این کتاب مروری بر یک قرن مطبوعات یزد است که در جلد اول از ابتدای تاسیس روزنامه در یزد تا سال 1320 به کتابت رسیده است.
مجید جوادیانزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در این مراسم که به بهانه فرا رسیدن روز خبرنگار برپا شده بود، گفت: امروز باید به خبرنگار نگاهی نو داشته باشیم زیرا اگر بپذیریم که جامعه یزد در حال تحول و پشت سرگذاشتن فرایند توسعه است، قهرمانان این دوره خبرنگاران هستند. خبرنگاران ابعاد موضوعات مختلف در جامعه را واکاوی و واشناسی میکنند.
وی بیان کرد: امروز نمودارهای اقتصادی و فرهنگی در جامعهی در حال تغییر یزد، همگی نشانگر ایجاد تلاطم بعد از قرنها آرامش در این استان است.
جوادیانزاده افزود: با توجه به تغییراتی که در جامعه یزد اتفاق افتاده، الان ما با سیلی از مهاجمان روبهرو هستیم و نیاز به یک سواد اجتماعی و فرهنگی برای روبرو شدن با آنها داریم که تمام آنها در مسیر رسانه و موثرترین انسان در رسانه، یعنی خبرنگار صورت میگیرد.
وی گفت: امروز آرایش رسانهای جهان نیز در حال تغییر است و دیگر تعریف گذشته از رسانه وجود ندارد و حتی فراتر از آن بیان میشود که رسانه تعریف ندارد زیرا سرعت تحولات در رسانهها آنقدر شدید است که واقعیت رسانه فرسنگها از تئوری رسانه جلوتر افتاده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد یادآور شد: امروز مفهوم شهروند-خبرنگار واقعیت پیچیده و پنهانی است که بیان میکند دانش رسانه و خبرنگاری صرفاً دانش علمی، دانشگاهی و آکادمیک نیست بلکه مهارت و سواد اجتماعی است که برای زیست به آن نیاز داریم.
جمال الدین عزیزی، شهردار یزد نیز در این مراسم گفت: خبرنگاران به عنوان قشری آگاه و ترویج دهنده اخلاق در جامعه قلم میزنند که این بار سنگینی را در راه رسیدن به کمال دارد.
شهردار یزد بیان کرد: توسعه فرهنگ شهروندی یکی از وظایف ذاتی خبرنگاران است و در این راستا شهرداری یزد سعی دارد با ایجاد تخصص در این زمینه گامهای موثری را بردارد.
وی ادامه داد: خبرنگاران چشم بیدار و گوش شنوای ما در بین مردم هستند که آنها میتوانند در پیشبرد اهداف شهری و کسب درآمد پایدار نقش موثری دارند.
عزیزی ادامه داد: مشارکت طلبی مردم در اداره شهر از دیگر وظایف خبرنگاران است که میتوانند گفتمان در مورد شهروندان را مورد توجه بیشتری قرار دهد.
وی گفت: ما باید از رسانهها درخواست داشته باشیم که خبرنگاران خود را به سمت تخصصی شدن سوق دهند.
شهردار یزد ادامه داد: خبرنگاران با نگاه تک بعدی نباید به موضوعات بنگرند و در این راستا نیز شهرداری به دنبال تخصصی شدن در شهر و شهروندی است تا تولید را به ذائقه مردم نزدیک کند.
محمدعلی طالبی استاندار یزد نیز در این مراسم گفت: اگر نگاه حداقلی به جایگاه رسانه و خبرنگار داشته باشیم، صرفاً وظیفه اطلاعرسانی به ذهن متبادر میشود اما باور ما نگاه حداکثری به آن است که جایگاه خبرنگار و رسانه را بسیار فراتر از امروز میداند و نگاه حداکثری نقش بیبدیل بر روند توسعه استان بر عهده دارد.
استاندار یزد یادآور شد: نقش بیبدیل رسانهها در حکمرانی خوب بسیار مورد توجه است زیرا هیچ ساختاری به اندازه رسانه مروج شفافیت نیست چرا که مسئولان را به پاسخگویی سوق میدهد.
وی گفت: رسانهها میتوانند حاکمیت قانون را ترویج کنند که از این طریق کارآمدی نظام و برنامهریزی دولت را نیز ارتقا میدهد.
طالبی بیان کرد: امروز باید جایگاه رسانه تقویت شود و با نگاه آسیب شناسانه وضعیت رسانهها را ارتقا دهیم.
وی گفت: ما در رسانهها نیازمند خودانتقادی هستیم زیرا از این طریق آسیبشناسی کرده و از این طریق رسانهها برای این جایگاه مقدس تلاش میکنند.
استاندار یزد بیان کرد: دایره وظایف رسانهها این است که خبرنگاران تخصص لازم را داشته باشند و با هدفمندی و مطالعه سراغ افراد رفته و پاسخگویی را مطالبه کنند.
وی گفت: امروز متاسفانه جای تحلیلهای رسانهای را خالی میبینیم زیرا از طریق تحلیلهای رسانهای ما شاهد بسیاری از پیشرفتها هستیم.
طالبی بیان کرد: امروز لازم است که رسانهها با شرایط روز جامعه همراه باشند.
نظر شما