دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۷
احیاگر نواهای مقامی خراسان در بستر بیماری

استاد عثمان محمدپرست معروف به عثمان خوافی، دوتار نواز پیشکسوت خراسان و از معدود اساتید بازمانده موسیقی مقامی در پی بیماری، شب گذشته از خواف به بیمارستانی در مشهد منتقل شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی، استاد عثمان محمدپرست، پیشکسوت دوتار نواز خراسان و از چهره‌های مطرح موسیقی مقامی خراسان که روز گذشته در پی خون‌ریزی معده در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان ۲۲ بهمن خواف بستری شده بود، شب گذشته در پی وخامت حالش جهت پیگیری روند درمان به بیمارستان امام رضا (ع) مشهد منتقل شد.
 
این در حالی است که محمدپرست بعد از عمل جراحی ستون فقرات، با استفاده از صندلی چرخ‌دار حرکت می‌کند.
 
معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این زمینه با بیان اینکه با اطلاع از بستری شدن استاد در بیمارستان، پیگیر روند درمانشان هستیم، گفت: خوشبختانه حال عمومی استاد محمدپرست رو به بهبود است.
 
محمدرضا محمدی افزود: صبح امروز برای اطلاع از حال ایشان و پيگیری روند درمان با حضور در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد بخش اورژانس که استاد بستری هستند، مطلع شدیم که خوشبختانه جلوی خون ریزی معده گرفته شده و اقدامات درمانی برای ایشان در حال انجام است.
 
محمدی گفت: استاد محمدپرست در هوشیاری کامل بودند و قرار است امروز اندوسکوپی معده انجام شود. انشالله با دعای خیر مردم عزیز به زودی از بیمارستان مرخص شوند.
 

 
عثمان محمدپرست سال ۱۳۰۷ در شهرستان خواف استان خراسان رضوی به دنیا آمد و از سن ۱۰ سالگی با دوتار مأنوس شد. وی از طایفه دامدار و چادرنشین «بای» است. محمدپرست، شش پسر و سه دختر دارد.
 
وی آثار مطرح و معروفی دارد که از چاوشی و سرحدی گرفته تا دیگر مقام‌های این دیار، اجراهای گوناگونی را در عین وحدت آفریده‌ است. محمدپرست اولین کسی بود که در سال ۱۳۵۳ ترانه معرف «نوایی نوایی» را اجرا کرد.
 
در تیرماه ۱۳۹۱ و در مراسم نکوداشت عثمان محمدپرست با حضور هنرمندان، محمود دولت‌آبادی از سردیس استاد خوافی رونمایی کرد. محمدپرست در چند فیلم از جمله گفت «زیرسلطه من آیید» محصول سال ۱۳۶۲ به نویسندگی و کارگردانی داریوش ارجمند نیز به ایفای نقش پرداخته‌ است. در ۸ شهریور ۱۳۹۶ خورشیدی، نخستین کاشی ماندگار خراسان‌ رضوی در راستای حفظ میراث ناملموس کشور بر سردر منزل وی نصب شد و همچنین در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۹۸ تندیس محمدپرست با حضور داریوش ارجمند در مجتمع فرهنگی هنری مدرس شهر خواف رونمایی شد. وی فعالیت‌های خیرخواهانه متعددی هم در حوزه مدرسه‌سازی انجام داده است.
 
همچنین نسخه‌ای از گواهینامه ثبت جهانی دوتار که به ۲ زبان انگلیسی و فارسی نگارش شده، از طرف دکتر بهروز وجدانی که عهده‌دار پرونده ثبت جهانی دوتار با عنوان «مهارت سنتی ساختن و نواختن دوتار» در یونسکو بود، به استاد عثمان محمدپرست اهدا شده است.
 
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) برای این ستون موسیقی مقامی خطه خراسان آرزوی بهبودی و سلامتی دارد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها