سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۶
جایزه فولیو 2019 به ریموند آنتروباس رسید

مراسم اعلام برنده جایزه فولیو 2019 دقایقی پیش برگزار شد و مجموعه شعر «مقاومت» نوشته ریموند آنتروباس، نویسنده جامائیکایی-بریتانیایی موفق شد جایزه 30 هزار پوندی را دریافت کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، برنده جایزه فولیو سال 2019 اعلام شد و شاعری ناشنوا با اولین مجموعه شعرش موفق شد برنده جایزه 30 هزار پوندی امسال شود.
 
ریموند آنتروباسِ 33 ساله معلم است و «مقاومت» نخستين مجموعه شعرش به حساب می‌آید. «مقاومت» که توسط «گاردین» شگفت‌انگیز خوانده شد درباره زندگی خانوادگی شاعر مخصوصاً مرگ پدرش و تشخیص پزشکان مبنی بر ناشنوا بودنِ شاعر است. «مقاومت» برنده جایزه شعر «تد هیوز» 2019 هم شده است.
 
اشعار زیادی در این مجموعه هستند که به دنیای ناشنوایان می‌پردازد. به عنوان نمونه «دنیای شنوا» از تبعیضاتی می‌گوید که شاعر در سیستم آموزشی مدارس با آن‌ها روبه‌رو شده است: «من سخنگوی بدی بودم، تو هیچ‌وقت شنونده بدی به حساب نمی‌آمدی.»
 
 ریموند آنتروباس پیش از این درباره تشخیص ناشنوا بودنش به بی‌بی‌سی گفته بود: «در آن دوره از زندگی‌ام نمی‌تواستم بخوانم، بنویسم، و حتی نمی‌توانستم درست راه بروم. هیچ‌کس نمی‌دانست مشکل من چیست تا اینکه یک بار زنگ تلفن به صدا درآمد و مادرم گفت من هیچ عکس‌العملی نشان ندادم و اصلاً صدای زنگ را نشنیدم.»
 
هشت کتاب داستانی و غیرداستانی برای به دست آوردن جایزه 30 هزار پوندی جایزه فولیو سال 2019 با هم به رقابت کردند. «آیا می‌توانی تحمل کنی» نوشته اشلی یانگ، «تقاطع» نوشته گای استگ، «ماری آن ساته» نوشته آلیس جالی در میان فهرست نهایی بخش آثار غیرداستانی بودند.
 
سه داستان هم در فهرست نهایی قرار داشتند. «مرد شیرفروش» نوشته آنا برنز، «آدم‌های عادی» نوشته  دیانا ایوانز، و «آنجا آنجا» نوشته تامی اورنج از داستان‌های فهرست نهایی جایزه فولیو 2019 بودند. علاوه بر این رمان کوتاهِ «غرب» نوشته کاریس دیویس نیز در میان آثار فهرست نهایی بود.
 
جایزه ادبی فولیو تنها جایزه ادبی بریتانیا است که در آن شعر، داستان کوتاه، آثار غیرداستانی و رمان در یک گروه برای به دست آوردن جایزه رقابت می‌کنند. آثاری که به زبان انگلیسی در بریتانیا منتشر شده‌اند می‌توانند در این رقابت شرکت کنند و ملیت نویسنده اهمیتی ندارد.
 
جایزه فولیو با هدف برتری بر جایزه من بوکر در سال 2014 ایجاد شد. نویسندگانی چون مارگارت آتوود، زادی اسمیت، و جی. ام. کوئتزی از نویسندگانی هستند که در انتخاب نامزدها و برنده با جایزه فولیو همکاری می‌کنند. پیش از این نویسندگانی چون جورج ساندرز، آکیل شارما، و هشام مطر برنده جایزه فولیو شده‌اند.
 
پیش از این 20 هزار پوند به عنوان هدیه جایزه فولیو به برنده اهدا می‌شد اما در سال 2019 هدیه مالی جایزه به 30 هزار پوند افزایش یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها