دو همایش «شیوههای کتابخوانی جمعی و راههای دسترسی آسان به کتاب» و «آسیبهای خانه نشینی کودکان و نقش خیال» همزمان با هفته کتاب از سوی انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان برگزار میشود.
وی افزود: شورای سیاستگذاری هفته کتاب بهطور معمول در هر دوره برنامههایی را برای هفته کتاب اعلام میکند و بر اساس آن جلو میرود؛ اما بهنظرم این هفته باید فرصتی را برای ارزیابی برنامههای کتاب در طول یکسال گذشته فراهم آورد.
فروغی با اشاره به اقداماتی که انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان در برنامهریزیهای خود دنبال کرده است، عنوان کرد: ما همزمان با هفته کتاب سال گذشته سلسله نشستهای چالشها و برون رفت کتابهای کودک و نوجوان را برگزار کردیم و این برنامهها تا اسفند ماه سال قبل بهصورت مرتب و ماهانه اجرا شدند اما به دلیل شیوع بیماری کرونا و طبق دستورالعملهای بهداشتی برگزاری آنها به تعویق افتاد.
وی با بیان اینکه انجمن مانند همه سالهای قبل همزمان با بیستوهشتمین دوره کتاب جمهوری اسلامی سه برنامه برای فعالیتهای خود پیشبینی کرده است، توضیح داد: نشست «آسیبهای خانه نشینی کودکان و نقش خیال» یکی از این برنامهها است که با حضور کارشناسان مربوط و بهصورت آنلاین برگزار میشود و در این نشست درباره آثار قرنطینه خانگی بر احساس و روان کودکان و نقش خیال بحث و گفتوگو خواهد شد.
فروغی همچنین از برگزاری نشست «شیوههای کتابخوانی جمعی و راههای دسترسی آسان به کتاب» خبر داد و یادآور شد: اینروزها به دلیل شیوع بیماری کرونا دسترسی به کتاب چه از طریق کتابفروشی و چه از طریق کتابخانه برای مخاطب کودک و نوجوان سخت شده است و در این نشست راهکارهای دسترسی آسان به کتاب و کتابخوانی جمعی بررسی میشود.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود از برپایی کارگاههای آموزش نگارش و ویرایش با مشارکت انجمن صنفی ویراستاران نیز خبر داد و گفت: این کارگاهها بهصورت آنلاین خواهد بود و شروع آنها از هفته کتاب است و قرار است تا پایان سال هم ادامه داشته باشد.
فروغی همچنین درباره جزییات نشستها اشاره کرد که اطلاعات تکمیلی بعد از اظهارنظر شورای برنامهریزی هفته کتاب اطلاعرسانی خواهد شد.
نظر شما