشت، تلاش کردم تا قدمی هر چند کوچک برای مانوس کردن همشهریانم با کتاب بردارم.
وی افزود: از ابتدا سعی کردم یک فضای زنده، پر روح و باطراوت را به کتاب اختصاص دهم؛ چون معقدم همنشینی کتاب، گل، گیاه و هنر سبب میشوند که مردم با کتاب و هنر ارتباط بهتری و پایدارتری برقرار کنند.
مسئول نگارخانه سپاس گفت: این فضای کوچک را با بضاعت شخصی خودم تدارک دیدم و البته هنوز هم جای کار دارد. به هر حال چراغ اول را روشن کرده و امید دارم که دیگران هم برای نورانیتر کردن فضای فرهنگی این شهرستان کوچک، چراغهای دیگری بیفروزند و یا اینکه به من چراغ سبز نشان دهند تا به پشتوانه آنها بخشی از این کمکاری صورت گرفته در حوزه کتاب و فرهنگ جبران شود.
فقهی مقدم، دومین رویکرد خود را در زمینه ترغیب مردم به کتابخوانی اینگونه توضیح داد: سعی کردهام بهترین و باکیفیتترین کتابها را در زمینههای مختلف در اختیار همشهریانم قرار دهم؛ از قدیم گفتهاند احترام امامزاده به متولی آن است و اگر من به عنوان یکی از کوچکترین متولیان حوزه کتاب کمکاری کنم، چطور میتوانم سرم را بالا بگیرم و به آینده فرهنگی شهر امیدوار باشم در حالی که خودم در این زمینه هیچ کاری انجام ندادهام؟
این فعال حوزه نشر و هنر در پاسخ به این سوال که چند جلد کتاب در نگارخانهاش دارد و کتابها برای چه رده سنی هستند، گفت: بالغ بر 700 جلد کتاب در همه ردههای سنی در قفسه نگارخانه کوچک من کتاب است و به همه افراد کتابخوان و علاقهمند، کتاب امانت میدهم.
وی عنوان کرد: همه کتابها را از کتابخانه شخصی خودم که در طی این دوازده سال گردآوری کردهام، آوردهام و همه دستچین شده و جزء بهترین کتابها از نظر مترجم، مولف و کیفیت هستند.
مسئول نگارخانه سپاس گفت: واقعاً حیفام میآمد که چنین پتانسیل آگاهی بخشی در قفسه کتابخانه خاک بخورد و برخی از همشهریانم که به خاطر نداشتن بضاعت مالی امکان خرید کتاب را ندارند، از مطالعه و خواندن کتاب محروم بمانند.
فقهی مقدم میگوید: بیشترین کتاب را به کتاب اولیها امانت دادهام و روزانه بهطور میانگین به دو تا سه نفر که برای اولین بار با مقوله کتاب و کتاب خواندن آشنا شدهاند، کتاب میدهم. از اینکه بتوانم حتی یک نفر را به کتابخوانی و استمرار و مداومت در این تفریح ارزشمند ترغیب کنم، خوشحالم.
وی در عین حال از خانوادهها که به گفته او چندان واکنش مثبتی به این موضوع نداشتهاند، گلایهمند بود و گفت: بجز اقلیتی که برای کودکان خود کتاب میخرند، بقیه متاسفانه هنوز کتاب را اولویت و مسئله اصلی کودکان نمیدانند.
فقهی مقدم بیان کرد: اینکه در یک شهرستان 85 هزار نفری اینقدر استقبال خانوادهها از کتاب کم است، جای تامل و پرسش دارد.
وی گفت : بجز دکتر کاظمی، مدیرکل ارشاد شهرستان، متاسفانه هیچ استقبالی از سوی دیگر مسئولان از کار من صورت نگرفته است.
نگرانی فقهیمقدم، عدم توجه مسئولان به مقوله فرهنگ است و گفت: وقتی مسئولان دغدغه فرهنگی ندارند و خانوادهها کودکان را با کتاب آشنا نمیکنند، علاوه بر اینکه کتاب همچنان مهجور میماند، جوانان شهر هم دیگر رغبتی به انجام کارهای فرهنگی ندارد.
وی معتقد است: این بیتفاوتی مسئولان به مقولههای فرهنگی، در درازمدت آسیبهای جبرانناپذیری بر پیکره فرهنگی شهر دهدشت که دارای قدمت تاریخی و فرهنگی زیادی است، وارد میکند.
فقهیمقدم گفت: در شرایط کنونی که فضاهای مجازی با تبلیغات منفی اما فریبنده، کودکان، نوجوانان و جوانان را به سمت سراشیبی سقوط میکشاند، میطلبد مسئولان به فعالیت و مکانهای فرهنگی توجه بیشتر داشته باشند؛ چرا که شهرستان کهگیلویه بیش از همیشه به توجه مسئولان و متولیان امر مسائل فرهنگی نیاز دارد.
وی گفت: یکی از آرزوهایم این است که بتوانم بخش کودک نگارخانهام را فعال کنم؛ ایجاد محیطی شاد، صمیمی و پرنشاط برای کودکان که در کنار بازی و تعامل با همسن و سالانشان بتوانند کتاب بخواند، نقاشی بکشند و با هنرهای مختلف آشنا شوند، برای دهدشت یک ضرورت است و امیدوارم با تعامل و همراهی متولیان امر بهزودی بتوانم این بخش را در نگارخانهام فعال کنم.
فقهیمقدم که دارای مدرک کارشناس معماری و کارشناس ارشد پژوهش هنر از دانشگاه شهید چمران اهواز است، گفت: شهرستان کهگیلویه جوانان با استعداد زیادی دارد که بهخاطر نبودن امکانات و بیمهری مسئولان، تاکنون نتوانستهاند توانایی خود را به فعل درآورند؛ لذا آمار بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و مهاجرت در این شهرستان بسیار بالاست.
وی تصریح کرد: انتظار داریم که مسئولان با دوری از شعارزدگی عملاً پای کار بیایند و جوانان دیار بلاد شاپور را یاری کنند تا همه با هم بتوانیم با بهبود فرهنگ و ارتقا کتاب و کتابخوانی و رونق فضای کسب و کار، بلاد شاپور را به آنچه شایسته و لایق آن است و بهخاطر بیتوجهی مسئولان از آن دور مانده برسانیم.
نظرات