مراسم اعلام برنده جایزه ادبیات داستانی زنان بریتانیا برگزار و مگی اُفارل با کتاب « همنت» موفق شد جایزه 30 هزار پوندی را به دست آورد و سه برنده پیشین جایزه معتبر بوکر- هیلاری منتل، آن اینرایت، و برناردین اِواریستو- را پشت سر بگذارد.
هشتمین داستان اُفارل با مرگ پسر یازده ساله ویلیام شکسپیر آغاز میشود و ارتباط پدر و مادر این کودک را نشان میدهد. اُفارل میگوید پیش از «همنت» سه کتاب دیگر نوشت تا «همنت» را ننویسد. علاقهاش به هملت در دوره نوجوانی شکل گرفت. در مدرسه معلم انگلیسی به اسم آقای هندرسون داشتم. اگر او نبود و بدون درسهایی که در نوجوانی از ادبیات به من آموخت قطعا هیچ کتابی به خصوص «همنت» را نمینوشتم.»
نامهای بزرگی در جایزه امسال برای به دست آوردن جایزه 30 هزار پوندی رقابت میکردند. منتل، که پیش از این دو بار برنده جایزه بوکر شده است، با کتاب «آینه و چراغ» در فهرست اولیه حضور داشت. آن اینرایت و برناردین اواریستو، دو برنده پیشین بوکر هم در فهرست اولیه حضور داشتند. آن اینرایت با داستان «بازیگر» و برناردین اِواریستو با «دختر، زن، دیگری» در این فهرست حضور داشتند اما در نهایت مگی اُفارل به عنوان برنده امسال معرفی شد.
مارتا لین، رییس هیئت داوران امسال جایزه داستانی زنان بریتانیا میگوید داستان اُفارل حقیقتاً داستانی شگفتانگیز و برندهای منحصر به فرد است: «حسی عمیق از تجربه انسانی را ارائه میکند که بسیار ماندگار است و در عین حال به روزگار کنونی شباهت زیادی دارد.»
ماه جولای بود که فهرست اولیه بوکر اعلام شد و نام مگی اُفارل در شگفتی تمام از فهرست حذف شده بود. تصمیم که مورد انتقاد شخصیتهای ادبی چون ویلیام ساتکلیف، همسر مگی و نویسنده شناختهشده انگلیسی قرار گرفت. ساتکلیف گفته بود: «نمیدانم که یک نویسنده بریتانیایی دیگر چه کاری باید انجام دهد تا در جایزه ادبی معتبری در کشور خودش دیده شود.»
هیئت داوران به ریاست مارتا لین فاکس برای انتخاب فهرست اولیه 152 رمان را برررسی کرده بودند.
جایزه ادبیات داستانی زنان، که پیش از این با عنوان جایزه «اورنج» یا «بیلیز» شناخته میشد، مهمترین جایزه ادبی بریتانیا برای نویسندگان زن است که به صورت سالیانه برگزار میشود و اولین بار در سال 1996 و برای بزرگداشت اصالت و برتری آثار زنان در سراسر دنیا تشکیل شده است.
پیش از این نویسندگانی چون زادی اسمیت، لیونل شیور، چیماماندا آدیچی، کامیلا شمسی و نائومی آلدرمن برنده این جایزه شدهاند. سال گذشته «ازدواج آمریکایی» نوشته تایری جونز، نویسنده آمریکایی به عنوان برگزیده جایزه زنان انتخاب شد.
نظر شما