پنجشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۶
تشکیل «شورای تعالی مساجد» به تصویب شورای فرهنگ عمومی قم رسید

در نشست شورای فرهنگ عمومی استان قم، تشکیل شورای تعالی مساجد به تصویب این شورا رسید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، نشست شورای فرهنگ عمومی استان قم، شامگاه چهارشنبه (9 مردادماه) با حضور آیت‌الله سیدمحمد سعیدی تولیت حرم مطهر حضرت معصومه (س)، حجت‌الاسلام محمدحسن رحیمیان تولیت مسجد جمکران، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، احمد امیرآبادی عضو هیأت رئیسه مجلس، نصرت‌الله لطفی جانشین شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور، سردار عبدالرضا آقاخانی فرمانده نیروی انتظامی استان قم، سیدموسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم و جمعی دیگر از مسئولان و مدیران ارشد استان قم در سالن جلسات پژوهشکده علامه طباطبایی (ره) حرم مطهر کریمه اهل‌بیت (س) برگزار شد.

تشکیل «شورای تعالی مساجد» ضروری است
در این نشست آیت‌الله سیدمحمد سعیدی با اشاره به برخی از ظرفیت‌ها و ویژگی‌های استان قم نسبت به سایر استان‌‌ها گفت: استان قم به دلیل حضور مراجع عظام تقلید و نهادهای دینی و حوزوی، دارای ویژگی‌های خاصی است، لذا انجام امور مختلف در این شهر باید از دقت بالایی برخوردار باشد و با تدبیر، ملایمت و روحیه جهادی بیشتری کارها پیگیری شود و همچنین با نگاهی جامع از تمام ظرفیت‌ها استفاده کرد.

تولیت آستان مقدس کریمه اهل‌بیت (س) با اشاره به ضرورت تشکیل «شورای تعالی مساجد» گفت: در امور مرتبط با مساجد نمی‌توان با رویکرد حاکمیتی وارد شد، چرا که مدیریت مساجد مسأله‌ای است که باید با دقت لازم، عزم راسخ و گام‌های استوار همراه باشد، لذا برای ساماندهی امور مساجد، شورایی نیاز است تا در این شوراها اختلاف‌ها رفع و برخی مشکلات دنبال شود.

در این نشست، تشکیل شورای تعالی مساجد به صورت موقت، با ریاست آیت‌الله سیدمحمد سعیدی نماینده ولی‌فقیه در استان قم و دبیری اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم و به تصویب رسید.
 
باید ائمه جماعاتِ شایسته و تمام‌وقت را در مساجد سطح کشور به کار بگیریم
در بخش دیگری از این نشست، محمدحسن رحیمیان، تولیت مسجد جمکران، با اشاره به نقش ارزنده مساجد در انقلاب و نظام اسلامی گفت: امروزه بقا، هویت و آینده‌ی نظام اسلامی وابسته به آبادی مساجد است و مساجد همواره نقش بسیار مثبت و مؤثری در فضای فکری و فرهنگی جامعه برعهده داشته‌اند، اما متاسفانه به این جایگاه و اهمیت مسجد به شیوه مطلوب توجه نمی‌شود.

وی مهم‌ترین رکن مسجد را امام جماعت عنوان کرد و افزود: هیچ مسجدی بدحجابی و بی‌حجابی را صادر نمی‌کند و عمده افرادی که به ناهنجاری اجتماعی دچار شده‌اند، از مساجد فاصله داشته‌اند، به همین علت اگر مساجد با محوریت ائمه جماعات آباد شوند، بسیاری از پرونده‌های دادگستری بسته می‌شود.

رحیمیان با بیان اینکه باید ساختاری را تعریف کنیم تا ائمه جماعاتِ شایسته و تمام‌وقت را در مساجد سطح کشور به کار بگیریم، بیان کرد: ائمه جماعات باید با مردم و مسجد زندگی کرده و به صورت مستمر در مسجد حضور داشته باشند تا مردم و اهالی مسجد روحانی مسجد را باور کنند، در کنار او قرار گیرند و از او الگو بگیرند.

وی ادامه داد: در نظام اسلامی 80 هزار مسجد پویا با 80 هزار امام جماعت توانمند و آموزش دیده نیاز داریم که اگر بتوانیم این زیرساخت را فراهم کنیم، بخشی از زمینه‌های ظهور امام زمان (عج) را نیز ایجاد کرده‌ایم.

تولیت مسجد جمکران در ادامه با بیان اینکه هویت امروز و آینده ما به مساجد بستگی دارد و باید بسیار به آن توجه و دقت نظر داشته باشیم، گفت: اگر بتوانیم کارکردهای بسیار مثبت و مؤثر مساجد در عرصه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را احیا کنیم، در تمام این عرصه‌ها شاهد رشد و ارتقاء در سطح کشور خواهیم بود.

رحیمیان در پایان پیشنهاد تأسیس رشته «امامت و مدیریت مسجد» در حوزه‌های علمیه را مطرح کرد و گفت: مساجد در صورت کارکرد درست، بزرگترین پشتوانه‌ نظام و انقلاب اسلامی خواهند بود.
 
طرح تحول اجتماعی مسجدمحور، کاری بسیار مطلوب است
در ادامه این نشست، مجتبی ذوالنوری در ادامه این نشست، با تاکید بر ضرورت شکوفا شدن مساجد کشورمان گفت: امور مساجد نیازمند رسیدگی و توجه است، اما مرکز رسیدگی به امور مساجد فقط در تهران فعالیت دارد و ما با توجه به وضعیت خاص قم یک ابتکار و کار ویژه را در حوزه رسیدگی به امور مساجد دنبال کنیم تا مساجد به نقش محوری و کارکردهای اصلی خود دست پیدا کنند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، در ادامه طرح تحول اجتماعی مسجدمحور را کاری بسیار مطلوب عنوان کرد و افزود: ضرورت دارد که دستگاه‌های اجرایی کشور را نیز حامی این طرح قرار دهیم، تا زودتر به نتیجه برسیم.

وی ادامه داد: برخی از مساجد کشور هنوز به کارکرد اصلی خود نرسیده‌اند و فقط نماز در آن‌ها اقامه می‌شود و حتی گاهی در برخی از مساجد سه وعده نماز هم خوانده نمی‌شود.

ذوالنوری با تاکید بر اینکه مساجد موفق کشور، مساجد امام جماعت‌محور هستند، تصریح کرد: مسجد موفق دارای کارکردهای مختلف در حوزه‌های عبادی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی است، لذا در راستای رسیدن به مسجد موفق باید جزییات کارکردهای مسجد، تعریف و متناسب با آن کارکردها وظایف و روش‌های حرکت برای مساجد تعریف شود و اینگونه نباشد که مساجد فقط جایگاه برگزاری نماز جماعت باشد.

مرکز رسیدگی به امور مساجد باید در استان قم تشکیل شود
احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در طی سخنانی با اشاره به تصویب قانون طرح اداره‌ی مساجد در مجلس شورای اسلامی گفت: شورای نگهبان این طرح را برخلاف شرع دانست و با توجه به دیدگاه عالمانه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مساجد باید با محوریت ائمه جماعات اداره شود، این طرح را رد کرد، براین اساس باید به دنبال امام جماعت توانمند در مساجد باشیم تا بتوانیم به پویایی مساجد برسیم.

وی ادامه داد: استان‌های مختلف با محوریت ائمه جمعه، مرکز رسیدگی به امور مساجد را راه‌اندازی کرده‌اند و به دنبال حمایت از ائمه جماعات هستند.

وی تشکیل مرکز رسیدگی به امور مساجد را در استان قم ضروری دانست و بیان کرد: این مرکز می‌تواند زیر نظر امام جمعه قم تشکیل شود و بودجه مشخصی به آن اختصاص یابد که تعیین ائمه جماعات مساجد و حمایت از آن‌ها را نیز دنبال کند و نهادها و دستگاه‌های ذیربط در این مرکز حضور و مشارکت بسیار جدی و مؤثر داشته باشند.

 آیین‌نامه عفاف و حجاب در شهر مقدس قم با جدیت در حال پیگیری است
در بخش دیگری از این نشست، سیدموسی حسینی کاشانی، با بیان اینکه اجرای آیین‌نامه‌ی عفاف و حجاب در شهر مقدس قم با جدیت در حال پیگیری است، گفت: عملکرد دستگاه‌ها در حوزه حجاب و عفاف مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و دستگاه‌های اجرایی استان قم و نهادهای متولی عفاف و حجاب باید گزارش‌های خود را  به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی منعکس کنند، تا بتوانیم جمع‌بندی مطلوبی از عملکردها داشته باشیم و نقاط ضعف و قوت برنامه‌ها را جهت اجرای درست آنها شناسایی کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، ادامه داد: باید میزان اثربخشی اقدامات نهادها و دستگاه‌های اجرایی در زمینه عفاف و حجاب کاملا مشخص باشد، تا اهداف موردنظر تحقق یافته و بتوانیم عملکرد مثبت و مؤثری در این جهت داشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به تشکیل قرارگاه 19 دی بیان کرد: این قرارگاه به ریاست آیت‌الله سیدمحمد سعیدی تولیت آستان مقدس کریمه اهل‌بیت(س) و نماینده ولی‌فقیه در استان قم، به‌منظور پیگیری مباحث مرتبط با حجاب و عفاف، تشکیل شده است که عملکردهای دستگاه‌ها در این زمینه به صورت مستقیم با حضور مسئولان ارشد استان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

حسینی کاشانی در ادامه با اشاره به طرح تحول اجتماعی مسجدمحور افزود: این طرح توسط اداره‌کل تبلیغات اسلامی در حال دنبال شدن است و برای اینکه این طرح بتواند به مرحله اجرا برسد، مجموعه‌های مختلف نیز باید مشارکت داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها