مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
جام باشگاههای کتابخوانی جزو کمهزینهترین طرحهای فرهنگی کشور بوده است
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای اجرای طرح جام باشگاه کتابخوانی طرح در سراسر کشور کمی بیش از ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده و از این جهت یکی از کمهزینهترین طرحهای فرهنگی کشور محسوب میشود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: کتابخوانی زیربنای سایر فعالیتهای فرهنگی و محور توسعه جوامع مترقی است. سواد خواندن در دانشآموزان ایرانی ضعیف است، در کشور سخنان بسیاری درباره فواید مطالعه گفته میشود، اما در عمل سرانه مطالعه اندک و در مواردی ناامید کننده است.
سیدآبادی با بیان اینکه سرانه مطالعه در استانهای مختلف از چهار تا ۲۴ دقیقه در روز متفاوت است، یادآور شد: بررسیهای آماری نشان میدهد علاوه بر سرگرمیهای مجازی که باعث غفلت افراد از مطالعه شده، مؤلفههای دیگری مانند نظام آموزشی و خانواده نیز در این زمینه اثرگذار است.
وی با اشاره به نقش معلمان در آموزش شیوه صحیح مطالعه به دانشآموزان، یادآور شد: معلمانی که در کارگاههای طرح جام باشگاههای کتابخوانی شرکت کردهاند در زمینه آموزش نیز موفقتر بودهاند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این وزارتخانه به دنبال اجرای طرحهایی برای خوشایند کردن مطالعه برای همه افراد بهویژه کودکان و نوجوانان است، اظهار کرد: آخرین طرحی که در این زمینه اجرا شده جام باشگاههای کتابخوانی است که به شیوه ترویج فرهنگ کتابخوانی گروهی اجرا شده است.
سیدآبادی با اشاره به نقش ادبیات فاخر ایرانی در تربیت نسلهای آینده، تأکید کرد: لازم است آثاری مانند گلستان یا شاهنامه دوبارهخوانی شود، این آثار بنمایههای ارزشمندی برای تربیت نسلهای آینده دارد و در عین حال بعضی جنبههای تربیتی آن با موازین امروزی سازگار نیست.
وی با تأکید بر تمرکززدایی در حوزه تألیف، چاپ و نشر کتابهای ادبیات کودک و نوجوان، تصریح کرد: تاکنون برای آسیبشناسی ادبیات کودک و نوجوان در استانها کاری نشده است، اما تفاوت فرهنگی آشکاری که بر مؤلفههای مهمی مانند سرانه مطالعه اثرگذار است، مشاهده میشود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو طرح «گذرهای فرهنگی» و «تبدیل فضاهای موجود شهری به فضاهای فرهنگی و هنری» را اجرا کرده که هدف اصلی آنها احیای فرهنگ بومی، پالایش آنها و انتقال به نسلهای آینده است.
سیدآبادی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته ۱۵ هزار باشگاه کتابخوانی در هزار و ۷۰۰ شهر کشور تشکیل شد، افزود: حداقل ۱۲ کودک و نوجوان در هر یک از این باشگاهها عضو بودهاند که شبکهای گسترده از دوستداران کتاب و علاقهمندان به فرهنگ مطالعه را ایجاد کرده است.
نظر شما