کتابدار کتابخانه آیتالله خامنهای قم که در پویش «هر کتابدار یک کتابخوان» در سطح ملی برگزیده شده است، گفت: داشتن یک جامعه کتابخوان، مستلزم تربیت نسلی است که از کودکی با کتاب آشنا باشد.
وی گفت: بنده با معرفی کتاب «64 قصه برای کودکان» در سطح ملی و معرفی کتاب «101 بازی زبانی» در سطح استانی برگزیده شدم. کتاب «64 قصه برای کودکان» توسط جمعی از نویسندگان از جمله شکوه قاسمنیا، مژگان شیخی، جعفر ابراهیمی و ... توسط انتشارات قدیانی در سال 85 به چاپ رسیده است. این کتاب در پایان کتاب فارسی اول و دوم دبستان به عنوان کتاب مناسب معرفی شده است و برای کودکان 7 تا 12 سال توصیه میشود. قصههای این کتاب، جذاب و متنوع است و کودکان به راحتی این قصهها را درک میکنند و ماجرای هر قصه را دنبال میکنند.
صادقی یکتا ادامه داد: كتاب «101 بازی زبانی» اثری است از «پائول رویاكرز» با ترجمه محمدحسین بابایی و چاپ انتشارات صابرین. این کتاب مجموعهای از بازیهای سرگرمكننده زبانی است كه با بهرهگیری از حروف، صداها، كلمات، اشعار، روزنامهها و… به تقویت اصول اساسی یادگیری زبانی و در نتیجه پرورش خلاقیت، بهبود ارتباطات، اظهار وجود، روان شدن كلام و… در كودكان میپردازند.
این کتابدار در رابطه با ظرفیت اینگونه پویشها در کمک به فضای کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه، بیان کرد: برگزاری اینگونه پویشها در ایجاد انگیزه برای خواندن موثر است. مخاطبان معمولا با دیدن ویدئوهای معرفی کتاب بهخصوص وقتی معرفیها انگیزشی باشد، به خواندن آن کتاب علاقه و تمایل بیشتری نشان میدهند و قطعا در سرانه مطالعه نیز تاثیرگذار خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا رده سنی کودکان را برای این جشنواره انتخاب کرده است، پاسخ داد: بنده در حال حاضر بهعنوان کتابدار کودک و نوجوان در کتابخانه آیتالله خامنهای مشغول فعالیت هستم. با توجه به حیطه کاری و علاقهمندیام به این حوزه این رده سنی را در نظر گرفتم. کار برای کودکان و نوجوانان برای من بسیار لذتبخش و شیرین است و در همه موقعیتها نهایت تلاشم را برای جذب آنها به کتاب و کتابخوانی انجام میدهم.
صادقی یادآور شد: ایجاد عادت به مطالعه در افراد و داشتن یک جامعه کتابخوان، مستلزم تربیت نسلی است که از کودکی با کتاب آشنا باشد. معمولا افرادی که اهل کتاب و مطالعه هستند فرزندان آنها نیز به کتاب علاقهمند میشوند. با اهمیت دادن به گروه سنی کودک و ترغیب آنها به مطالعه، قطعا در آینده با جامعهی کتابخوانی روبهرو خواهیم بود که آینده روشنی را برای خود و کشورشان ترسیم خواهند کرد.
نظر شما