مدیرکل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد؛
مخالفت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حذف معافیت مالیاتی اهالی نشر
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رویه سازمان امور مالیاتی مخالف است و قرار است طی مذاکراتی با سازمان اقتصاد و امور دارایی و حوزه مالیاتی کشور به یک درک مشترک برای معافیت مالیاتی حوزه فرهنگ و هنر برسیم.
وی توضیح داد: علت این مخالفت، شرایط سخت و دشواری است که حوزه فرهنگ و هنر با آن مواجه است؛ آنچنانکه شرایط فعلی، اقتضا نمیکند که از اهالی این قشر مالیات دریافت شود.
مدیرکل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به 13 سال وقفه در مشمولیت معافیتهای مالیاتی اهالی نشر، بیان کرد: تصویب مشمولیت در معافیتهای مالیاتی، به 13 سال پیش برمیگردد؛ یعنی در ابتدای سال دوم معاونت فرهنگی سیدعباس صالحی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعد از پیگیریهای مجدانهای محقق شد و بند (ل) ماده 139 مالیاتهای مستقیم به اجرا درآمد.
امیرزاده افزود: پیش از تحقق این مشمولیت، حوزه مالیاتی کشور این قانون را بهدرستی به رسمیت نمیشناخت و اگر پیگیریهای معاونت فرهنگی و مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آن زمان نبود، کماکان این ماده قانونی مورد توجه قرار نمیگرفت.
وی اظهار کرد: با وجود کملطفیهای موجود در اجرای این معافیت، پیگیریهای صورت گرفته این ماده، با اصلاحاتی دوباره در دستور کار قرار گرفت و اهالی فرهنگ از اجرای بند (ل) ماده 139 اصلاحی مالیاتهای مستقیم مطمئن شدند؛ اما با نظرداشت این موضوع که تمامی اقدامات کارشناسی شده بود؛ در سالهای اخیر همچنان شاهد اجرای ناقص این قانون بودهایم و اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از حقوق ذینفعان ورود نمیکردند، ممیزان مالیاتی از این قانون عدول میکردند.
امیرزاده با بیان اینکه درآمدهای ناشی از مالیاتهای حوزه فرهنگ هیچ تاثیری بر بودجه کل کشور ندارد، بیان کرد: اگر کل درآمدهای ناشی از مالیاتهای حوزه فرهنگ را لیست کنیم، عدد قابل اعتنایی در کلیت بودجه کشور بهدست نمیآید.
وی تاکید کرد: سازمان امور مالیاتی کشور بهجای اصرار بر حذف معافیت مالیاتی اهالی فرهنگ و هنر، به این موضوع توجه کند که در اینصورت، چطور میتوانند از اهالی و کاربران فرهنگی برای فرهنگسازی قانون مالیاتی استفاده کند.
به گفته مدیرکل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رویه سازمان امور مالیاتی مخالف است و قرار است طی مذاکراتی با سازمان اقتصاد و امور دارایی و حوزه مالیاتی کشور به یک درک مشترک برای حفظ معافیت مالیاتی حوزه فرهنگ و هنر برسند.
همایون امیرزاده در ادامه سخنانش گفت: فعالان حوزههای نویسندگی، ویراستاری، صفحهآرایی، خطاطی، طراحی جلد، تولید، توزیع، انتشار، فروش کتاب، کتابخانههای عمومی در این ماده قانونی شمولیت دارند و از پرداخت مالیات معافاند.
نظر شما