بازگشت به قرآن: چرا و چگونه؟/ 1
هدف از بازگشت به قرآن قراردادن آن در متن تحولات و حرکتهای اجتماعی است
عضو مجلس خبرگان رهبری میگوید: هدف از بازگشت به قرآن کنار زدن پردههای غفلت است که در اثر مادیگرایی به وجود آمده و اینکه قرآن را در جایگاه اصلی خود، یعنی در متن تحولات و حرکتهای اجتماعی قرار دهند.
وی با بیان اینکه در برخی برههها غبار فراموشی روی این کتاب مقدس را فراگرفته است، اظهار کرد: مصلحان دینی تلاش میکنند تا با کنار زدن پردههای غفلت، جامعه را به باورهای دینی نزدیک کنند که در اینصورت سعادت افراد و جامعه تضمین میشود.
حاج ابوالقاسم افزود: معیار بازگشت به قرآن، در واقع بازگشت به اسلام ناب و اصیل است که با مستکبران سازش ندارد و با منافقان و دنیاطلبان برخورد جدی میکند، همانطور که امام خمینی(ره) داعیه دار این نگاه در دوران معاصر بودند و اعتقاد داشتند که نظام اسلام با قرآن بیمه میشود و هیچ عاملی نمیتواند جامعه اسلامی را به زانو درآورد.
وی عنوان کرد: بعد از امام خمینی (ره)، رهبر معظم انقلاب اسلامی این مسیر را دنبال کردند. در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مصلحان دینی از جمله سیدجمال الدین اسدآبادی و شهید صدر در صدد احیای دین و خواهان تجدید حیات اسلام و بیداری مسلمانان بودند.
حافظ بینالمللی قرآن بیان کرد: هدف از بازگشت به قرآن کنار زدن پردههای غفلت است که در اثر مادیگرایی به وجود آمده و اینکه قرآن را در جایگاه اصلی خود، یعنی در متن تحولات و حرکتهای اجتماعی قرار دهند. در واقع بازگشت به قرآن به معنی شناخت دقیق چارچوبهای قرآن و تفکر قرآنی است و چارچوب تفکر قرآنی بر پایههایی استوار است که عدم شناخت چارچوبها موجب میشود ابعاد هدایتی و تربیتی قرآن مورد توجه قرار نگیرد و تفکر اسلامی ـ غربی توسط افرادی که در صدد غربی سازی باورها گرایش دارند، ایجاد شود.
وی اظهار کرد: افرادی که درباره بازگشت به قرآن تفکر عمیقتری دارند به نفی ولایت طاغوت اعتقاد دارند و همین امر دشمنی نظام سلطه را تشدید میکند و افرادی که دلداده نظام غربی هستند، راهبردشان بازگشت از قرآن است.
حاج ابوالقاسم با بیان اینکه دین اسلام، مسلمانان را به علم و تمدن قرآنی خواند و پیروانش را وادار به کسب فضایل و توسعه معارف میکند، عنوان کرد: مؤمنان حقیقی که قرآن را میفهمند، میدانند که حقیقت و روح قرآن، تولی و تبری است و طبیعتاً بازگشت به قرآن راهبرد اصلی این افراد است.
وی تصریح کرد: بیشترین تأثیر در جهت بازگشت به قرآن از ناحیه متفکران ایرانی و از معدن فقاهت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی است و تفاوت امام(ره) با دیگر متفکران این بود امام خمینی(ره) وارد عرصه اجرا شدند و به تحقق واقعیت خارجی این ایده اقدام کردند.
نظر شما