مدیر «سرزمین کتاب» قائمشهر گفت: اگر یارانههای کتاب باز هم در قالب طرحهای فصلی و اینبار بهصورت آنلاین، تخصیص پیدا کند، کتابفروشیها جانی دوباره میگیرند و حیات آنها تضمین میشود.
وی افزود: با توجه به آغاز تعطیلیها از اسفندماه، ضربه بزرگی به کتابفروشیها وارد شد و امکان فروش و حضور مردم در این اماکان فرهنگی را لغو کرد. بااینکه چند روزی است کتابفروشی را باز کردهایم؛ اما باز هم تفاوت چندانی در میزان فروش و کسبوکارمان حاصل نشدهاست.
ولیپور بیان کرد: در سالهای گذشته با شروع فصل بهار، طرح عیدانه شرایط خوبی را برای کتابفروشیها ایجاد میکرد و استقبال خوبی از خرید کتاب میشد؛ اما امسال نیز خبری از طرحهای فصلی و تخفیفهای خرید کتاب نیست و این وضعیت بدی برای رشد کتابفروشیها است.
مدیر کتابفروشی «سرزمین کتاب» درباره اقدامات این کتابفروشی عنوان کرد: ما از مدتی قبل از کرونا، سفارش تلفنی و آنلاین داشتیم؛ اما بهدلیل تعطیلی مدارس و ترس خانوادهها برای سفارش آنلاین کتابها بهدلیل بحران کرونا، مانع از خرید کتابها شد و آنطور که باید و شاید کتاب در سبد فرهنگی خانوادهها قرار نگرفت.
وی درباره اقدامات نهادهای متولی حوزه فرهنگ برای جلوگیری از زیان بیشتر کتابفروشیها گفت: اگر یارانههای کتاب باز هم در قالب طرحهای فصلی و اینبار بهصورت آنلاین، تخصیص پیدا کند، کتابفروشیها جانی دوباره میگیرند و حیات آنها تضمین میشود اما متاسفانه هیچاقدامی در اینباره انجام نشدهاست.
ولیپور با اشاره به اصلیترین معضل کتابفروشیها در بحران کرونا ادامه داد: تعطیلی مدارس موجب تحریمشدن فعالیتهای ما در کتابفروشی شد و با بحران کرونا، قرنطینه و تعطیلی بسیاری از نهادها، کارهایی که همیشه با حضور دانشآموزان انجام میشد، تماما تعطیل شدهاست.
مدیر کتابفروشی «سرزمین کتاب» ادامه داد: در این شرایط، بخش اعظمی از خانوادهها کتاب را از سبد فرهنگی خود حذف کردهاند و فکر میکنم که معضل اصلی کتابفروشیهایی چون ما، علاوه بر تعطیلی مدارس، قیمت بالای کتاب نیز عامل دیگری است که اگر همینطور تداوم داشته باشد، مردم از خواندن کتاب کاغذی درست برمیدارند و این موجب ورشکستگی کتابفروشیها و انتشاراتیها میشود.
نظر شما