پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۴
ایده‌های شهردار منطقه یک تهران در زمینه کتاب و کتاب‌خوانی

شهردار منطقه یک شهرداری تهران با اشاره به پیش‌بینی طرح جدید امانت کتاب در بوستان‌های این منطقه گفت: در تلاشیم طی شش ماه اول سال این طرح را در بوستان‌ها، اتوبوس‌ها، تاکسی‌ها و ایستگاه‌های متروی منطقه یک اجرایی کنیم.

سید حمید موسوی؛ شهردار منطقه یک شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان اینکه یکی از رویکردهای جدید مدیریت شهری بحث تقویت فضای خدماتی و گردشگری است، گفت: در این زمینه شمیران با توجه به سبقه تاریخی و میراثی که دارد، همچنین وجود باغ موزه‌ها و خانه موزه‌ها و کاخ‌موزه‌ها و مشاهیری که در این منطقه زندگی می‌کردند، پتانسیل خوبی برای فعالیت‌های فرهنگی به شمار می‌آید.
 
وی افزود: جریانات تاریخی مختلفی در شمیران رقم خورده است مانند پیمان‌هایی که در کاخ سعدآباد داشتیم و اتفاقات نیاوران. یکی از ابزارهای مناسبی که می‌توان با استفاده از آن، این تاریخچه را به گردشگر یا نسل بعدی منتقل کنیم کتاب است.
 
موسوی با بیان اینکه راه‌اندازی کافه کتاب از بهترین راهکارها برای حفاظت از بناهای تاریخی است، عنوان کرد: این اقدام علاوه بر اینکه موجب می‌شود بسیاری از این خانه‌ موزه‌ها به بقای خود ادامه دهند و سالم بمانند، از سوی دیگر یک جریان فرهنگی تعریف می‌کنیم تا از کنار آن بتوانیم از آثار تاریخی و میراثی صیانت کنیم.
 
وی در بخش دیگر صحبت‌های خود به طرح امانت کتاب رایگان در شهرداری منطقه یک اشاره کرد و یادآور شد: سالیانه بسیاری از کتابخانه‌های خانگی به دلیل محدودیت فضای سکونت، دور ریخته می‌شود یا به دست افرادی که به دنبال پسماند خشک هستند می‌افتد، در صورتی که این‌ها آثار گران‌بهایی هستند که به دلیل گران شدن کاغذ و محدود شدن صنعت نشر در آینده با ارزش می‌شوند و امکان بازتولید آن‌ها سخت است. 
 
طرح امانت کتاب رایگان
موسوی با اشاره به طرح پیش‌بینی شده در شهرداری منطقه یک، توضیح داد: جمعی از کارشناسان به این موضوع فکر می‌کنند که بخشی از فضای بوستان‌ها، اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها و مترو را به امانت کتاب اختصاص دهیم.
 
وی ادامه داد: در این زمینه در حال طراحی غرفه‌هایی برای این فضاها هستیم تا بتوانیم کتاب‌هایی را در این غرفه‌ها قرار دهیم و مردم در حال عبور و تردد از مسیرهای مختلف بتوانند کتاب‌ها را به امانت بردارند.
 
موسوی با بیان اینکه باید مراقب باشیم افرادی که به دنبال سوءاستفاده هستند، این کتاب‌ها را به غارت نبرند، گفت: معتقدم الان که قیمت کتاب گران شده است باید تلاش کنیم تا این جریان در فرهنگ عمومی مردم ما نهادینه شود و مطالعه و کتابخوانی را جدی بگیرند.

 
شهردار منطقه یک یادآور شد: مردم وقتی به بوستان‌ها یا فضاهای تاریخی می‌روند، گاهی حوصله‌شان سر می‌رود. اگر بتوانیم یک کتابخانه بی‌واسطه بدون کتابدار برای آن‌ها مهیا کنیم تا کتاب‌های مورد نظر خود را بردارند و از این فضا به خوبی استفاده کنند.
 
موسوی با بیان اینکه میل به مطالعه و کتابخوانی باید در میان مردم ایجاد شود، گفت: با توسعه ویترین کتاب و راه‌اندازی کتابخانه‌های مختلف در سطح شهر باید میل و علاقه به کتابخوانی را در میان مردم جامعه توسعه داد و چنین فضاهایی می‌تواند به مردم کمک کند.
 
وی تاکید کرد: در این زمینه به دنبال طراحی ساختار و جانمایی مناسب برای غرفه‌ها هستیم تا کتاب‌ها در جایی قرار گیرند که کمترین آسیب را از فضای بیرون ببینند و قصد داریم تا شش ماه اول سال این طرح را ابتدا در بوستان‌ها سپس در اتوبوس‌ها، تاکسی‌ها و ایستگاه‌های مترو اشاعه دهیم.
 
سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «خواندن؛ توانستن است» تا 14 اردیبهشت 8 هر روز از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام  خمینی (ره) برپا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها