نیکنام حسینیپور، دو رویکرد معافیت مالیاتی و تهیه پیشنویس برای حذف آنرا در تعارض با یکدیگر ارزیابی کرد و گفت: اگر دولت بهدنبال کسب درآمدهای جدید است به نظرم باید نسبت به اصلاح سیستم مالیاتی اقدام کند.
وی افزود: برای حفظ معافیت مالیاتی اهالی فرهنگ رایزنیها از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین صنف آغاز شده است.
حسینیپور افزود: مالیات براساس فروش تعیین میشود؛ درحالیکه فقط ما تنها به آمار تولید کتاب دسترسی داریم؛ بنابراین برای تعیین مالیات، باید به گردش مالی ناشران توجه شود. اما پرسش اینجاست که آیا گردش مالی نشر در ایران بیش از 1500 میلیارد تومان است؟
وی ادامه داد: شاید نیمی از این مبلغ به گردش مالی ناشران آموزشی مرتبط باشد؛ بنابراین این پرسش مطرح میشود که آیا برای دولت صرفه دارد که از گردش مالی 750 و یا 850 میلیارد تومان به دریافت مالیات اقدام کند؟
مدیرعامل موسسه خانه کتاب گفت: موضوع حذف معافیت مالیاتی اهالی فرهنگی در شرایطی مطرح شده که ما بهدنبال ایجاد معافیت مالیاتی برای کتابفروشان و دیگر حوزههای نشر هستیم و حتی در برنامه ششم به موضوع محاسبه تعرفه گاز و برق بهعنوان تعرفه فرهنگی صحبت شده است.
وی افزود: باید در نظر داشته باشیم نمیتوان از یک سو بحث تعرفه فرهنگی و از سوی دیگر حذف معافیت مالیاتی مطرح شود؛ بهعبارت دیگر تصمیمات در این حوزه باید همسانسازی داشته باشند.
حسینیپور با تاکید بر اهمیت و جایگاه فرهنگ گفت: در بسیاری از کشورها علاوه بر معافیت مالیاتی، انواع تسهیلات نیز برای فعالان فرهنگی؛ ازجمله اهل قلم در نظر گرفته میشود؛ چراکه توجه دولت به حوزه فرهنگ به معنای سرمایهگذاری بلندمدت است.
وی ادامه داد: اگر دولت بهدنبال کسب درآمدهای جدید است به نظرم باید نسبت به اصلاح سیستم مالیاتی اقدام و عدهای که از پرداخت مالیات فرار میکنند را به پرداخت مالیات وادار کند.
مدیرعامل خانه کتاب تاکید کرد: در حوزه فرهنگی باید تا میتوانیم شرایط را برای اهالی فرهنگ و هنر سهلتر کنیم تا بتوانند هم به خلق و خلاقیت بپردازند و هم در چاپ و توزیع موفق عمل کنند.
نظر شما