بهشادفر گفت: این اثر در واقع دارای اطلاعات دارویی به صورت خلاصهوار اما ضروری است. لازم به ذکر است که نسخه جامع این اثر را هم در حال تدوین در دست داریم که بیشتر برای گروه پزشکان مفید خواهد بود و در این اثر علاوهبر اینکه پزشکان میتوانند از آن بهرهمند شوند عموم مردم هم میتوانند از آن استفاده کنند.
گفتنی است، فرمت اولیه کتاب ایران فارما که درسنامه آن در سال 1386 چاپ شد، طراحی و تدوین اولیه آن از سوی دکتر سعید شهراز و دکتر طاهره غازیانی صورت گرفته است و همانگونه که گفته شد متخصصان در هر رشته پزشکی به فراخور نیازهای علمی در هر شاخه شروع به گردآوری مطالب از همان کتاب مرجع کردهاند به همین دلیل در تمامی جلدها نام این افراد در جلد کتاب درج شده است.
وی ضمن اشاره به بهرهمندی عموم مردم از کتاب عنوان کرد: با توجه به اینکه این اثر بهگونهای گردآوری شده است که عموم مردم هم از آن بهره ببرند اما این امر بدین معنا نیست که افراد برای درمان مشکلات رایج خود، بخواهند داروی مصرفی خود را بدون نسخه پزشک تهیه و مصرف کنند.
این مترجم و داروساز خبر از انتشار کتاب دیگری در زمینه داروهای بدون نسخه داد و گفت: کتاب دیگری در همین زمینه در راه است که در آن به تشریح داروهای بدون نسخه پرداخته شده است و افراد با بهرهگیری از این اثر میتوانند در استفاده از این داروها آزادانه عمل کنند.
وی افزود: در کتاب «دستنامه جامع داروهای رسمی ایران، داروهای زنان و مامایی» افراد اطلاعات جامعی درباره عوارض و تداخلات دارویی کسب خواهند کرد. در واقع افراد میتوانند راجع به داروهایی که پزشک برای آنها تجویز کرده است، اطلاعات کاملی به دست بیاورند و شناخت کاملی کسب کنند.
بهشادفر گفت: تنها راه موجود فرهنگسازی است. اینکه در کتابها ضمن معرفی داروها باید اطلاعات کاملی درباره عوارض و تداخل آنها درج شود به ویژه در زمینه داروهای زنان و مامایی این امر اهمیت زیادی به دلیل وجود تداخلات هورمونی دارد.
وی افزود: در واقع مصرف کوتاه مدت خودسرانه دارو در زمینه بیماریهای زنان و مامایی میتواند مشکلات افراد و مسیر درمان طولانیتر کند و در این شرایط برگشت به روال عادی امری زمانبر خواهد بود.
بهشادفر خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این روزها مشاوره آنلاین پزشکی فراگیر شده است، افراد میتوانند پیش از استفاده از دارو با پزشک مشورت کنند و بعد اقدام به مصرف دارو کنند. در کل جز فرهنگسازی راه دیگری برای جلوگیری از مصرف خودسرانه نیست.
این مترجم در پاسخ به این پرسش که نقش کتابها در اشاعه اطلاعات درست در زمینه استفاده از دارو چیست؟ گفت: کتابها دارای صحت اطلاعاتی بیشتری نسبت به منابع آنلاین هستند، بنابراین افراد میتوانند برای درک دقیقتر آنچه که در فضای مجازی و منابع اینترنتی خواندهاند به کتابها رجوع کنند و صحت و سقم آنها را دریابند. در واقع کتابها سفیر مطمئنتری برای اشاعه اطلاعات پزشکی هستند.
نظر شما