فریدون عموزاده خلیلی در این مراسم خطاب به کودکان و نوجوانان حاضر در سالن گفت: وقتی شاعران و نویسندگان دور هم جمع میشوند از زمان گذشته همیشه با هم دعواهایی داشتهاند بر سر اینکه مخاطبان به چه داستانها و موضوعاتی بیشتر علاقه دارند و باب میل و سلیقه آنها چیست و ما برای اینکه بدانیم بچهها چه چیزی را دوست دارند به این نتیجه رسیدیم که بهتر است بچهها خودشان نظر دهند. ما تابهحال در کشورمان این چنین چیزی نداشتهایم که بچهها کتابهای مورد علاقهشان خودشان تعیین کنند و همیشه بزرگترها در این زمینه اظهار نظر کردهاند.
دبیر جشنواره نشان هدهد سفید در ادامه بیان کرد: در این راستا دو زمینه آماده کردهایم نخست اینکه همه بچهها در همه گروههای سنی و همه در شهرها بتوانند درباره کتابهایی که برایشان نوشته میشود، اظهار نظر کنند. اما انجام دادن این کار بسیار سخت است. شاید در نگاه اول آموزش و پرورش تنها نهادی است که میتواند به همه کودکان و نوجوانان دسترسی داشته باشد، اما کتابها را در اختیار ندارد.
این نویسنده افزود: لذا برای این کار از امکانی که در کتابخانههای سراسر ایران وجود داشت که حدود 4هزار کتابخانه هستند و یک میلیون و 500 هزار کودک و نوجوان عضو دارند، استفاده کردیم و 200 کتاب پرامانت اصلی را انتخاب کردیم. بعد از بررسی 100 کتاب، انتخاب و در قالب 5 دسته غیرداستانی نوجوان، غیرداستانی کودک، شعر کودک، داستانی نوجوان و داستانی کودک طبقهبندی شد و به همه کتابخانهها ارسال شد.و از مربیان خواستیم براساس تعدادی از شاخصههای مشخص شده، کودکان و نوجوانانی که دارای شاخصههای مورد نظر بودند را انتخاب کنند.
وی در ادامه توضیح داد: 7هزار و 500 کودک و نوجوان از سوی کتابداران انتخاب و به ما معرفی شدند که از بین آنها هزار داور کودک و نوجوان را انتخاب کردیم و برای آنها کاربرگهایی ارسال شد و تاکید کردیم کتابداران به هیچ وجه در رأی بچهها دخالت نکنند. در نهایت صدهزار کاربرگ به دست ما رسید و از بین آنها 15 کتابی که بیشترین امتیاز را گرفته بودند، مشخص شدند. در نهایت از بین این آثار 5 کتاب برگزیده به شرح زیر انتخاب شدند.
ـ «خانه خالهپیرزن دور نیست» نوشته علیاصغر سیدآبادی، انتشارات منظومه خرد و ماهک
ـ «هستی» نوشته فرهاد حسنزاده، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان
ـ «مثلها و قصههایشان» اثر مصطفی رحماندوست، انتشارات محراب قلم
ـ «گاو طلایی» اثر علی باباجانی، نشر جمال
ـ «دختر بهار» اثر احمد میرزاده، انتشارات بهنشر.
نظر شما