رضا امیرخانی در تازهترین اثر خود «سفرنامه نیمدانگ پیونگیانگ» تجربههایش را از سفر به کره شمالی ثبت کرده و این اثر به تازگی از سوی نشر افق منتشر شده است.
کیمچی: بخش اول کتاب نیمدانگ پیونگیانگ
کیمچی شرح سفر اول امیرخانی به کره شمالی است که شرایطش اتفاقی و با پیشنهاد فرزندان محمود دعایی پیش میآید. خردادماه 97 او در پوشش مستندنویس و در همراهی با جمعی از اعضای حزب مؤتلفه اسلامی راهی پیونگیانگ میشود. این فصل شامل توصیف فضای جامعه، چارچوبها و قوانینی که مردم ناچار و گاه مشتاق به رعایت آنها هستند، عدم دسترسی به تکنولوژی روز دنیا، نبود فردیت و فضای امنیتی حاکم و همچنین کنجکاویهای نگارنده و تلاش او برای کشف نادیدهها و برقراری رابطه با مردم است.
قاشقچی: بخش دوم کتاب نیمدانگ پیونگیانگ
قاشقچی روایت حال و هوای امیرخانی بعد از بازگشت است. تهنشین شدن هیجانات و تحلیل عقلانی دیدهها و مقایسه حقایق با فیلمها و کتابهایی که درباره کره شمالی وجود دارد او را متقاعد میکند سفر دیگری به این کشور داشته باشد و با چشم دیگری زندگی در آن نقطه از جهان را ببیند. کشمکشها و تلاشهای او برای مجاب کردن کنسول کره شمالی برای صدور ویزا و البته چند خاطرهی پراکنده از سفرهایش محتوای این فصل را شامل میشود.
چیطولی: بخش سوم کتاب نیمدانگ پیونگیانگ
درنهایت چیطولی روایت سفر دوم به کره شمالی است که بهمن 97 آغاز میشود و موافقت حزب کارگر کره شمالی برای ارتباط نزدیکتر امیرخانی و همسفرانش با زندگی مردم عادی و مواجهه با مناسک تولد، ازدواج و مرگ جریانی متفاوتتر از سفر اول پیش میآورد. این فصل از کتاب نیمدانگ پیونگیانگ شامل بازگویی موارد ذیل است:
ملاقات با نویسندگان که در ادامه متوجه میشوند هیچکدام کتابی منتشر نکردهاند، بازدید از یک مدرسه و مواجهه با نقصهای آموزشی در آن سیستم، یک زایشگاه و مواجهه با کمبود امکانات وحشتناک پزشکی، یک مجتمع مسکونی و دکوراسیون داخلی منازل، فروشگاهها و تنوع محدود اجناس و شرح گفتوگوها با دو سه نفر از اعضای حزب که برای همراهی با مسافران ایرانی تعیینشدهاند.
سفرنامه نیمدانگ پیونگیانگ در 343صفحه و با جلد شومیز توسط نشر افق منتشرشده است.
نظر شما