در بازار جهانی غرفههای طرح گرنت، طرح تاپ، آژانسهای پل، کیا و تماس و سه ناشر فعال طوطی (وابسته با انتشارات فاطمی)، شباویز، سوره مهر و شمعومه در حوزه بینالملل حضور دارند. فلسفه حضور این ناشران و آژانسها مذاکره با طرفهای خارجی برای تبادل رایت کتاب عنوان میشود.
در این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب، 70 ناشر چینی و 50 مسئول حق کپی رایت (کارگزارهایی مانند آژانسها) حاضرند. به همین دلیل برای فعالیتهای بازار کتاب نیاز به فضای زیادی بود تا مذاکرات انجام شود و رایت سنتر با فضای 100 مترمربع به این منظور در نظر گرفته شد.
قرارهای برخی ناشران و مسئولان پیش از آغاز به کار نمایشگاه ثبت شده است. برخی مانند بنیاد پژوهشهای قرآنی، انجمن زنان ناشر، انتشارات کامل، انتشارات مدرسه و انتشارات هزاره ققنوس میخواستند که به صورت تمام وقت در بازار جهانی کتاب حضور داشته باشند. به همین دلیل به آنها میزهایی در این بخش اختصاص داده شده است.
در روز نخست نمایشگاه بینالمللی کتاب، در بازارجهانی 40 مذاکره انجام شد که 10 مذاکره به تبادل رایت انجامید. این کتابها در زمینه ادبیات داستانی، نمایشنامه، تاریخ، فرهنگ و آموزش زبان فارسی بود که با کشورهای چین، اتریش و روسیه انجام شد. گفتنی است به دلیل اینکه هر بخش باید گزارش کار روزانه خود را به مسئولان ارائه دهند، گزارش عملکرد هر روز تا ساعت 19 تهیه میشود.
یکی از مواردی که توجه مسئولان بازار جهانی را به خود معطوف کرده است، حضور پرشور هیات ناشران و مسئولان چینی در سیودومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب است. تا جایی که برخی از ناشران چینی فرم کپیرایت را به زبان فارسی ترجمه کرده و همراه خود به نمایشگاه آوردهاند تا بتوانند مذاکرات خود را بهصورت کامل و بدون مشکل با همتایان ایرانی خود انجام دهند. فروش رایت میتوانست اتفاق مهمی باشد که در این دوره نمایشگاه شکل میگیرد.
نظر شما