دبیر ستاد برگزاری آئین هفته کتاب در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مطرح کرد:
80عنوان کتاب به دبیرخانه جشنواره رسید
حسین فرازمند گفت: در مجموع 80 عنوان کتاب به دبیرخانه جشنواره رسید که در 6 جلسه داوری در مجموع 48 اثر به مرحله نهایی راه یافتند در نهایت 3 کتاب بهعنوان برتر و شایسته تقدیر معرفی شدند.
وی ادامه داد: در سال 1397، 299 عنوان کتاب در حوزه منابع طبیعی و کشاورزی به چاپ رسیده است. بهطور کلی 4درصد از کل کتابهای ثبت شده در بانک اطلاعات خانه کتاب در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی است که از این تعداد 70درصد کتابها از سوی ناشران بخش خصوصی و تنها 30درصد از سوی ناشران دولتی و زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی به چاپ رسیده است. کتابهای این حوزه بیشتر در زمینه دانشگاهی بوده و در حوزههای عمومی و بهویژه کودک و نوجوان اتفاق خاصی نیفتاده است. به نظر میرسد نویسندگان و سیاستگذاران این حوزه بهویژه در وزارت جهاد کشاورزی باید رویکرد عمومیتری اتخاذ کنند تا آموزههای مردم در این حوزه افزایش پیدا کند.
مدیرعامل خانهکتاب با اشاره به کتابهایی با بیشترین شمارگان در حوزه منابع طبیعی و کشاورزی بیان کرد: کتاب «شالوده آمایش سرزمین» با 65هزار نسخه در 13 نوبت چاپ و «منابع طبیعی و خانواده» با 60هزار نسخه در صدر پرشمارترین کتابهای این دوره قرار دارند.
حسینیپور افزود: با توجه به اینکه موسسه خانه کتاب متولی برگزاری جایزه کتابسال در کشور است در مجموع 36 دوره این جایزه نزدیک به 3هزار و 900 عنوان کتاب در حوزه منابع طبیعی داوری و ارزیابی شد که 21 عنوان از این کتابها به عنوان آثار برگزیده و 34 عنوان هم به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند. در دوره بیست و نهم کتابسال 337 اثر در این حوزه مورد بررسی و داوری قرار گرفت، امیدواریم در سالهای آینده این هفته را پربارتر در سطح کشور با همکاری وزارت جهاد کشاورزی برگزار کنیم.
80 عنوان کتاب به دبیرخانه جشنواره رسید
حسین فرازمند، دبیر ستاد برگزاری آئین هفته کتاب در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این آئین درباره برخی آمار مربوط به این جشنواره گفت: امسال همزمان با بیست و هفتمین دوره هفته کتاب اولین دوره هفته کتاب کشاورزی و منابع طبیعی برگزار میشود از اواخر شهریورماه ستاد برگزاری جشنواره تشکیل و سایت مربوط به آن راهاندازی شد. فراخوان جشنواره به تمامی دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور ارسال و کمیته داوران تشکیل شد در این دوره برترینهای پژوهشی در قالب کتاب، مجله علمی، دستنامه، نشریه ترویجی، اپلیکیشن و پورتال و کتابدار و کتابخانه برتر برگزیده شدند. از جمله برنامههای جنبی این جشنواره برگزاری نمایشگاه کتاب و منابع چندرسانهای، اجرای طرح وقف کتاب، کشاورزی و منابع طبیعی، برگزاری مسابقه کتابخوانی بوده است.
وی ادامه داد: در مجموع 80 عنوان کتاب به دبیرخانه جشنواره رسید که در 6 جلسه داوری در مجموع 48 اثر به مرحله نهایی راه یافتند در نهایت 3 کتاب بهعنوان برتر و شایسته تقدیر معرفی شدند. در زمینه انتخاب کتابدار و کتابخانه برتر نیز از بین 110 کتابخانه سازمان در سراسر کشور یک کتابخانه و کتابدار برتر تجلیل شدند.
کتاب مادر و عصاره تمدنهاست
حجتالاسلام والمسلمین سعیدیان؛ نماینده ولیفقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در آئین بیستوهفتمین دوره هفته کتاب وزارت جهاد کشاورزی، درباره اهمیت قلم و کتاب گفت: امیرالمومنین (ع) میفرمایند حق قلم اینست که وقتی آنرا بهدست میگیری، شروعش با «بسمالله الرحمنالرحیم» باشد و مراقب باش نفست در آن دخیل نشود. به بیان رهبری، انس با کتاب بسیار باارزش است. به عقیده ایشان، کتاب مادر تمدنها و نیز عصاره آنهاست. بشر با پدید آوردن کتاب، درسهای بیشتری را که در کتاب تکوین به او آموخته شده، گرد میآورد و در محیط بشری منتشر میسازد. کتابخوانی باید در جامعه ترویج شود و این کار همه دستگاههای مسئول است و باید تولید کتاب را با جدیت دنبال کنند.
وی ادامه داد: به بیان رسول اکرم (ص)، بهترین گفته و موعظه و نیکوترین سخن، داستانهای قرآن است. پیامبر (ص) همواره درصدد بود تا علم و کتابت را بین مردم رواج دهد. ایشان اهمیت زیادی برای این امر قائل بود و فدیه آزادی اسرا را باسواد کردن عدهای دیگر از اسرا قرار داد.
حجتالاسلام سعیدیان در پایان اظهار کرد: یکی از توصیههای رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، در زمینه ارج نهادن و توجه به معنویت و اخلاق است. معنویت و اخلاق بهجز از قرآن و کتابهای اهلبیت (ع) و نوشتههای معتبر و پرعمق بهدست نمیآید.
یکی از ابزارهای مهم آگاهی، کتاب است
بازرگان؛ معاون پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز در بخشی دیگر از این آئین، گفت: در اهمیت کتاب و قلم همان بس که معجزه پیامبر ما قرآن است. در بخش کشاورزی اگر میخواهیم توانا باشیم، باید دانا و آگاه باشیم و یکی از ابزارهای مهم آگاهی، کتاب است. در این حوزه نیاز به کتاب و بیش از آن نیاز به کتابخوان داریم.
وی افزود: جامعهای که در آن کتابخوانی رایج شود، عمیق میشود و راحت بازی نمیخورد. وقتی سطح دانایی و آگاهی در جامعهای بالا رفت، سخت چیزی را میپذیرند. کتاب بهترین و ارزشمندترین راه نشر اطلاعات و آگاهی است. یکی از ویژگیهای کتاب خوب، چندبُعدی بودن آن است. کتاب خوب هم وسعت دارد و هم عمق. لزوم توجه به مخاطب و نیازهای او نیز از نکات اصلی در نوشتن کتاب است.
نظر شما