چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
آیین بزرگداشت خواجه عبدالله انصاری در هرات برگزار شد

مراسم بزرگداشت خواجه عبدالله انصاری، مفسر، محدث، عالم، عارف بزرگ، شاعر و نویسنده بزرگ پارسی‌گوی در هرات افغانستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به مناسبت بزرگداشت خواجه عبدالله انصاری، مراسم حمل گل بر مزار خواجه عبدالله انصاری به ابتکار مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان و با حضور مقام‌های محلی هرات برگزار شد.

مراسم تجلیل از زادروز خواجه عبدالله انصاری همه ساله از سوی فرهنگیان، فعالان جامعه مدنی و با حضور مقامات حکومتی تجلیل می‌شود. مراسم امسال با حضور متولی آرامگاه شریف، سید عبدالوحید قتالی والی هرات و شماری از چهره‌های مذهبی این شهر در سایه اپیدمی ویروس کرونا و قرنطینه شهر هرات با محدودیت‌هایی برگزار شد و برای اولین بار به منظور حفظ پروتکل‌های بهداشتی از مقامات و نهادهای خارجی مستقر در هرات جهت حضور در این مراسم دعوت به عمل نیامد.

کاشی‌های نقش بسته بر دیوارها و طاق‌های مجموعه آرامگاه خواجه عبدالله که از یادگارها و شاهکارهای دوران تیموریان هرات است، ارزش هنری بالایی دارد اما به علت حوادث طبیعی بخشی از قطعات این کاشی‌ها فروریخته و در حال حاضر هم، بودجه کافی برای مرمت آنها توسط اداره اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات در این زمینه تأمین نشده است. در سال‌های اخیر بنیاد فرهنگی آقاخان، آژانس انسجام و همکاری ترکیه (تیکا)، مراکز فرهنگی کشور ایتالیا از جمله کشورهایی بوده‌اند که در زمینه ترمیم و تجهیز مرکز صنایع دستی ولایت هرات واقع گازرگاه شریف و نیز مرمت‌کاری چله‌خانۀ گازرگاه هرات در کنار بارگاه پیر هرات و سایر مقابر و نیز محوطه منطقه گازرگاه شریف دست به اقدامات مطالعاتی و مرمت زده‌اند. گرچه عدم وجود امنیت پایدار در افغانستان سبب شده تا این اقدامات نتیجه ملموسی را برای مخاطبین و بازدید کنندگان در نگاه اول ایجاد نکنند.

گفتنی است؛ آرامگاه پیر هرات قلب مجموعه تاریخی گازرگاه است اما این محل بخش‌های دیگری را هم در خود جای داده است که دارای ارزش تاریخی و از لحاظ معماری اهمیت بالای هنری دارند. مقابر شماری از شاهزادگان تیموری و بناهایی چون «نمکدان» که در نوع خود در هرات منحصر به فرد است از دیگر بخش‌های مهم این مجموعه به شمار می‌رود. امید است با پایان یافتن کرونا در سطح جهانی و نیز شروع دوباره کمک‌های دفاتر و مراکز خارجی موضوع مرمت و بازسازی ابنیه تاریخی مجموعه گازارگاه شریف و خصوصاً بارگاه پیر هرات از سر گرفته شود.

شیخ‌الاسلام ابواسماعیل عبدالله بن ابی منصور محمد، معروف به «پیر هرات»، «پیر انصار» و «خواجه عبدالله انصاری»، عالم و عارف مشهور، سال ۳۹۶ هجری قمری در کهندژ شهر تاریخی هرات متولد شده و از جمله آثار او می‌توان به مناجات‌نامه، نصایح، زادالعارفین، کنزالسالکین، قلندرنامه، محبت‌نامه، هفت‌حصار، رساله دل و جان، رساله واردات و الهی‌نامه اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها