شنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۶
تجليل از استاد غزل‎های عاشقانه در پنجمين اجلاس شاعران هم‌سُرا

محمدعلی بهمنی شاعر و غزل‌سرای صاحب نام و پيشكسوت معاصر، در پنجمين اجلاس شاعران هم سرا تجليل مى‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از دبيرخانه پنجمين اجلاس جهانى شاعران هم سرا، امير عبدالحسينى دبير اين اجلاس از تجليل محمدعلى بهمنى در نشست شاعران آزاد ايران خبر داد كه قرار است روز يكشنبه (٢٣ تيرماه) و مصادف با ميلاد امام رضا(ع) در سالن همايش‌هاى صدا و سيماى جمهورى اسلامى ايران برگزار شود.

عبدالحسينى درباره اين تجليل گفت: استاد بهمنى از چهره‌هاى شاخص و محبوب شعر معاصر به ويژه در قالب غزل‌سرايى است كه طى بيش از نيم قرن فعاليت شاعرانه، علاوه بر سرايش و ارائه اشعار متعدد، بر شعر معاصر نيز تاثير گذاشته است. اولين شعر او در سال ٣٠ و زمانى كه ٩ ساله بود با انتخاب فريدون مشيرى در مجله روشنفكر منتشر شد.  فروردين امسال اين شاعر پيشكسوت وارد ٧٨مين سال زندگى‌اش شد. با اين وصف اين هنرمند عرصه شعر و ادب نزديک به ٧٠ سال است كه شعر مى‌سرايند و در مجموعه‌ها و رسانه‌ها و كتاب‌ها منتشر مى‌شود.

اين پژوهشگر و مدير هنرى در ادامه گفت: ديگر نكته قابل توجه در آثار بهمنى معاصر بودن و امروزى بودن است. کارشناسان و منتقدان حوزه شعر معتقدند كه بهمنى از نيما يوشيج تأثير پذيرفته است و خود بهمنى هم اين نگاه را تأييد كرده و آثارش را تلفيقى از فرم آثار نيما و قالب غزل‌هاى عاشقانه دانسته است. بهمنى در بيتى گفته «جسمم غزل است اما، روحم همه نيمايی است، در آينه‌ى تلفيق، اين چهره تماشايى است»

دبير اجلاس شاعران هم سرا درباره اهميت و تاثير غزل‌هاى بهمنى افزود: عشق مهم‌ترين مضمون غزل‌های محمدعلی بهمنی است و اشعار او توسط خوانندگان بسيارى ار جمله حبيب محبيان، ناصر عبداللهى، شادمهر عقيلى، همايون شجريان، عليرضا قربانى و ... خوانده شده و بسيارى از آن‌ها در خاطرات همه ما هم ماندگار شده است.

وى با اشاره به تعداد كتاب‌هاى منتشر شده از اين شاعر غزل‌سرا به مسئوليت او به‌عنوان رييس شوراى شعر و ترانه دفتر موسيقى وزارت فرهنگ و ارشاد اشاره كرد و افزود: حضور بهمنى در اين شورا از منظر كيفى سازى سروده‌ها و ترانه‌ها بسيار پراهميت بود اما بهمنى از كيفيت پايين آثار و ارائه كارهاى سخيف و دم دستى آزرده خاطر شده بود و با انتشار نامه‌اى در شهريور ٩٧، خداحافظی‌اش از رياست شورای شعر و ترانه را اعلام کرد. بهمنى در انتهای اين مطلب نوشته بود: «من باآگاهيِ اشتباهم از قبول رياست شوراى ترانه - نه به‌دليل اين که شش ماه است کارشناسانش حقوق نگرفته اند- فقط به اين دليل که ديگر مزاحم ترانه‌های ضعيف نباشم. با شرم خداحافظى می‌كنم.»

عبدالحسينى در پايان با اشاره به اينكه اجلاس شاعران هم سرا  هر سال در روز ميلاد حضرت على بن موسى الرضا (ع) برگزار مى‌شود به نقل قولى از استاد بهمنى براى سرايش غزلى براى ساحت امام هشتم اشاره كرد و گفت: زمانى كه ايشان ٦٣ ساله بودند، براى داورى جشنواره رضوى دعوت مى‌شوند. بهمنى به آن‌ها مى گويد كه من خود شعرى براى امام رضا (ع) ندارم و نمي‌توانم براى اين موضوع داورى كنم اما برگزاركنندگان اصرار مى‌كنند كه او داور جشنواره باشد. استاد بهمنى مى‌گويد پس فرصت دهيد كه ببينم مى‌توانم شعرى براى حضرت بگويم يا خير و اگر شعرى سرودم، داورى جشنواره را مى‌پذيرم. 

دبير اجلاس شاعران هم سرا در ادامه بيان اين نقل قول و خاطره افزود: خلاصه آن كه استاد بهمنى در ٦٣ سالگى به همراه همسرش و براى اولين بار راهى مشهد مى‌شود و در داستان و روايت و خاطره جذاب و دلنشينى در صحن و رواق حرم مطهر اين غزل با اين مطلع متولد مى‌شود كه: «شرمنده‌ام كه همت آهو نداشتم / شصت و سه سال، راه به اين سو نداشتم.»

عبدالحسينى ادامه داد: پنجمين اجلاس شاعران هم‌سُرا افتخار دارد تا در نشست جمعيت شاعران آزاد ايران از اين شاعر ملی و پيشکسوت و استاد غزل‌هاى عاشقانه تجليل نمايد.

پنجمين اجلاس جهانی شاعران هم سُرا و چهارمين نشست جمعيت شاعران آزاد ايران روز  یکشنبه 23 تیرماه 98 و همزمان با عيد ميلاد هشتمين اختر تابناک آسمان ولايت و امامت حضرت ثامن الحجج(ع)، توسط موسسه نورگستر گلها و با حضور اهالی شعر و ادب در سالن همایش‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها