در این دوره آموزشی که با نظارت مدیرکل و جمعی از مسئولین ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با هدف آشنایی بیشتر با مقوله کتاب و کتابخوانی برگزار شد، دکتر تولایی و دکتر محسن حاجی زینالعابدینی اساتید اعزامی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان آموزشهای لازم در زمینههای مربوط به کتاب و کتابخوانی پرداختند.
در ابتدای این نشست، محمدرضا رفیعیزاده، معاون سلامت اصلاح و تربیت زندانهای استان یزد به بیان گزارشی از فعالیتهای مربوط به کتاب و کتابخوانی در زندانهای استان پرداخت و گفت: تربیت ۷۸۷ نفر حافظ یک جزء تا ۳۰ جزء قرآن کریم در زندانهای استان، وجود ۴۲ هزار و ۳۳۷ جلد کتاب در کتابخانههای زندانهای استان، اجرای طرح یارمهربان، حضور ۱۳۰۰ نفر از مددجویان زندالنهای استان در جشنواره کتابخوانی رضوی، اجرای طرح کتابخوانی یک سرباز ۱۰ کتاب، ازجمله اقدامات اصلاحی و تربیتی در حوزه کتاب و کتابخوانی است که در زندانهای استان یزد انجام شده و یا در حال برگزاری است.
به گفته وی، اجرای طرحهایی مانند کتاب اثرگذار من، کتابت قرآن کریم، هر اتاق یک طاقچه کتاب و همچنین تحصیل ۸۱ نفر از مددجویان در کلاسهای سوادآموزی طی ۵ ماهه اول سال جاری، اشتغال به تحصیل ۱۰۸ نفر در مقطع متوسطه و ۳۸ نفر در مقطع دانشگاه جامع علمی و کاربردی به همراه اجرای طرحهای ایستگاه هواخوری معنوی و آیینه، از دیگر فعالیتهای صورت گرفته در زندانهای استان یزد بوده است.
همچنین مجید جوادیانزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با حضور در جمع کارشناسان فرهنگی ادارهکل زندانهای این استان و بازدید از کارگاه آموزشی ترویج کتابخوانی در زندان، از تلاشهای مروجان کتابخوانی در زندانها تقدیر کرد.
وی با یادآوری این نکته که در سال جاری که یزد عنوان پایتختی کتاب ایران را یدک میکشد، یزد سه طرح را برای زندانیان برنامه ریزی کردیم، به طرحهای یادشده اشاره کرد و گفت: طرح «کتاب سمبل اصلاح و تربیت» مربوط به مددجویان کودک و نوجوان کانون اصلاح و تربیت استان است. این طرح با همکاری موسسه مردم نهاد (گروه خوانش کتاب) و با حضور مربیان آموزش دیده و متخصص این موسسه اجرا میشود و تاکنون چندین جلسه آن برگزار شده و تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
وی افزود: طرح دوم «جام باشگاههای کتابخوانی در زندانها» است که با همکاری دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان زندانها اجرا میشود و مرحله نخست آن که برگزاری کارگاه آموزشی مربیان است، برگزار شد و مراحل دیگر آن به مرور اجرایی خواهد شد. طرح سوم نیز که مربوط به اندرزگاه بانوان است، با همراهی مروج برگزیده کتابخوانی کشور خانم مصطفویپور و در قالب «نشستهای بانوان کتابخوان در زندان» در حال برگزاری است.
همچنین محسن حاجی زین العابدینی، عضو هیئت علمی گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شهید بهشتی و مدرس کارگاه آموزشی ترویج کتابخوانی در زندانهای یزد، در سخنانی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر چند فعالیت ترویج کتابخوانی در سطح کشور دنبال شده که از جمله شامل طرح پایتخت کتاب ایران، جام باشگاههای کتابخوانی و جشنواره تجلیل از مروجان کتابخوانی است، طرح جام باشگاههای زندانها و شهرهای خلاق هنر را که امسال به جرگه طرحهای قبلی افزوده شدهاند، مثبت ارزیابی کرد و گفت: این طرحها نگاه ریشهای و پایهای به امر کتاب و کتابخوانی دارند و صرفاً امری تبلیغی و گزارشی نیستند بلکه با مشارکت مردم و توجه به مردمنهادی بودن آنها، به دنبال اهداف خود هستند.
وی افزود: استان یزد مفتخر است که صاجب ایده و مبتکرانه است که توانسته به خوبی در این زمینه خود را نشان دهد. فرهنگ اصلاح و تربیت جز وظایف اصلی و اجرایی ما است که در کنار محکومیتهای کیفری باید بر امر بازاجتماعیشدن محکومان توجه شود تا افراد به کانون گرم خانواده بازگردند.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: با ترویج فعالیتهای کتاب و کتابخوانی میتوانیم چرخه بازگشت به زندان را کاهش دهیم و بازاجتماعی خوبی برای جامعه داشته باشیم. زندان متعلق به کسانی است که مخل امنیت جامعه باشند اما ما میتوانیم با توان بیشتر و با اصلاح زیرساختها در جهت بازاجتماعی کردن افراد، اقدام و از ورود مجدد محکومان به زندان جلوگیری کنیم.
یادآوری میشود، در پایان این کارگاه آموزشی مدیرکل و جمعی از پرسنل ادارهکل ارشاد و فرهنگ اسلامی استان با حضور در اداره کل زندانهای استان بر اجرای نخستین دوره کارگاه آموزشی جام باشگاههای کتابخوانی در این اداره کل نظارت کردند.
نظر شما