شنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۱
آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان کار علمی و تخصصی است

حدادعادل گفت: زبان فارسی در سال‌های نه چندان دور، زبان دوم عالم اسلام بوده و این سرمایه ارزشمندی است که به هیچ قیمتی نباید بگذاریم از دست ما برود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، غلامعلی حدادعادل در دیدار با رایزن‌های فرهنگی آماده اعزام به 16 کشور جهان اظهار کرد: زبان فارسی جاذبه‌های زیادی از جمله، موسیقی کلام، شعر و نثر و مفاخر و شعرای ما دارد، اما آموزش آن کار علمی، تخصصی و فنی است تا علاقه‌مندان به یادگیری را مشتاق‌تر کند.

وی با بیان اینکه از زمان تاسیس بنیاد سعدی تاکنون، جلسات خوبی با رایزنان فرهنگی اعزامی به کشورهای جهان داشته‌ایم، افزود: با توجه به اینکه رایزن‌های فرهنگی در خارج از کشور، نماینده‌های بنیاد سعدی در امر آموزش و گسترش زبان فارسی هستند، این دیدارها برای هماهنگی هرچه بیشتر و سرعت بخشیدن در فعالیت‌های مشترک بسیار مفید بوده و هست.

رئیس بنیاد سعدی خطاب به رایزنان فرهنگی اعزامی گفت: ما در بنیاد سعدی آنچه برای آموزش لازم است، از جمله تالیف کتاب‌های استاندارد و نرم‌افزارهای کمک آموزشی تالیف و تولید کرده و به شما تقدیم می‌کنیم. همچنین مدرس‌های متخصص آموزش فارسی به غیر فارسی‌زبانان را براساس آخرین روش‌های روز جهان در آموزش زبان دوم تربیت می‌کنیم و یاری‌رسان شما در اجرای کار بزرگ گسترش زبان فارسی هستیم.

حدادعادل به بودجه بنیاد سعدی نیز اشاره کرد و گفت: 80 درصد بودجه ما صرف خرید ارز برای حقوق 200 معلم خارج از کشور و 300 کلاس می‌شود. بودجه بنیاد سعدی در سال 96 حدود 9 میلیارد تومان بوده و در دو سال اخیر به 12 میلیارد تومان رسیده، این در حالی است که در دو سال اخیر نیز قیمت ارز از حدود چهار هزارتومان به سیزده هزارتومان رسیده است. یعنی ما حدود 10 درصد افزایش بودجه داشتیم، اما قیمت ارز سه برابر شده است. حال باید با این شرایط بودجه، که اکثر سازمان‌ها و نهادها با آن روبه‌رو هستند، آموزش و گسترش زبان فارسی را مدیریت کنیم.

در این نشست، فرهاد پالیزدار، معاون امور بین الملل بنیاد سعدی، رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی و سیدباقر سخایی، مشاور بنیاد سعدی توضیحات تکمیلی درباره معرفی بنیاد سعدی و روند کار با نمایندگی ها ارائه کردند.

همچنین احسان‌الله شکرالهی، مدیر مرکز تحقیقات زبان فارسی در دهلی‌نو درباره بخشی از فعالیت‌های این مرکز گزارشی ارائه کرد و در ادامه رایزن های آماده به اعزام، خود را معرفی کرده و سوالاتی برای چگونگی همکاری مطرح کردند.

در این نشست، قربانعلی پورمرجان، معاونت توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی، سودابه ملایری، مدیرکل آفریقا عربی، اسلامی مدیرکل اروپا و رایزن‌های آماده به اعزام برای کشورهای مصر، هند، الجزایر، اسپانیا، آفریقای جنوبی، فیلیپین، اتیوپی، تونس، ایتالیا، بنگلادش، پاکستان، عراق، پاکستان و افغانستان به همراه کارشناسان مناطق مختلف جهان در بنیاد سعدی حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها