چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
دشمن برای نابودی هویت‌های بومی در ایران تلاش می‌کند

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دشمن از سال‌ها پیش برای از بین بردن و کمرنگ ساختن هویت‌های بومی در ایران تلاش می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در قزوین، عبدالهادی فقهی‌زاده ظهر امروز چهارشنبه 30 مردادماه در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین که با حضور عبدالمحمد زهدی، استاندار قزوین و جمعی دیگر از مسئولان استانی برگزار شد، گفت: کشور ایران در دنیا با اقوام مختلف و گویش‌ها و زبان‌های متفاوت شناخته می‌شود؛ کشوری که با وجود قومیت‌های متفاوت در هزاران سال گذشته توانسته به‌خوبی تمدن‌سازی و فرهنگ بومی داشته باشد.

وی بیان کرد: هر کدام از این اقوام با فرهنگ خاص، آداب و رسوم متفاوت و گویش‌ها و لهجه‌های مختلف از یک هویت بومی و فرهنگی ویژه برخوردار هستند که در سالیان گذشته بی‌توجهی به این مسئله موجب کمرنگ شدن و از بین رفتن برخی از این هویت‌ها و فرهنگ‌های بومی در مناطق مختلف کشور شده است.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قطعاً شکل‌گیری این هویت بومی و این فرهنگ ویژه در یک بازه زمانی طولانی‌مدت اتفاق افتاده است و دشمن نیز از سال‌ها پیش برای از بین بردن و کمرنگ ساختن این هویت در تلاش است اما در کشور تازه روی این مسئله تمرکز شده است و امیدواریم بتوانیم با جهت‌دهی و هدایت مدیران فرهنگی در کشور در مسیر مقابله با این مسئله گام برداریم.

فقهی زاده تصریح کرد: اسلام بخش قابل توجهی از هویت فرهنگی ما ایرانیان است و در طی سال‌ها سبک زندگی ایرانی و اسلامی را تشکیل داده است؛ این در حالی است که دشمنی جوامع غربی با ایران و به‌خصوص مسلمانان در سراسر جهان سبب شده است تا با ابزارهای قوی و تشکیل گروه‌های تخصصی به دنبال تغییر این سبک زندگی باشند.

وی افزود: این تغییر سبک زندگی در ابتدا با کمرنگ ساختن هویت بومی در مردم، کمرنگ کردن ارزش‌ها و تغییر فرهنگ امکان‌پذیر است و دشمن امروز در این مسیر در حال پیشرفت است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این در شرایطی است که در دنیای ارتباطات و رسانه، دشمن برای دسترسی به مخاطبین و جامعه‌ی هدف خود، راه سختی در پیش ندارد و به‌آسانی محتوای مورد نظر خود را منتقل می‌کند درحالی‌که ما هنوز نتوانسته‌ایم به دنیای اینترنت مسلط و از قدرت ابزار رسانه بهره‌مند شویم.

فقهی‌زاده عنوان کرد: ابزار رسانه در هر دوره‌ای بسته به شکل و نوع آن در خدمت فرهنگ و هنر بوده است و بارها مفاهیم مختلف را به گوش مخاطبین به‌صورت اثربخش و ماندگار رسانیده است و امروز به نظر می‌رسد زمان حضور دوباره رسانه‌ها فرا رسیده است.

وی تصریح کرد: رسانه‌های ما امروز باید با این نگرش، در عرصه حاضر شوند و برای تقویت هویت فرهنگی و بومی ایرانیان و اقوام مختلف تلاش کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها