چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۷
ادبیات اربعین حرف‌های زیادی برای گفتن دارد

علی داودی، مدیر دفتر شعر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: حضور کاروان نویسندگان و شاعران در پیاده‌روی اربعین نشان می‌دهد که اهالی فرهنگ و ادب ما تافته جدابافته از جامعه نیستند و در چنین رویدادهای مهمی در کنار مردم حاضر هستند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کاروان شاعران و نویسندگان ایرانی برای سومین سال عازم پیاده‌روی اربعین شد. این کاروان هر ساله زیرنظر موسسه انتشارات شهرستان ادب فعالیت می‌کرد؛ اما امسال زیر نظر دفتر شعر حوزه هنری تهران کار خود را آغاز کرد و در حال حاضر این کاروان در کشور عراق است.

علی داودی، مدیر دفتر شعر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با اشاره به اعزام این کاروان گفت: کاروان پیاده‌روی نویسندگان و شاعران امسال از حوزه هنری اعزام شد. اعضای این کاروان روز چهارشنبه (17 مهرماه) عازم سفر کربلا شدند و روز پنجشنبه (25 مهرماه) به کشور برمی‌گردند. این کاروان 80 نفره که ترکیبی از نویسندگان و شاعران هستند، در طول مسیر در موکب‌ها، شهرها و حرم‌های مختلف شعرخوانی دارند و برنامه‌های متنوعی برای این دوستان درنظرگرفته شده است.

وی ادامه داد: همچنین قرار است که شاعران و نویسندگان در این سفر در شبکه‌های تلویزیونی داخلی و خارجی حاضر شوند و به شعرخوانی و داستان خوانی بپردازند. این نکته را هم یادآورم شوم که امسال در مسیر پیاده‌روی زائران موکب‌های فرهنگی نیز راه‌اندازی شده است که عزیزان حاضر در کاروان شاعران و نویسندگان در این موکب‌ها نیز برنامه خواهند داشت.

این شاعر در توضیح افراد حاضر در کاروان شاعران و نویسندگان اظهار کرد: این کاروان ترکیبی از نویسندگان و شاعران شناخته شده، همراه با اهالی جوان ادبیات است. برای مثال شاعران و نویسندگانی مانند علی‌اصغر عزتی‌ پاک،‌ ابراهیم اکبری‌دیزگاه، مصطفی محدثی‌خراسانی و مهدی جهاندار در این کاروان حضور دارند.
 
داودی با اشاره به نقش و اهمیت فعالیت چنین کاروانی گفت: شعر همین امروز هم به عنوان یک رسانه جایگاه ویژه‌ای دارد. شعر چهره تمدنی یک ملت است و حضورش در بزرگ‌ترین گردهمایی جهان بیانگر آن است که آبشخور این فرهنگ کجاست و از چه الهام می‌گیرد. این حضور نشان می‌دهد که اهالی فرهنگ و ادب ما تافته جدابافته از جامعه نیستند و در چنین رویدادهای مهمی در کنار مردم حاضر هستند.

وی ادامه داد: این حضور اهالی ادبیات نشان می‌دهد که شرایط مثل گذشته نیست. ما در گذشته کمتر دیده بودیم که اهالی ادبیات با هم جمع شوند و در یک همایش مذهبی حضوری فعال داشته باشند.
 
مدیر دفتر شعر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در پایان گفت: پیاده‌روی اربعین به شکل امروزی، یک رویداد جهانی بزرگ است که تازه به وجود آمده و ما باید از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. ما معمولا در طول تاریخ از این فرصت‌ها به بهترین شکل استفاده کرده‌ایم و شعر انقلاب و شعر دفاع مقدس، نمونه موفقی از این گونه تجربیات است. این رویداد یک فرصت‌ ناب است که شاید ما تازه متوجه آن شده‌ایم و بدون شک با پرداختن درست و دغدغه‌مند به آن همه متوجه خواهند شد که ادبیات اربعین حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.



 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها