رئیس کمیته ملی موزههای ایران در این نشست، موزه آستان قدس رضوی را علاوه بر ایفای نقشهای منطقهای، ملی و دینی، ایفاگر نقش جهانی دانست که میراث بشری را حفظ و در معرض دیدگانِ بخش عظیمی از مردم قرار میدهد.
میرسیداحمد محیط طباطبایی با بیان اینکه کتابخانه، موزه و مرکز اسناد آستان قدس از ظرفیت عظیمی برخوردار است، گفت: ما در کمیته ملی موزههای ایران تلاش میکنیم تا سایرین نیز بتوانند از این ظرفیت بهرهمند شوند.
وی افزود: ما مانند یک انجمن هستیم که میان ظرفیتهای مراکز، ارتباط ایجاد میکنیم تا میان آنها در دنیا همافزایی شود.
رئیس کمیته ملی موزههای ایران به نقش موزهها و کتابخانههای آستان قدس رضوی در سطح کشور در حوزههای مرمت آثار، حفاظت، مدیریت و بهرهبرداری اشاره کرد و گفت: آستان قدس میتواند به ارتقای کیفی دیگر مراکز در کشور کمک کند.
وی ادامه داد: آستان قدس رضوی علاوه بر شُعبات متعدد کتابخانه در سطح کشور، میتواند برای موزههای استان خراسان رضوی و فضایی که در آن تاثیرگذار است، نقش هدایت و مادری داشته باشد.
محیط طباطبایی، همچنین در حوزه گسترش خادمیاری و جذب منابع از طریق خادمیاری قول همکاری با این سازمان را داد.
وی کتابخانه را یک موزه خواند و گفت: کتابخانه ماحصل اندیشه انسانی است.
وی با بیان اینکه در کتابخانهها ما فقط نگهبان و انباردار نیستیم، تصریح کرد: ما مأمور به این هستیم که آنچه را داریم به دست صاحبان اصلیاش که پژوهشگران هستند برسانیم.
محیط طباطبایی با تأکید بر اینکه ارزش موزه به موزهدار و ارزش کتابخانه به کتابدار آن است، یادآور شد: این افراد هستند که باعث میشوند ارزش واقعی کاری که در آن مرکز نهفته است، علنی و آشکار شود و به دیگران نیز معرفی شود.
رئیس سازمان کتابخانهها،موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در این دیدار ضمن ابراز امیدواری از نتایج این تفاهمنامه به بیان مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: آیتالله خامنهای در بیانی حرم مطهر رضوی را به موزه تعبیر کردند و فرمودند که حرم مطهر امامرضا(ع) موزه زنده دنیای اسلام است.
حجتالاسلام سیدجلال حسینی گفت: اهل بیت(ع) به عِلمیت فخر میکردند و ما مأموریم تا این دانش را که در گنجینه عظیم کتابخانه آستان قدس حفاظت شده، به همگان منتقل کنیم.
نظر شما